Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaken op de Wallen houden deuren dicht; 'het heeft geen zin'

Zaken op de Wallen houden deuren dicht; 'het heeft geen zin'

AMSTERDAM (ANP) - Meerdere zaken op de Amsterdamse Wallen houden de komende drie weken de deuren dicht in verband met de strengere coronamaatregelen die gaan gelden vanaf dinsdag 18.00 uur. Cor van Dijk, directeur bij de Otten Groep, bevestigt berichtgeving in De Telegraaf dat zijn zaken als Casa Rosso, de Bananenbar en -club, het Erotisch Museum, Peepshow en Sexy Loo de komende tijd dicht zijn. "Het is hier uitgestorven. En ondanks de financiële steun van het Rijk heeft het voor ons niet zoveel zin om te openen. De kosten zijn hoger dan wat we verdienen", zo zegt hij.

"We zijn blij met de steun van het Rijk, maar je moet een deel zelf verdienen. Het sekswerk ligt op zijn gat", zo stelt hij. Bij de zaken werken normaal gesproken zo'n 260 mensen, een groot deel wordt ingehuurd. "In plaats van honderd paaldanseressen huren we er nu maar dertig in, we hebben een beveiligingsbedrijf dat we normaal gesproken inhuren al tijden niet ingehuurd en een aantal tijdelijke contracten zijn niet verlengd."

Hij maakt zich zorgen over de nieuwe steunmaatregelen van de overheid voor bedrijven die getroffen zijn door de coronacrisis. In dat derde steunpakket is het de bedoeling de verschillende regelingen te versoberen en af te bouwen. "De NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) zoals die nu is, was een goeie regeling. De NOW-3 bouwt af, en dan is vraag: hoe lang duurt het nog voordat je zelf weer kan verdienen."

De leegloop en stilte op straat is niet goed voor onze buurt en Amsterdam, zo zegt Van Dijk. Volgens hem vallen er op straat nu "veel meer dingen" op. Zaken die anders in de massa opgaan, veel dealers en geestelijk verwarde mensen. "Dat is niet goed voor die mensen en niet goed voor het straatbeeld." Hij hoopt de zaken zo snel mogelijk weer te openen, maar de overlevingskansen van deze zaken zijn "afhankelijk van hoe lang het nog duurt. We zijn gewoon afhankelijk van buitenlandse bezoekers".

Meer uit Binnenland

Zondagochtend extra journaal om aanval op Israël

HILVERSUM (ANP) - De NOS komt zondagochtend met een extra journaal naar aanleiding van de Iraanse aanval op Israël. De extra uitzending is om 09.00 uur op NPO 1. Het programma Bij Van Duin op de Achterbank, van Omroep MAX, komt hierdoor te vervallen, meldt de NPO.

2 uur geleden
VVD verwacht na aanval Iran op Israël einde aan discussie F-35

DEN HAAG (ANP) - De VVD gaat ervan uit dat na de aanval van Iran op Israël de discussie ophoudt over de noodzaak van het leveren van F-35- en reserveonderdelen aan Israël. Dat schrijft buitenlandwoordvoerder Ruben Brekelmans van de VVD op X.

8 uur geleden
Israël gaat angstige uren tegemoet, zegt CIDI-directeur

DEN HAAG (ANP) - Directeur Naomi Mestrum vreest dat Israël angstige uren tegemoet gaat, nadat bekend is geworden dat Iran een aanval met drones en raketten is begonnen op Israël. "We hebben met afschuw kennis genomen van het bericht. De komende uren zal meer duidelijk worden over de impact van de aanval", aldus Mestrum.

9 uur geleden
Buitenlandse Zaken roept reizigers Israël op alert te zijn

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlanders in Israël op de instructies van de lokale autoriteiten op te volgen. Toeristen die met een georganiseerde reis in Israël zijn, wordt op het hart gedrukt contact te houden met de reisorganisatie. Nederlanders die dringend hulp nodig hebben, moeten de ambassade bellen, schrijft het ministerie op X.

9 uur geleden
Rutte: Nederland veroordeelt aanval Iran op Israël

DEN HAAG (ANP) - Nederland veroordeelt de aanvallen van Iran op Israël "ten zeerste", zegt premier Mark Rutte. "Verdere escalatie dient te worden voorkomen", schrijft hij op X. Rutte noemt de situatie in het Midden-Oosten "zeer zorgwekkend".

9 uur geleden
D66: aanval Iran op Israël groter dan 'waarop gehoopt was'

DEN HAAG (ANP) - In de ogen van D66-Kamerlid en buitenlandwoordvoerder Jan Paternotte is de aanval van Iran op Israël "niet de beperkte reactie op de Israëlische ambassade-strike waarop gehoopt was". Dat schrijft hij op X, nadat volgens hem een derde golf drones uit Iran is opgestegen "en raketten volgen".

9 uur geleden
Kamerleden reageren bezorgd na start aanval Iran op Israël

DEN HAAG (ANP) - Tweede Kamerleden reageren bezorgd op de aanval van Iran op Israël, luttele minuten nadat zaterdagavond bekend werd dat Iran drones op Israël heeft afgevuurd.

10 uur geleden