Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaalvoetballers Oranje krijgen Spanjaard als nieuwe bondscoach

Zaalvoetballers Oranje krijgen Spanjaard als nieuwe bondscoach

ZEIST (ANP) - Miguel Andrés Moreno is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse zaalvoetballers. De Spanjaard volgt Max Tjaden op, die binnen de KNVB als technisch manager zaalvoetbal verdergaat. Moreno heeft een contract tot medio 2026 getekend.

De 45-jarige Spanjaard is geen onbekende van de KNVB. Tussen 2013 en 2015 was hij al assistent-coach van de zaalvoetballers van Oranje. Sinds 2016 werkte hij als assistent-coach bij de Spaanse club FC Barcelona. "Het is een eer om terug te zijn bij de KNVB en vooral in deze rol", zegt Moreno. "Ik heb echt het gevoel dat ik op het juiste moment op de juiste plek ben aangekomen. De KNVB wil stappen zetten in het zaalvoetbal en dit is ook de ambitie die ik zelf heb."

Moreno krijgt Zaid El Morabiti als assistent. De 119-voudig international en bondsridder combineert die rol met zijn baan als hoofdtrainer van ASV Lebo.

Topcoach

Tjaden is op zijn beurt blij met de nieuwe rol die hij nu binnen de bond bekleedt. "Mijn eerste taak was meteen om een nieuwe bondscoach aan te stellen. Met Miguel Andrés Moreno hebben we echt een topcoach naar Nederland gehaald. Miguel is een internationaal gelouterde zaalvoetbalcoach en heeft bij de clubs waar hij werkzaam was al heel wat prijzen gewonnen."

De Nederlandse zaalvoetballers werden begin dit jaar op het EK in eigen land uitgeschakeld in de groepsfase.

Meer uit Voetbal

Georgië met oud-Ajacied Mikautadze naar EK in Duitsland

TBILISI (ANP) - Oud-Ajacied Georges Mikautadze gaat met Georgië mee naar het EK in Duitsland. De aanvaller maakt deel uit van de definitieve selectie van 26 man. Khvicha Kvaratskhelia van Napoli is de sterspeler van het team van de Franse coach Willy Sagnol.

39 minuten geleden
Liverpool-speler Doak (18) in voorlopige EK-selectie Schotland

GLASGOW (ANP) - Bondscoach Steve Clarke heeft Ben Doak opgenomen in de voorlopige EK-selectie van de Schotse voetballers. De 18-jarige aanvaller van Liverpool wacht nog op zijn interlanddebuut.

51 minuten geleden
Internazionale in Amerikaanse handen door niet-afbetaalde lening

MILAAN (ANP/RTR) - De Italiaanse kampioen Internazionale is in Amerikaanse handen gekomen nadat de Chinese eigenaar had verzuimd een lening af te betalen. Na het verlopen van de termijn dinsdag stond volgens investeringsfonds Oaktree Capital Management nog een schuld van bijna 400 miljoen euro open, waardoor het fonds nu het recht had de club over te nemen. Dat meldt Oaktree in een verklaring.

1 uur geleden
Guardiola van ManCity voor de vijfde keer trainer van het jaar

LONDEN (ANP) - Coach Pep Guardiola van Manchester City is voor de vijfde keer tot trainer van het jaar uitgeroepen in Engeland. De formatie uit Manchester werd dit seizoen de eerste club in de geschiedenis van de Premier League die vier keer op rij de landstitel veroverde.

12 uur geleden
Trainer Ranieri vertrekt bij voetbalclub Cagliari

CAGLIARI (ANP/RTR) - Trainer Claudio Ranieri zit donderdag voor de laatste keer op de bank bij Cagliari. De Italiaanse voetbalclub en de 72-jarige coach gaan 'in goed overleg' uit elkaar, meldt de club uit de Serie A twee dagen voor het laatste competitieduel met Fiorentina.

14 uur geleden
Chelsea neemt afscheid van trainer Pochettino

LONDEN (ANP) - Chelsea heeft 'in gezamenlijk overleg' afscheid genomen van trainer Mauricio Pochettino. De 52-jarige Argentijn was sinds vorige zomer coach bij de Londense club.

16 uur geleden
Feyenoorder Trauner in voorselectie Oranje-opponent Oostenrijk

WENEN (ANP) - Bondscoach Ralf Rangnick van Oostenrijk heeft Feyenoorder Gernot Trauner opgenomen in zijn voorselectie voor het EK voetbal in Duitsland. Oostenrijk is op 25 juni de derde tegenstander van het Nederlands elftal na de groepswedstrijden tegen Polen en Frankrijk.

17 uur geleden