Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Yates nieuwe leider Ronde van Romandië na zege in koninginnenrit

Yates nieuwe leider Ronde van Romandië na zege in koninginnenrit

THYON (ANP) - De Britse wielrenner Adam Yates heeft de koninginnenrit in de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De renner van UAE Team Emirates was na een bergetappe over 161 kilometer van Sion naar Thyon 2000 de beste op de lange slotklim.

Yates kwam 7 seconden eerder over de meet dan de Fransman Thibaut Pinot. De Italiaan Damiano Caruso arriveerde als derde in Thyon 2000 op 19 seconden van de winnaar.

Yates nam door zijn zege tevens de leiding in het algemeen klassement. Hij heeft 19 seconden voorsprong op de Amerikaan Matteo Jorgenson.

Tweede zege

Geletruidrager Juan Ayuso, ploeggenoot van Yates, moest op de slotklim de concurrentie laten gaan. "We hebben alles gedaan om hem te helpen, maar hij is na een lange blessure nog terug in vorm aan het komen", zei Yates. "Hij gaf me het teken dat ik voorop moest blijven en toen heb ik dat geprobeerd en alles gegeven tot aan de finish." Ayuso kwam op ruim 3 minuten van Yates binnen.

Voor Yates is het de tweede zege van het seizoen, nadat hij eerder een etappe in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten had gewonnen. "Het is mooi weer te winnen. Ik had wat pech in de afgelopen wedstrijden. Ik was hard gevallen in de Ronde van Catalonië, daar moest ik van herstellen."

De Ronde van Romandië eindigt zondag met een rit van Vufflens-la-Ville naar Genève.

Meer uit Sport

EK turnen in 2025 van Tel Aviv naar Leipzig

LAUSANNE (ANP) - De EK turnen in 2025 worden gehouden in Leipzig. Dat meldt de Europese turnbond European Gymnastics. Het evenement zou aanvankelijk in Tel Aviv zijn, maar in maart werd duidelijk dat dit door de "huidige situatie in Israël" niet kon doorgaan. Met de situatie in Israël doelde de bond op de oorlog tussen Israël en Hamas.

23 minuten geleden
Sabalenka neemt rust en gaat niet naar Olympische Spelen

BERLIJN (ANP/DPA) - Tennisster Aryna Sabalenka uit Belarus neemt niet deel aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft de nummer 3 van de wereld bekendgemaakt bij het WTA-toernooi in Berlijn. De tweevoudig grandslamwinnares zegt dat de huidige speelkalender te veel van haar vraagt en dat ze zich liever voorbereidt op het hardcourtseizoen.

35 minuten geleden
Lucky loser Rus ook in tweede grastoernooi meteen uitgeschakeld

BERLIJN (ANP) - Arantxa Rus is ook bij haar tweede toernooi van dit grasseizoen meteen uitgeschakeld. De beste tennisster van Nederland moest in Berlijn met 3-6 6-2 6-1 haar meerdere erkennen in de Turkse Zeynep Sonmez, de nummer 157 van de wereld. De Zuid-Hollandse staat 99 plekken hoger op de mondiale ranglijst.

2 uur geleden
Sinner kijkt uit naar wedstrijd tegen Griekspoor in Halle

HALLE (ANP) - De Italiaanse tennisser Jannik Sinner heeft zich op positieve wijze uitgesproken over Tallon Griekspoor. De nummer 1 van de wereld is deze week de tegenstander van Griekspoor in de eerste ronde van het grastoernooi van Halle, in Duitsland.

3 uur geleden
Noorse Uno-X Mobility met Kristoff en Cort naar Tour de France

OSLO (ANP) - Wielerploeg Uno-X Mobility start in de Tour de France met de Deen Magnus Cort en de Noor Alexander Kristoff als kopmannen. Zij voeren de selectie van acht renners van het Noorse team aan voor de Ronde van Frankrijk, die op 29 juni van start gaat in Florence in Italië.

3 uur geleden
Meerkampster Broersen beëindigt topsportcarrière

DONGEN (ANP) - Meerkampster Nadine Broersen heeft haar topsportcarrière beëindigd. De 34-jarige atlete kon door een blessure niet deelnemen aan de EK atletiek en had zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs.

4 uur geleden
Griekspoor zakt vier plekken na afstaan titel in Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisser Tallon Griekspoor is vier plaatsen gezakt op de wereldranglijst. De beste tennisser van Nederland wist afgelopen weekend zijn titel niet te verdedigen op het grastoernooi van Rosmalen.

8 uur geleden