Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zakelijke klant de Volksbank moet meebetalen aan klantonderzoek

Zakelijke klant de Volksbank moet meebetalen aan klantonderzoek

UTRECHT (ANP) - Zakelijke klanten van de Volksbank zullen de kosten voor klantonderzoek deels zelf moeten gaan betalen. Het financiële concern achter merken als SNS en RegioBank voert de wijziging van de tarieven per 1 oktober dit jaar in. Deze komen bovenop de tarieven voor het gebruik van de zakelijke rekeningen.

Afhankelijk van de rechtsvorm krijgen zakelijke klanten te maken met een maandelijks tarief van 1,50 euro tot 7,50 euro. De Volksbank legt uit dat het wil bijdragen aan een veilig en financieel stelsel. Daarom wordt de identiteit van klanten gecontroleerd en worden verdachte transacties uitgeplozen.

De kosten voor dit onderzoek zijn de laatste tijd flink gestegen, legt het concern uit. "Dat komt mede doordat criminelen steeds geraffineerder te werk gaan en doordat banken zich aan strengere wet- en regelgeving moeten houden", aldus de bank. Daarom zullen kosten aan zakelijke klanten worden doorberekend.

Voor eenmanszaken, vennootschappen onder firma (vof) en maatschappen geldt het laagste tarief van 1,50 euro per maand. Verenigingen en stichtingen zullen maandelijks 3 euro moeten overmaken. Bv's, cv's en coöperaties gaat 5 euro betalen. Voor verenigingen van eigenaars en overige rechtsvormen gaat het om 7,50 euro.

Meer uit Financieel

Voorzitter klimaattop Dubai: geen gesprekken over fossiele deals

DUBAI (ANP/RTR) - De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai ontkent beschuldigingen dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de bijeenkomst willen aangrijpen om fossiele brandstofdeals te sluiten. De BBC meldde eerder deze week op basis van gelekte documenten dat de VAE met vijftien landen zouden willen praten over olie- en gascontracten.

1 uur geleden
Inflatie in Duitsland verder gedaald in november

WIESBADEN (ANP/DPA) - De inflatie in Duitsland, de grootste economie van Europa, is deze maand gedaald tot 3,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In oktober bedroeg de inflatie nog 3,8 procent, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.

1 uur geleden
Chef toezicht ECB rekent op sneller stijgende spaarrentes

FRANKFURT (ANP/DPA) - Europese banken zullen binnenkort de spaarrentes voor particuliere klanten sneller verhogen. Dat is de verwachting van Andrea Enria, het hoofd voor bankentoezicht bij de Europese Centrale Bank.

1 uur geleden
Vastgoedinvesteerder Signa vraagt uitstel van betaling aan

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De noodlijdende Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Holding heeft een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De stap volgt op het mislukken van een laatste poging om noodfinanciering te verkrijgen. De mede-eigenaar van het Chrysler Building in New York lijkt daarmee een van de meest prominente slachtoffers van de crisis in de Europese commerciële vastgoedmarkt te worden.

2 uur geleden
Claimclub: schadevergoeding om sjoemelsoftware stap dichterbij

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Diesel Emissions Justice heeft van de rechter in Amsterdam groen licht gekregen voor een collectieve rechtszaak tegen Peugeot, Citroën, DS en Opel. Volgens de belangenorganisatie kan de rechtbank hiermee de claim nu inhoudelijk gaan beoordelen. "Een belangrijke doorbraak", stelt Joost Edixhoven, een van de advocaten van de stichting.

2 uur geleden
Rechter oordeelt na klachten dat 5G-plan kabinet in orde is

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank van Rotterdam ziet niets verkeerd in de manier waarop het kabinet frequenties voor 5G heeft verdeeld. Telecombedrijven en lokale gebruikers als Schiphol en de haven van Rotterdam waren ontevreden en spanden een rechtszaak aan. Maar een minister kan onmogelijk iedereen tevreden stellen doordat alle belangen sterk uiteenlopen, stelt de rechter.

2 uur geleden
Duitse lobbygroep: tekort aan vakkrachten op kritiek niveau

BERLIJN (ANP/DPA) - Het tekort aan vakkrachten in de Duitse economie heeft een kritiek niveau bereikt. Dat zegt de Duitse Industrie- en Handelskamer (DIHK). Volgens een nieuw rapport van de lobbygroep kan de helft van de bedrijven openstaande vacatures niet invullen.

3 uur geleden