Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yellen: einde oorlog meest belangrijk voor wereldeconomie

Yellen: einde oorlog meest belangrijk voor wereldeconomie

BANGALORE (ANP/BLOOMBERG) - Een einde aan de oorlog in Oekraïne is het "meest belangrijk" voor de wereldeconomie. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen op de G20-top in het Indiase Bangalore. Yellen herhaalde verder dat er meer financiële steun moet naar Oekraïne om het land te helpen met de Russische invasie.

"Deze oorlog heeft de meest verwoestende effecten in Oekraïne, maar door voedsel en energie als wapen in te zetten heeft Poetin ook opkomende landen geschaad en gezorgd voor wereldwijde economische tegenwind die elk land heeft geraakt", aldus Yellen op de top voor ministers van de G20-landen. Het is deze vrijdag precies een jaar geleden dat de oorlog in Oekraïne begon.

De G20-top wordt ook bijgewoond door functionarissen uit Rusland. Yellen zei dat zij medeplichtig zijn aan de oorlogsmisdaden die Rusland pleegt in Oekraïne. "Ze dragen verantwoordelijkheid voor de levens die worden ontnomen in Oekraïne en de schade die in de wereld wordt aangericht."

Economische sancties

Yellen had eerder al gezegd dat wordt gewerkt aan meer steun voor Oekraïne van het Westen en dat er meer economische sancties tegen Rusland moeten komen. Volgens haar hebben die sancties een grote impact op de Russische economie.

De Franse minister van Financiën Bruno Le Maire verklaarde op de G20-top dat Europa werkt aan een nieuwe golf van sancties tegen Rusland. "Die sancties worden meer en meer efficiënt en effectief", aldus Le Maire.

Meer uit Financieel

Italiaanse regering hekelt blokkade EU verkoop ITA aan Lufthansa

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De Italiaanse regering maakt zich grote zorgen over de blokkade die de EU opwerpt tegen de verkoop van een belang in de nationale luchtvaartmaatschappij ITA aan het Duitse Lufthansa. Dat heeft minister van Financiën Giancarlo Giorgetti vrijdag gezegd tegen persbureau Bloomberg.

28 minuten geleden
Heijmans-topman roept mensen op: maak niet overal bezwaar tegen

AMSTERDAM (ANP) - Nederlanders moeten stoppen met het voortdurend maken van bezwaar tegen bouwprojecten bij hen in de buurt. Die oproep deed topman Ton Hillen van bouwconcern Heijmans tijdens een toelichting op de jaarcijfers. Hij merkt dat de maatschappij steeds individualistischer en harder is geworden. "Maar de woningzoeker staat met lege handen langs de kant."

1 uur geleden
Grote containerrederij CMA CGM vaart weer via Rode Zee

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De grote Franse containerrederij CMA CGM vaart weer via de Rode Zee. De op twee na grootste vervoerder ter wereld zegt per schip te gaan beoordelen of de situatie veilig genoeg is. Het bedrijf had eerder al gezegd dat de Franse marine ondersteuning zou bieden als de schepen de route weer zouden gaan varen.

1 uur geleden
Kredietverstrekker huursector VS in de fout bij risicocontroles

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse bank die veel geld uitleent aan beleggers in commercieel vastgoed, New York Community Bancorp (NYCB), is in de problemen geraakt. Het bedrijf heeft ontdekt dat interne controles op risico's rond kredieten niet op orde zijn. Ook ziet het bedrijf zich genoodzaakt een afschrijving van 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro) te doen op transacties uit het verleden.

1 uur geleden
Jumbo stopt niet met zelfscankassa's om diefstallen, zegt topman

AMSTERDAM (ANP) - Jumbo haalt geen zelfscankassa's weg om het aantal diefstallen in de supermarkten te verminderen, zei topman Ton van Veen vrijdag in een interview met BNR Nieuwsradio. De supermarktketen meldde begin dit jaar dat deels door de komst van zelfscankassa's veel meer wordt gestolen.

1 uur geleden
Oekraïne verscheept 'recordhoeveelheid' vracht via Zwarte Zee

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in februari een recordhoeveelheid vracht geëxporteerd via een corridor in de Zwarte Zee. Het land vervoerde 8 miljoen ton vracht, waarvan 5,2 miljoen ton landbouwproducten, zei vicepremier Oleksandr Koebrakov. Het land is een belangrijke graanexporteur.

3 uur geleden
Bezorgbedrijf GLS vrijuit in Belgische zaak om sociale fraude

ANTWERPEN (ANP) - Logistiekbedrijf GLS gaat vrijuit in een Belgische rechtszaak waarbij de arbeidsinspectie het bedrijf beschuldigde van fraude rond de inzet van pakketbezorgers. Volgens een rechtbank in Antwerpen was niet het bezorgbedrijf schuldig aan de overtredingen, maar onderaannemers die de pakketten vanuit een distributiecentrum naar hun eindbestemming vervoerden. Deze onderaannemers krijgen nu boetes opgelegd.

3 uur geleden