Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yellen ziet geen basis voor onderzoek overname Twitter door Musk

Yellen ziet geen basis voor onderzoek overname Twitter door Musk

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen ziet "geen basis" om een onderzoek te beginnen naar de overname van Twitter door Elon Musk. Dat zei Yellen tegen nieuwszender CBS. Yellen is als minister van Financiën namelijk voorzitter van een commissie die toezicht houdt op buitenlandse betrokkenheid bij overnames in de Verenigde Staten. Een van de aandeelhouders van Twitter na de overname door Musk is de steenrijke Saudische prins Alwaleed bin Talal.

Yellen zei tegen CBS niet op de hoogte te zijn van eventuele problemen door de buitenlandse financiering bij de overname van het socialmediabedrijf. Ook het Qatarese staatsinvesteringsfonds en cryptobedrijf Binance, dat in handen is van een Chinese staatsburger, hebben geholpen met de deal. In Washington zijn er zorgen ontstaan dat buitenlandse investeerders via Twitter invloed kunnen uitoefenen op de publieke opinie en zo een risico voor de nationale veiligheid kunnen vormen.

Eerder werd al gemeld dat de Amerikaanse regering ook andere activiteiten van Musk aan een veiligheidscheck zou kunnen onderwerpen, waaronder de satellietdienst Starlink, onderdeel van ruimtevaartbedrijf SpaceX. Een Amerikaanse senator heeft geopperd dat Musk ook onder druk gezet kan worden door China omdat Tesla een grote fabriek heeft bij de Chinese stad Shanghai.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

3 uur geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

5 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

6 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

7 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

7 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

10 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

10 uur geleden