Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yellen: inflatie VS eind dit jaar in lijn met doelstelling Fed

Yellen: inflatie VS eind dit jaar in lijn met doelstelling Fed

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De inflatie in de Verenigde Staten zal tegen het einde van dit jaar op maandbasis in lijn zijn met de beoogde doelstelling van centralebankenkoepel Federal Reserve. Zelfs al is op jaarbasis dan nog sprake van een hoge inflatie. Die verwachting sprak de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen uit.

Volgens Yellen zal de inflatie op jaarbasis nog wel enige tijd hoog blijven, zo zei ze. De Fed mikt op een gemiddelde inflatie van 2 procent op jaarbasis. In juni werd het leven in de VS in doorsnee 4 procent duurder ten opzichte van een jaar eerder. De geldontwaarding steeg daarmee in het snelste tempo sinds 2008.

Yellen herhaalde het standpunt van de regering-Biden dat de inflatiegolf het gevolg is van knelpunten in de economie, zoals verstoringen in de leveringsketen en schaarste aan grondstoffen. De minister sprak andermaal de verwachting uit dat de hoge inflatie van tijdelijke aard zal zijn en in de nabije toekomst weer zal dalen tot normale niveaus.

Doordat het leven in de Verenigde Staten in rap tempo duurder wordt, kan het zijn dat de Fed besluit om sneller stimuleringsprogramma's af te bouwen en de rente te verhogen. Maar verschillende Fed-beleidsmakers gaven eerder ook al aan dat de hogere inflatie waarschijnlijk van tijdelijke aard is.

Meer uit Financieel

Rockwool Roermond dringt CO2 uitstoot met meer dan de helft terug

ROERMOND (ANP) - Steenwolfabriek Rockwool in Roermond wil de CO2-uitstoot met meer dan de helft terugdringen. De maker van isolatiemateriaal gaat daartoe twee productielijnen in het smeltproces elektrificeren.

24 minuten geleden
EU-landen alsnog tegen wet bestrijden misstanden in productieketen

BRUSSEL (ANP) - De Europese lidstaten zijn onverwacht alsnog tegen EU-afspraken die bedrijven verplicht dat zij hun hele productieketen op termijn vrijwaren van misstanden zoals kinderarbeid of milieuvervuiling. In december waren zowel onderhandelaars van de Europese landen als het Europees Parlement wel akkoord met het voorstel dat bedrijven verplicht om hun productieketen in kaart te brengen en misstanden op te lossen. Bij een stemming onder EU-ambassadeurs, bedoeld om al gemaakte voorlopige afspraken te bekrachtigen, liep het in de laatste fase mis.

27 minuten geleden
Bitcoin koerst af op grootste maandwinst sinds oktober 2021

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin koerst in februari af op de grootste prijsstijging in een maand tijd sinds oktober 2021. De waarde van de grootste cryptomunt ter wereld is deze maand met bijna 40 procent gestegen en staat op het hoogste niveau sinds eind 2021. In dat jaar schoot de koers van de bitcoin omhoog doordat veel mensen tijdens de coronapandemie cryptomunten begonnen te kopen.

1 uur geleden
PAS-melders volgens LTO niet geholpen met uitstel

DEN HAAG (ANP) - LTO Nederland, de ondernemersorganisatie voor boeren en tuinders, is niet gerustgesteld door de uitspraak van de Raad van State dat provincies voorlopig niet hoeven op te treden tegen zogenoemde PAS-melders. De onzekerheid voor deze bedrijven is daarmee nog steeds niet weggenomen, reageert LTO.

1 uur geleden
Zuckerberg sprak met Japanse premier over risico's AI

TOKIO (ANP/AFP) - Topman Mark Zuckerberg van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms heeft in Japan een ontmoeting gehad met premier Fumio Kishida om te praten over de risico's rond kunstmatige intelligentie (AI). Zuckerberg is momenteel bezig met een tour door Azië, met bezoeken aan ook Zuid-Korea en India.

2 uur geleden
Google-topman veroordeelt blunders met Gemini-app

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google-topman Sundar Pichai heeft in een brief aan zijn werknemers de recente blunders met de Gemini-afbeeldingengenerator in scherpe bewoordingen veroordeeld. De fouten die met de AI-technologie zijn gemaakt, zijn volgens hem "volkomen onaanvaardbaar".

2 uur geleden
Lobbyisten Amazon niet meer welkom bij Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP/AFP) - Het Europees Parlement weert voortaan lobbyisten in dienst van webwinkelconcern Amazon. Het Amerikaanse bedrijf weigerde meerdere keren om tekst en uitleg te geven over vermeende misstanden in distributiecentra. Daarom mag het techconcern ook niet doorgaan met het beïnvloeden van Europarlementariërs.

2 uur geleden