Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

XL test- en vaccinatielocatie bij Schiphol sluit deuren

XL test- en vaccinatielocatie bij Schiphol sluit deuren

SCHIPHOL (ANP) - De XL test- en vaccinatielocatie op parkeerterrein P4 (Lang Parkeren) bij Schiphol is deze woensdag voor het laatst open geweest. Een dergelijke grote locatie is niet meer nodig. Ook loopt het huurcontract af.

De XL-locatie ging op 1 december 2020 open als mega-teststraat. Later werd er ook gevaccineerd.

Volgens de GGD Kennemerland zijn er op de XL-locatie ruim 417.000 tests afgenomen. Daarnaast zijn er ruim 380.000 prikken gezet. De drukste dag op de locatie was 5 januari van dit jaar. Op die dag zijn er in totaal een kleine 7700 mensen langsgekomen, van wie ruim 4700 voor een vaccinatie en bijna 3000 voor een test.

Tijdens de piek werkten er dagelijks zo’n 250 werknemers van GGD Kennemerland op de locatie, van bemonsteraars tot beveiligers en van prikkers tot EHBO’ers.

Meer uit Binnenland

Amsterdam wil meldpunt tegen gewelddadige onlinefilmpjes

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam moet een meldpunt komen, dat ervoor moet zorgen dat gewelddadige content die online is te vinden van bijvoorbeeld steekpartijen, snel wordt verwijderd. Een motie daarover van de PvdA is donderdag aangenomen in de Amsterdamse gemeenteraad.

45 minuten geleden
Twee explosies bij winkelcentrum in Arnhem

ARNHEM (ANP) - In een winkelcentrum in Arnhem-Zuid zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee explosies geweest. Eentje deed zich voor bij dezelfde eetgelegenheid waar donderdagochtend, net als bij een ander eetcafé in het winkelcentrum, een verdacht pakketje is gevonden. De andere ontploffing was ongeveer gelijktijdig bij een naastgelegen pand, een Chinees restaurant. De politie onderzoekt of er een verband is met de eerder gevonden pakketjes.

3 uur geleden
Enorme schuifoperatie op station Amsterdam Zuid

AMSTERDAM (ANP) - Station Amsterdam Zuid is vrijdagavond het toneel van een precisieklus. Een enorm betonnen dakdeel, van 100 meter lang en met een gewicht van ongeveer 2 miljoen kilo, wordt dan op een reizigerstunnel geschoven. De operatie is live te volgen via een webcam, en geïnteresseerden die zich vooraf hebben aangemeld kunnen er bij zijn.

4 uur geleden
Festival Oerol op Terschelling van start met nieuwe opzet

TERSCHELLING (ANP) - Het festival Oerol op Terschelling gaat van start in een nieuwe, compactere opzet. Dit keer is geen sprake van meerdere zogeheten "oorden" maar is er één "festivalhart" bij West aan Zee. Het festival vindt plaats van vrijdag tot en met volgende week zondag.

4 uur geleden
OM komt met strafeisen in zaak wapen- en drugshandel Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie houdt vrijdag bij het gerechtshof in Den Bosch haar requisitoir, gevolgd door de strafeisen in het hoger beroep in de zaak tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss.

4 uur geleden
Uitspraak Hoge Raad over teruggave Krim-kunstschatten

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad doet vrijdag uitspraak aan wie de Krim-kunstschatten, die het Amsterdamse Allard Pierson Museum al jaren noodgedwongen onder zijn hoede heeft, moeten worden teruggegeven. Eerder oordeelde het gerechtshof in Amsterdam dat de archeologische topstukken terug moesten naar Oekraïne.

4 uur geleden
Stroom op Curaçao grotendeels terug na black-out van enkele uren

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao hebben veel bewoners donderdagavond weer stroom gekregen na een black-out van enkele uren. Volgens elektriciteitsbedrijf Aqualectra is de stroomuitval te wijten aan een kapotte hoofdkabel in een van de stations van het bedrijf.

4 uur geleden