Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yeşilgöz baalt van 'puinzooi' bij Ajax

Yeşilgöz baalt van 'puinzooi' bij Ajax

DEN HAAG (ANP) - "Een puinzooi", zo noemt demissionair justitieminister en VVD-leider Dilan Yeşilgöz de situatie bij haar favoriete voetbalclub Ajax. "Dat is het meest parlementaire taalgebruik dat ik daarop kan verzinnen. Ik zou liever andere woorden gebruiken."

Ajax is weggezakt in een diepe bestuurlijke crisis na de plotselinge schorsing van directeur Alex Kroes, die beticht wordt van handel met voorkennis in aandelen in de Amsterdamse club. De echtgenoot van Yeşilgöz, René Zegerius, zit in de bestuursraad van Ajax, die bijna driekwart van de aandelen bezit en daarmee een doorslaggevende stem heeft in de vergadering van aandeelhouders.

De sportieve malaise bereikte zondag een nieuw dieptepunt. Ajax leed in de Kuip een recordnederlaag (6-0) tegen aartsrivaal Feyenoord en zakte weg naar de zesde plaats in de Eredivisie. Yeşilgöz en haar man zagen de bui hangen en keken niet naar de wedstrijd, bekent zij. "We zijn een rondje gaan lopen met de hond."

Yeşilgöz waagt zich niet aan antwoorden op de vraag hoe het nu verder moet bij Ajax. Zij heeft naar eigen zeggen al genoeg aan haar eigen agenda als minister en onderhandelaar bij de kabinetsformatie. "Ik hoop gewoon dat we snel weer wat wedstrijden gaan winnen en dat de rust terugkeert."

Meer uit Politiek

Stichting van Laurentien mag door met toeslagenmethode

DEN HAAG (ANP) - De Stichting (Gelijk)waardig Herstel, opgericht door prinses Laurentien, mag door met het helpen van mensen die getroffen zijn door het schandaal rond de kinderopvangtoeslag. Zij heeft een akkoord gesloten met het ministerie van Financiën over de voorwaarden waaronder dat kan, meldt staatssecretaris Nora Achahbar (Toeslagen) in een brief aan de Tweede Kamer.

23 uur geleden
Dit jaar slechts 'accentverschillen' in viering van Prinsjesdag

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar zal Prinsjesdag grotendeels doorgaan in de oude vorm, bevestigt een woordvoerder van de Eerste Kamer na berichtgeving door de NOS. Wel zijn er enkele "accentverschillen", zoals een speciaal lesprogramma door ProDemos voor scholieren.

1 dag geleden
VVD wil dat ook kabinet wegblijft bij EU-vergaderingen Hongarije

DEN HAAG (ANP) - De VVD steunt de Europese Commissie, die voorlopig alleen ambtenaren stuurt naar informele vergaderingen die Hongarije als huidig EU-voorzitter organiseert. De regeringspartij wil van premier Dick Schoof en buitenlandminister Caspar Veldkamp weten waarom Nederland zich daar niet bij aansluit.

1 dag geleden
Premier Schoof: boycot Hongaarse EU-vergadering per keer bekijken

LUXEMBURG (ANP) - De Nederlandse premier Dick Schoof wil per gelegenheid bekijken of Nederland EU-vergaderingen gaat boycotten die Hongarije organiseert.

1 dag geleden
Minister Heinen van Financiën in Brussel: Nederland blijft streng

BRUSSEL (ANP) - De nieuwe Nederlandse regering blijft in Brussel op begrotingsdiscipline hameren. Dat heeft minister Eelco Heinen van Financiën in Brussel gezegd.

1 dag geleden
NSC-Kamerlid Hertzberger: 'groot ongemak' bij coalitie met PVV

DEN HAAG (ANP) - NSC-Kamerlid Rosanne Hertzberger voelt "groot ongemak" bij de samenwerking met de PVV, schrijft ze op LinkedIn. Ze zegt daarbij ook dat ze niet de enige is in haar partij die hier zo over denkt. Ze verdedigt de keuze om met de partij van Geert Wilders in een coalitie te stappen. Maar meteen in de eerste week van het nieuwe kabinet waren volgens Hertzberger ook de "lelijke kanten van deze samenwerking" te zien.

1 dag geleden
Kamerleden pleiten voor noodvisums voor journalisten Moscow Times

DEN HAAG (ANP) - De journalisten van de Moscow Times moeten noodvisums krijgen nu de kritische onlinekrant als "ongewenste organisatie" is aangemerkt door de Russische autoriteiten, vinden Kamerleden van D66, VVD, CDA, SP, PvdD en Volt. Zij hebben hier Kamervragen over gesteld aan de ministers Caspar Veldkamp (Buitenlandse Zaken) en Marjolein Faber (Asiel en Migratie).

1 dag geleden