Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Zaak tegen dealende hotelportiers van tafel, OM in beroep

Zaak tegen dealende hotelportiers van tafel, OM in beroep

AMSTERDAM (ANP) - De politierechter in Amsterdam heeft dinsdag het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk verklaard in een zaak tegen twee voormalige hotelportiers, die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan drugshandel. Volgens de rechter zijn de portiers uitgelokt door pseudokopers van de politie. Het OM is het daar niet mee eens en gaat in hoger beroep.

Het onderzoek begon in 2018, nadat het management van het hotel de politie had ingeseind over signalen dat portiers op verzoek drugs verkochten aan hotelgasten. Het gaat om een hotel in de binnenstad van Amsterdam.

Met toestemming van de officier van justitie hebben politiemensen zich 'undercover' voorgedaan als hotelgasten. De rechter vond de verdenking net ernstig genoeg om dit relatief zware opsporingsmiddel in te zetten, maar oordeelde wel dat er sprake is geweest van uitlokking omdat de pseudokopers de portiers zelf om drugs hadden gevraagd.

Het OM vindt dat de rechter niet genoeg rekening heeft gehouden met de specifieke omstandigheden van de zaak. De portiers voorzagen hotelgasten van drugs als zij daar om vroegen, aldus justitie. Tegen tegen beide portiers was een werkstraf van dertig uur geëist.

De portiers zijn inmiddels ontslagen. In april staat de zaak tegen een derde verdachte op de rol.

Meer uit Binnenland

Demonstranten verlaten binnenplaats Oudemanhuispoort

AMSTERDAM (ANP) - De demonstranten die eerder vrijdagmiddag de binnentuin van de Oudemanhuispoort van de Universiteit van Amsterdam hadden bezet met een paar tenten, hebben het terrein weer verlaten. Wel kondigden de demonstranten aan later terug te komen. "Dit is nog niet het einde. We komen terug", zei een van de betogers.

2 uur geleden
UvA doet aangifte tegen betogers, spreekt van intimiderende sfeer

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam doet aangifte tegen de demonstranten die vrijdag aan het einde van de middag actie voeren bij de Oudemanhuispoort. Zij hebben zich volgens de universiteit schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en erfvredebreuk.

2 uur geleden
Zes UvA-gebouwen rond Binnengasthuisterrein dicht

AMSTERDAM (ANP) - Zes gebouwen op het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijdag aan het einde van de middag gesloten vanwege een nieuw protest in de buurt. Medewerkers zijn naar buiten. Een woordvoerder van de universiteit laat dat weten.

2 uur geleden
Demonstranten zetten tenten op in binnentuin Oudemanhuispoort UvA

AMSTERDAM (ANP) - Pro-Palestijnse demonstranten hebben tenten opgezet in de binnentuin van een gebouw van de Universiteit van Amsterdam (UvA) aan de Oudemanhuispoort. Een verslaggever van het ANP ziet dat er tientallen mensen aanwezig zijn op de binnenplaats. De betogers hebben meerdere tenten neergezet. Ook in het gebouw zit een handjevol demonstranten.

2 uur geleden
Post mag er mogelijk langer over doen, meldt minister

DEN HAAG (ANP) - De post hoeft vanaf volgend jaar mogelijk niet meer binnen 24 uur te worden bezorgd, maar binnen 48 uur. Dat meldt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer. De bezorging op vijf dagen in de week, van dinsdag tot en met zaterdag, blijft wel gehandhaafd.

3 uur geleden
Uit voorzorg gesloten UvA-gebouwen weer open

AMSTERDAM (ANP) - Het Bushuis en het Oost-Indisch Huis, gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA), zijn vrijdag enige tijd gesloten geweest uit voorzorg, nadat er bepaalde signalen binnenkwamen. Ze zijn inmiddels weer open, aldus een woordvoerder. Wat de signalen waren, daar ging hij niet op in.

3 uur geleden
NS en ProRail krijgen boetes vanwege vertragingen HSL

DEN HAAG (ANP) - De NS en ProRail krijgen boetes vanwege ondermaatse prestaties. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. De boete voor de NS bedraagt 500.000 euro, die voor ProRail 2,75 miljoen euro.

4 uur geleden