Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Xavi: terugkeer Messi naar Barcelona is nu onmogelijk

Xavi: terugkeer Messi naar Barcelona is nu onmogelijk

DALLAS (ANP) - Een terugkeer van Lionel Messi naar FC Barcelona is volgens trainer Xavi voorlopig "onmogelijk". Voorzitter Joan Laporta had eerder gezegd dat de vorig jaar vertrokken Messi nog wel een keer terugkeert bij de Catalaanse club. "We zullen zien wat de toekomst brengt, maar dit is niet het moment om daarover te praten", zei Xavi in de aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Juventus in Dallas. "'Leo' heeft nog een contract bij een andere club. We praten alleen over onze eigen spelers."

De Argentijnse superster verliet Barcelona vorig jaar in tranen, na een dienstverband van zo'n twintig jaar. Vanwege grote financiële problemen kon Barcelona het aflopende contract van Messi niet verlengen. De 35-jarige aanvaller stapte over naar de Franse topclub Paris Saint-Germain, waar hij een contract tot de zomer van 2023 ondertekende. "Messi is de beste voetballer ooit", zei Laporta afgelopen weekeinde. "Zijn tijdperk bij Barcelona is nog niet voorbij, dit hoofdstuk is nog niet af. Het is onze verantwoordelijkheid om het boek open te houden. "

De selectie van Xavi ondergaat deze zomer een metamorfose. Barcelona nam afscheid van heel wat spelers en trok zelf onder anderen Robert Lewandowski, Raphinha, Andreas Christensen en Franck Kessié aan. De toekomst van de Nederlandse internationals Frenkie de Jong en Memphis Depay bij Barcelona is onzeker. Zij mogen in principe vertrekken.

"Hoewel de club niet zo'n goede periode doormaakt, zijn we nog steeds FC Barcelona", aldus Xavi. "We proberen er het beste van te maken. Met spelers als Lewandowski willen we weer titels winnen. Dat hoort bij deze club. Die filosofie is erin gebracht door Johan Cruijff en verder ontwikkeld door Louis van Gaal, Frank Rijkaard en later Pep Guardiola en Luis Enrique. Het is nu mijn droom om Barcelona terug te brengen aan de top. Ik wil niet Johan, Pep of wie dan ook overtreffen, zo'n ego heb ik niet. Ik ben een leerling van ze en wil er een kleine bijdrage aan leveren om Barcelona weer te laten schitteren."

Meer uit Voetbal

Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

7 uur geleden
Willem II mist eerste kans op promotie met 1-1 tegen FC Groningen

TILBURG (ANP) - Willem II heeft de eerste mogelijkheid om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen niet benut. In het eigen Koning Willem II Stadion bleef Willem II steken op een 1-1-gelijkspel tegen concurrent FC Groningen.

10 uur geleden
De Ligt denkt vaak aan terugkeer naar Ajax

MÜNCHEN (ANP) - Matthijs de Ligt wil ooit weer bij Ajax voetballen. "Ik denk vaak over een terugkeer na en hoop dat het gaat gebeuren", zegt de 24-jarige verdediger van Bayern München op de website van de club uit Amsterdam. "Ik heb drie jaar in het eerste gespeeld, relatief kort dus. Ik had altijd gedacht dat ik iets langer bij Ajax zou spelen, maar de situatie deed zich even iets anders voor. Als ik ooit nog de kans krijg om terug te keren bij Ajax zou ik dat echt heel graag willen. Maar je weet het natuurlijk nooit."

11 uur geleden
Vitesse voelt ondanks degradatie steun van de supporters

ARNHEM (ANP) - De steun van de supporters voor het in grote financiële nood verkerende Vitesse is groot. Komende zondag zitten er naar verwachting 18.000 toeschouwers in de Gelredome bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, terwijl de club uit Arnhem is gedegradeerd.

12 uur geleden
Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

15 uur geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

15 uur geleden
Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

16 uur geleden