Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yesilgöz en Wilders hadden 'goed gesprek' na tweet over afkomst

Yesilgöz en Wilders hadden 'goed gesprek' na tweet over afkomst

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders en justitieminister Dilan Yesilgöz hebben woensdag dan toch gesproken over een tweet van Wilders waarin hij de Turkse afkomst van Yesilgöz hekelt. "Een VVD-er van Turkse afkomst op Justitie. En nu maar hopen dat ze mijn beveiliging niet opheft want het liefste zien ze me natuurlijk onder het gras verdwijnen", schreef de PVV-leider op 30 december vorig jaar.

Het gesprek dat Wilders en Yeşilgöz er woensdag over hadden was "goed en prettig", aldus de PVV-leider. De minister beaamt dat en bedankt Wilders. Wat er precies is besproken, is niet bekend. Een woordvoerder van de minister kan ook niet zeggen of Wilders excuses heeft gemaakt. De twee zouden afgelopen week spreken, maar dat ging niet door vanwege een debat waarbij Yeşilgöz aanwezig moest zijn.

Het was tot dusver nog niet van een gesprek gekomen, mede omdat Wilders niet reageerde op telefoontjes of appjes, zei Yeşilgöz bijna twee weken na de tweet. Sindsdien had ze niets van Wilders gehoord. De PVV-leider verdedigde dat Yeşilgöz toen nog staatssecretaris voor Klimaat was en niet wist wat hij met haar te bespreken had.

De tweet kwam Wilders op grote woede vanuit de rest van de politiek te staan. Premier Mark Rutte, partijgenoot van Yeşilgöz, vond dat Wilders met zijn tweet "door een grens is gezakt". Ook vond hij het "een lullig smoesje" waarom Wilders de telefoon niet opnam. De coalitiepartijen pakten hem ook hard aan tijdens het debat over de regeringsverklaring. "Waarom wel het lef hebben om zo'n verwerpelijke tweet te sturen, maar niet om terug te bellen?" vroeg VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans. D66-fractievoorzitter Jan Paternotte had direct excuses gewild van Wilders.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

netel 3 maanden geleden
waar blijft Wilders nou met zijn grote mond ? brult alleen als het op tv komt

Meer uit Politiek

Rutte moet in Kamer uitleg geven over wissen sms'jes

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte moet in de Tweede Kamer tekst en uitleg geven over zijn handelswijze om sms-berichten van zijn telefoon te verwijderen. De oppositie ziet het opnieuw als bewijs dat de premier weinig op heeft met openheid en transparantie.

20 uur geleden
Bondskanselier Scholz komt naar Den Haag voor overleg met Rutte

DEN HAAG (ANP) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz komt naar Den Haag voor overleg met premier Mark Rutte. Dat is voor het eerst. Rutte is eerder al wel langs geweest in Berlijn.

20 uur geleden
Verdwenen sms-berichten van Rutte niet meer te achterhalen

DEN HAAG (ANP) - De verdwenen sms-berichten van premier Mark Rutte zijn niet meer te achterhalen. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. De premier heeft jarenlang zijn sms-berichten gewist. Alleen berichten "die van belang zijn voor de bestuurlijke besluitvorming" stuurde hij door naar een medewerker om te bewaren.

21 uur geleden
Mohamed Rabbae, oud-lijsttrekker GroenLinks, overleden

DEN HAAG (ANP) - Oud-politicus Mohamed Rabbae is op 81-jarige leeftijd overleden, meldt het Landelijk Beraad Marokkanen. Hij was in 1994 samen met Ina Brouwer duo-lijsttrekker van GroenLinks. Hij zat van 1994 tot 2002 in de Tweede Kamer voor de partij.

2 dagen geleden
Zorgminister Kuipers: nieuwe coronawet kan niet sneller

DEN HAAG (ANP) - Het is niet mogelijk om de opvolger van de tijdelijke coronawet sneller naar de Tweede en Eerste Kamer te sturen. Het gaat om aanpassing van de Wet publieke gezondheid (Wpg). De Eerste Kamer wil dat, maar volgens minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid is het onmogelijk om dit eerder dan eind augustus te doen.

2 dagen geleden
Kamer: meer tempo lachgasverbod en tot die tijd een noodoplossing

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer vindt dat het kabinet meer tempo moet maken met het lachgasverbod. En zo lang het middel nog niet landelijk verboden is, moet er bij gemeenten op aangedrongen worden dat ze dat in de algemene plaatselijke verordeningen (APV's) regelen. Het parlement heeft moties hierover aangenomen.

2 dagen geleden
GroenLinks gaat stemmen over gezamenlijke senaatsfractie met PvdA

DEN HAAG (ANP) - De leden van GroenLinks mogen zich uitspreken over de vraag of de partij na de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar in de Eerste Kamer een gezamenlijke fractie moet gaan vormen met de PvdA. Dat heeft partijvoorzitter Katinka Eikelenboom laten weten.

2 dagen geleden