Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Xiaomi heeft last van minder vraag naar mobiele telefoons

Xiaomi heeft last van minder vraag naar mobiele telefoons

BEIJING (ANP) - Het Chinese elektronicaconcern Xiaomi heeft in het derde kwartaal de omzet flink zien dalen. Een wereldwijd gedaalde vraag naar smartphones zat het bedrijf dwars. Ook minder kooplust op de thuismarkt door de vele coronalockdowns in China speelden een rol. Xiaomi verkoopt in Azië ook veel andere elektronica als stofzuigers, luchtreinigers en -bevochtigers, elektrische tandenborstels en föhns.

Het bedrijf verkocht in de maanden juli, augustus en september voor 70,5 miljard yuan aan producten, een daling van 10 procent ten opzichte van een jaar eerder. Omgerekend kwam de omzet uit op 9,6 miljard euro.

Onder de streep resteerde een verlies van 1,5 miljard yuan. Dat werd veroorzaakt omdat Xiaomi 3 miljard yuan afschreef op investeringen in andere ondernemingen.

Neergang

De neergang is niet de eerste voor Xiaomi, dat ook te maken heeft met gestegen inflatie en tegenvallende economische groei, met name in China. In het eerste kwartaal daalde de omzet voor het eerst op jaarbasis, in het tweede kwartaal ging het om een daling met 20 procent.

Xiaomi heeft voor de toekomst hoge verwachtingen van de markt voor elektrische auto's. Een investering daarin van meer dan 9 miljard euro zal nog wel enkele jaren nodig hebben om rendement op te leveren.

Meer uit Financieel

Charlie Munger, de 'rechterhand' van Warren Buffett, overleden

OMAHA (ANP) - Charlie Munger, de vicevoorzitter van beleggingsbedrijf Berkshire Hathaway, is op 99-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan werd bekend als rechterhand van Warren Buffett, die als oprichter van Berkshire Hathaway de reputatie van superbelegger kreeg.

1 uur geleden
Aandelenbeurzen New York op winst na uitlatingen Fed-bestuurders

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten de handel uitgegaan. De financiële markten schatten de kans op nog een rentepauze door de Federal Reserve groter in na uitspraken van twee beleidsmakers bij de centralebankenkoepel.

1 uur geleden
Cacao voor hoogste prijs sinds 1977 verhandeld

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Liefhebbers van chocolade zijn binnenkort waarschijnlijk meer geld kwijt aan de lekkernij. De prijs voor cacao heeft het hoogste niveau van de afgelopen 46 jaar bereikt. Het belangrijke ingrediënt voor chocolade is duurder geworden doordat slechte weersomstandigheden de oogst in Ivoorkust en Ghana dwarszitten. Hevige regenval zorgt voor de verspreiding van ziektes onder de gewassen en hindert het werk op de plantages.

2 uur geleden
Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

3 uur geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

4 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

6 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

6 uur geleden