Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Xi ontvangt Poetin in Beijing

Xi ontvangt Poetin in Beijing

BEIJING (ANP/AFP/RTR) - De Chinese president Xi Jinping heeft donderdag zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin verwelkomd in de Chinese hoofdstad Beijing, zo was te zien op de Chinese staatstelevisie.

Poetin werd door Xi begroet tijdens een grootse welkomstceremonie bij de Grote Volkszaal in het centrum van Beijing. Volgens Xi is China klaar om de banden met Rusland te verstevigen, liet het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken weten. "China zal altijd een goede buur, vriend en partner van wederzijds vertrouwen zijn voor Rusland", zei Xi tegen Poetin.

In een interview met het officiële Xinhua-persbureau zei Poetin eerder al dat Rusland en China meer gaan samenwerken op het gebied van onder meer hernieuwbare energie, kunstmatige intelligentie en hightech. Als onderdeel van zijn tweedaagse bezoek bezoekt Poetin ook de noordoostelijke stad Harbin, waar hij de openingsceremonie van de achtste Russisch-Chinese Expo zal bijwonen. Tijdens de trip hoopt Poetin ook steun te krijgen voor de oorlog in Oekraïne.

Slechts enkele weken voordat Poetin zijn grootschalige invasie van Oekraïne lanceerde kondigden beide presidenten een "grenzeloze vriendschap" af. Sinds Xi in 2012 aan de macht kwam hebben ze elkaar al meer dan veertig keer ontmoet.

Meer uit Buitenland

Trump-aanhangers ondersteboven van veroordeling ex-president

WASHINGTON (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten zijn talrijke omgekeerde Amerikaanse vlaggen verschenen bij huizen en op sociale media als ondersteuning van Donald Trump. Trump-aanhangers uitten op die manier hun onvrede over de historische veroordeling van de Amerikaanse ex-president in een zwijggeldzaak.

2 uur geleden
President Biden roept Hamas op nieuw aanbod Israël te accepteren

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Palestijnse Hamas-strijders opgeroepen in te gaan op een nieuw "allesomvattend" aanbod van Israël om gijzelaars vrij te laten in ruil voor een staakt-het-vuren van zes weken in Gaza. Ook zou Israël zijn troepen terugtrekken. Volgens Biden is dit stappenplan de beste manier om het dodelijke conflict uiteindelijk te beëindigen.

5 uur geleden
President Biden: Trump bedreigt onze democratie

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt dat de Republikeinse oud-president Donald Trump een bedreiging is voor de Amerikaanse democratie. Biden noemt het "roekeloos en gevaarlijk" dat zijn voorganger het hele rechtssysteem in twijfel trekt, "alleen maar omdat de beslissing hem niet bevalt".

6 uur geleden
Trumps campagneteam haalt 35 miljoen dollar op na veroordeling

NEW YORK (ANP/AFP) - De veroordeling in de zwijggeldzaak heeft de Amerikaanse oud-president Donald Trump veel extra donaties opgeleverd. Volgens zijn campagneteam is sinds donderdagavond al 35 miljoen dollar (32,3 miljoen euro) binnengekomen.

7 uur geleden
Trump kondigt beroep aan tegen veroordeling voor misdrijf

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt in beroep te gaan tegen zijn veroordeling voor een misdrijf. Hij is de eerste voormalige Amerikaanse president met een strafblad. Hij wil in november worden herkozen.

7 uur geleden
Lastige Democraat wil als onafhankelijke kandidaat door in Senaat

WASHINGTON (ANP/RTR) - De populaire senator van West-Virginia Joe Manchin heeft zich geregistreerd als onafhankelijke kandidaat. De laatste jaren lag hij vaak overhoop met zijn Democratische Partij, dus wil hij nu los van de partij meedoen aan de verkiezingen.

7 uur geleden
Grondtroepen Israël actief in centrum Rafah

GAZA/RAFAH (ANP/DPA) - Het Israëlische leger opereert inmiddels in het centrum van de Palestijnse stad Rafah in de zuidelijke Gazastrook. Israëlische troepen hebben daar raketwerpers, andere wapens en tunnels van de Palestijnse beweging Hamas ontdekt, melden de strijdkrachten.

8 uur geleden