Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yellen maant EU economie te blijven stimuleren

Yellen maant EU economie te blijven stimuleren

BRUSSEL (ANP) - De Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen heeft er bij haar Europese collega’s op aangedrongen niet te vroeg de steunmaatregelen vanwege de pandemie los te laten en de economie te blijven stimuleren. Op bezoek bij de EU-ministers van Financiën in Brussel pleitte zij volgens staatssecretaris Hans Vijlbrief (Belastingen) ook voor nauwe samenwerking tussen de VS en de EU op verschillende beleidsterreinen.

Yellen was de eerste minister van Financiën van de VS in tien jaar tijd die persoonlijk naar een EU-ministerraad kwam. Het overleg duurde ruim twee uur en ging onder meer over maatregelen om de economieën te vergroenen en de agenda’s op elkaar af te stemmen. Vijlbrief noemde de discussie "spannend, leuk" in een "beetje emotionele sfeer".

Ook Eurocommissaris Paolo Gentiloni (Economische Zaken en Financiën) was zeer te spreken over de ontmoeting. "Van een winter van ongenoegen naar een zomer van tevredenheid", noemde hij de overgang van de verkilde transatlantische betrekkingen onder president Donald Trump naar een nieuwe relatie van samenwerking met de regering van Joe Biden.

Janet Yellen waarschuwde de EU wel voor de economische risico’s die op de loer liggen nu nieuwe varianten dreigen de samenleving weer op slot te draaien. Volgens haar moeten Europa en de Verenigde Staten ook in 2022 nog geld blijven pompen in de economie en moeten de regels rond de begrotingen flexibel zijn, om bij nieuwe crises snel te kunnen ingrijpen.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

27 minuten geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

4 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

21 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

21 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

23 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden