Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaak tegen dealende hotelportiers van tafel, OM in beroep

Zaak tegen dealende hotelportiers van tafel, OM in beroep

AMSTERDAM (ANP) - De politierechter in Amsterdam heeft dinsdag het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard in een zaak tegen twee voormalige hotelportiers, die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan drugshandel. Volgens de rechter zijn de portiers uitgelokt door pseudokopers van de politie. Het OM is het daar niet mee eens en gaat in hoger beroep.

Het onderzoek begon in 2018, nadat het management van het hotel de politie had ingeseind over signalen dat portiers op verzoek drugs verkochten aan hotelgasten. Het gaat om een hotel in de binnenstad van Amsterdam.

Met toestemming van de officier van justitie hebben politiemensen zich 'undercover' voorgedaan als hotelgasten. De rechter vond de verdenking net ernstig genoeg om dit relatief zware opsporingsmiddel in te zetten, maar oordeelde wel dat er sprake is geweest van uitlokking omdat de pseudokopers de portiers zelf om drugs hadden gevraagd.

Het OM vindt dat de rechter niet genoeg rekening heeft gehouden met de specifieke omstandigheden van de zaak. De portiers voorzagen hotelgasten van drugs als zij daar om vroegen, aldus justitie. Tegen tegen beide portiers was een werkstraf van dertig uur geëist.

De portiers zijn inmiddels ontslagen. In april staat de zaak tegen een derde verdachte op de rol.

Meer uit Binnenland

Weer vier mensen weg uit Gaza met hulp Nederlandse overheid

DEN HAAG (ANP) - Vier mensen hebben vrijdag met behulp van de Nederlandse overheid Gaza verlaten via de grensovergang bij Rafah. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, die in contact stond met hen. "Het gaat om mensen met een positief besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in het kader van gezinshereniging."

17 minuten geleden
Verdachten van rellen Eritreeërs Den Haag blijven in cel

DEN HAAG (ANP) - Twee mannen die woensdag zijn opgepakt in het onderzoek naar de rellen bij zalencentrum Opera in Den Haag blijven in de cel. Het gaat om een 48-jarige man uit Utrecht en een 23-jarige man uit Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

1 uur geleden
Tien grote opvanglocaties COA sluiten begin april

DEN HAAG (ANP) - De tien relatief grootste opvanglocaties voor honderden asielzoekers in Nederland waarvan de contracten begin april aflopen, liggen in de gemeenten Amsterdam, Biddinghuizen, Nijmegen, Breda, Almere, Assen, Goes, Den Bosch en Schagen. Dat blijkt uit data van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), opgevraagd door het ANP. De noodopvang in Amsterdam is na het aanmeldcentrum in het Groningse Ter Apel de grootste opvanglocatie in Nederland.

3 uur geleden
Diverse ideeën voor besteding dwangsom bij fracties Westerwolde

TER APEL (ANP) - Raadsfracties in Westerwolde hebben uiteenlopende ideeën voor de besteding van het geld dat het COA als dwangsom moet betalen. Volgens de gemeente moet de raad beslissen wat er met het geld gebeurt.

4 uur geleden
COA overschrijdt opnieuw maximaal aantal asielzoekers Ter Apel

TER APEL (ANP) - In het aanmeldcentrum in Ter Apel hebben 2058 mensen de nacht doorgebracht. Dat zijn er voor de tweede dag op rij meer dan het maximale aantal van 2000, waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich sinds donderdag aan moet houden als gevolg van een rechterlijke uitspraak.

6 uur geleden
Nog één gewonde in ziekenhuis na dodelijk brugongeluk Lochem

LOCHEM (ANP) - Een van de twee gewonden van het dodelijke brugongeluk in Lochem ligt nog in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer, dat lichtgewond was, heeft inmiddels het ziekenhuis verlaten, meldt de Nederlandse Arbeidsinspectie. De andere persoon is zwaargewond, maar buiten levensgevaar, aldus de arbeidsinspectie eerder. Bij het ongeluk woensdag viel een brugonderdeel tijdens het takelen naar beneden. Daardoor kwamen twee mensen om het leven.

6 uur geleden
Advocatenkantoor onderzoekt compensatie bezitters Babboe-bakfiets

AMSTERDAM (ANP) - Advocatenkantoor Birkway onderzoekt of bezitters van Babboe-bakfietsen compensatie kunnen krijgen. Via de website bakfietsclaim.nl kunnen gedupeerden zich vanaf vrijdag melden, laat het kantoor weten in een verklaring.

8 uur geleden