Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Xavi verheugd over terugkeer Barcelona bij beste teams van Europa

Xavi verheugd over terugkeer Barcelona bij beste teams van Europa

PARIJS (ANP/RTR) - Barcelona-trainer Xavi ziet in de duels met Paris Saint-Germain in de kwartfinales van de Champions League een belangrijk moment voor zijn club. "Na vier jaar de kwartfinales niet meer te hebben bereikt is dit een duel om naar uit te kijken", zei de trainer een dag voor het duel in Parijs.

"We mogen weer dromen", vervolgde Xavi, die Frenkie de Jong weer tot zijn beschikking heeft. "We zitten in een goede fase, maar we treffen een van de beste teams van Europa, met bovendien een van de beste coaches, Luis Enrique. Dit team is gemaakt is om de Champions League te winnen."

Barcelona won acht van de laatste elf duels in alle competities en incasseerde in de laatste zes wedstrijden maar één treffer. De club staat tweede in La Liga op 8 punten van Real Madrid. De Catalanen kwalificeerden zich voor het eerst in vier jaar voor de kwartfinales van de Champions League, een fase die ze tussen de seizoenen 2007-2008 en 2019-2020 elk jaar bereikten. "We treffen nu een tegenstander die eenzelfde stijl hanteert. Luis Enrique heeft het Barcelona-dna, net als Pep Guardiola (Manchester City) of Mikel Arteta (Arsenal). We willen allemaal hetzelfde bereiken. Luis Enrique heeft veel talenten tot zijn beschikking, maar we proberen als gelijken de strijd aan te gaan."

Het is de vijfde keer in de laatste twaalf seizoenen dat beide ploegen elkaar in de knock-outfase van de Champions League treffen. Onvergetelijk was de editie van 2017 toen PSG in Parijs met 4-0 won en vervolgens in Camp Nou met 6-1 onderuit ging tegen de ploeg die toen nog door Luis Enrique werd getraind. Het geeft de coach geen dubbel gevoel. "Ik ben een professional. Natuurlijk houd ik van Barcelona, maar ik heb het bij PSG naar mijn zin en ik denk nu alleen aan mijn baan en mijn team. Ik wil deze club prijzen bezorgen." PSG won de Champions League nog nooit en werd in vijf van de laatste zeven edities al in de achtste finales uitgeschakeld. Daarin was de ploeg dit jaar te sterk voor Real Sociedad.

Meer uit Voetbal

VS en Mexico toch geen kandidaat voor organisatie WK 2027

CHICAGO (ANP/RTR) - De Verenigde Staten en Mexico hebben hun bod op de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in 2027 ingetrokken. Dat betekent dat Nederland, dat het toernooi samen met Duitsland en België wil organiseren, een concurrent minder heeft. Ook Brazilië dingt mee naar de organisatie.

8 uur geleden
Leicester City pakt na promotie ook titel in de Championship

PRESTON (ANP) - Leicester City heeft zich na de promotie naar de Premier League ook verzekerd van de titel in de Championship, het tweede niveau in Engeland. De ploeg won met 3-0 bij Preston North End en is met 97 punten niet meer in te halen door Leeds United en Ipswich Town, die op 90 punten staan.

9 uur geleden
ADO Den Haag boekt moeizame zege op hekkensluiter Jong FC Utrecht

UTRECHT (ANP) - ADO Den Haag heeft met de nodige moeite Jong FC Utrecht verslagen. Het elftal van Darije Kalezic won de uitwedstrijd bij de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie met 2-0.

11 uur geleden
Dumfries noemt omhooghouden beledigend spandoek 'niet slim'

MILAAN (ANP) - Voetballer Denzel Dumfries heeft spijt betuigd voor een incident tijdens het kampioensfeest van Internazionale. De verdediger van de club nam tijdens de parade een spandoek over uit het publiek waarop hij stond afgebeeld met AC Milan-tegenstander Theo Hernández aan een ketting.

12 uur geleden
Geen wraakgevoelens bij Real-coach Ancelotti voor duel met Bayern

MÜNCHEN (ANP/DPA/AFP) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid heeft "geen wraakgevoelens" overgehouden aan zijn ontslag bij Bayern München in 2017. Dat zei de Italiaanse coach in aanloop naar het onderlinge duel in de halve finale van de Champions League van dinsdag.

12 uur geleden
Vitesse sluit mondeling akkoord met nieuwe trainer Van den Brom

ARNHEM (ANP) - John van den Brom wordt volgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie de nieuwe coach van Vitesse. De woordvoerder van de Arnhemse club, die is gedegradeerd uit de Eredivisie, bevestigt na berichtgeving van De Telegraaf dat hierover een mondeling akkoord is bereikt.

12 uur geleden
Media: clubs in Premier League stemmen voor bestedingsplafond

LONDEN (ANP) - De clubs in de Premier League hebben voor de ontwikkeling van plannen voor een bestedingsplafond gestemd. Dat meldden Engelse media zoals de BBC. Alleen Manchester United, Manchester City en Aston Villa stemden volgens de omroep tegen het plan, Chelsea onthield zich van stemming.

14 uur geleden