Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yeşilgöz: waardering voor de politie blijkt deels uit hun cao

Yeşilgöz: waardering voor de politie blijkt deels uit hun cao

DEN HAAG (ANP) - Minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz vindt dat de waardering voor de politie deels via de uitkomsten van het cao-overleg moet blijken. Ze zei tijdens een debat in de Tweede Kamer daarin "niet tegenover" de agenten te staan. Toch hebben verschillende politiebonden voor dit weekend protesten aangekondigd omdat ze ontevreden zijn over de cao-onderhandelingen.

De politiebonden ACP, ANPV, Equipe en NPB hebben politiemensen opgeroepen zich alleen nog bezig te houden met de belangrijkste taken: noodhulp en dienstverlening voor burgers. Dat zou betekenen dat er niet wordt opgetreden tegen een gelijktijdige actie vanuit de horecabedrijven die dit weekend openblijven uit protest tegen de coronaregels. Yeşilgöz ging daar niet direct op in, maar toonde wel begrip.

De bonden willen toezeggingen op het gebied van salarissen, politiecapaciteit, veiligheid en opleidingen. Yeşilgöz zei "bijna dagelijks" met agenten te spreken. Ze vindt dat de politiek moet erkennen hoe groot de druk op de politie is. "Het raakt me als je ziet hoe hard ze werken voor onze veiligheid en hoeveel ellende en bagger ze over zich heen krijgen."

Hoge werkdruk

De werkdruk bij de politie was al groot, zo zei de minister, en is door de vele demonstraties van de laatste jaren alleen maar toegenomen. "Een ongelofelijk belangrijk grondrecht, daar doen we niets aan af. Maar het effect op de politieorganisatie doen we volgens mij ook niets aan af." Ze waarschuwde dat de capaciteit van de politie misschien pas in 2025 op orde zal zijn.

Toezeggingen over arbeidsvoorwaarden kwamen er ook nog niet. "We zijn net begonnen met de gesprekken, met die onderhandelingen", aldus Yeşilgöz in de Kamer. "Ik kijk wat ik kan doen."

Meer uit Binnenland

Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

BAARN (ANP) - Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand is gewond geraakt.

1 uur geleden
Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.

2 uur geleden
Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

2 uur geleden
Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend. In totaal werden ongeveer 130 demonstranten aangehouden bij de blokkade van de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

3 uur geleden
Theater na de Dam: 130 voorstellingen sluiten aan op herdenking

AMSTERDAM (ANP) - In 72 plaatsen in ons land zijn zaterdagavond 130 voorstellingen (225 uitvoeringen) te zien in het kader van Theater na de Dam, de jaarlijkse manifestatie in aansluiting op de Dodenherdenking op 4 mei. Daarvan zijn 47 voorstellingen gemaakt met 350 jongeren.

4 uur geleden
Beschonken automobilist veroorzaakt veel schade in Tilburg

TILBURG (ANP) - Een automobilist die te veel drank op had, heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht in de Spoorlaan in Tilburg. De man raakte twee andere auto's, een lantaarnpaal en een verkeerslicht.

4 uur geleden
Treinreizigers ondervinden in vakantie hinder door werkzaamheden

UTRECHT (ANP) - Treinreizigers moeten tijdens de meivakantie rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt.

10 uur geleden