Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

X wil met nieuw kantoor schadelijke content checken

X wil met nieuw kantoor schadelijke content checken

SAN FRANCISCO (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Socialmediaplatform X wil een kantoor openen waar honderd moderators de inhoud op de website gaan controleren. De focus van dit 'kenniscentrum voor vertrouwen en veiligheid' komt te liggen op het bestrijden van seksueel misbruik van kinderen. Opvallend is dat eigenaar Elon Musk na de overname van X juist nog flink bezuinigde op moderatie.

X heeft niet bekendgemaakt wanneer het nieuwe kantoor zijn deuren zal openen. Maar naar eigen zeggen heeft het bedrijf het uitbannen van seksuele uitbuiting van kinderen vorig jaar een "topprioriteit" gemaakt. Zo heeft het platform in 2023 meer dan 12 miljoen accounts geschorst om regels die in het kader hiervan zijn overtreden. Dat zijn ruim 2 miljoen accounts meer dan een jaar eerder. Ook in 2024 blijft de focus liggen op dit onderwerp, aldus X in een blogbericht.

Miljardair Elon Musk kocht X, het toenmalige Twitter, in oktober 2022. In de periode daarna nam hij afscheid van een groot deel van het wereldwijde personeel. Onder hen bevonden zich relatief veel moderators die zich bezighielden met het verwijderen van berichten die ingaan tegen de regels van het platform.

X-topvrouw Linda Yaccarino moet woensdag verschijnen voor een senaatscommissie in Washington voor een hoorzitting. Die gaat over de onlineveiligheid voor kinderen. Yaccarino wordt daarbij vergezeld door de topmannen van andere socialmediabedrijven, als Meta en TikTok.

Meer uit Financieel

Batterijproject Bill Gates vraagt faillissementsbescherming aan

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse accubedrijf Ambri, waarin Microsoft-medeoprichter Bill Gates veel geld stak, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Al veertien jaar probeert de onderneming een batterij op industriƫle schaal te bouwen, maar nu is het geld van de investeerders op, zo werd maandag bekend.

16 minuten geleden
Nieuwssite: ontslagronde Tesla bij software- en engineeringteams

AUSTIN (ANP/RTR) - Tesla heeft maandag een nieuwe ontslagronde doorgevoerd. Deze keer zijn medewerkers van de software-, service- en engineeringafdelingen getroffen, meldt de Amerikaanse nieuwssite Electrek die doorgaans goed ingevoerd is over de producent van elektrische auto's.

2 uur geleden
AEX sluit op nieuw recordniveau, beleggers straffen PostNL af

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers waren maandag niet te spreken over het kwartaalverlies van PostNL. De post- en pakketbezorger maakte bekend dat het bedrijfsresultaat de eerste maanden van dit jaar 9 miljoen euro negatief was en ook de omzet viel lager uit. Als tegenmaatregel maakt PostNL de postzegels in juli tussentijds 5 cent duurder. Het aandeel verloor bijna 4 procent op het Damrak.

3 uur geleden
Supermarkten moeten gaan betalen voor duurzame groenten en fruit

DEN HAAG (ANP) - Stichting Milieukeur mag supermarkten en hun leveranciers verplichten om een extra duurzaamheidsvergoeding te betalen voor groenten en fruit met het On the Way to PlanetProof-keurmerk (OPP). Dat heeft toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten op basis van een in januari opgestelde richtlijn voor landbouwers om legaal gezamenlijke duurzaamheidsinitiatieven op te zetten. OPP is het eerste keurmerk dat zo'n goedkeuring krijgt.

3 uur geleden
Shell wil af van activiteiten in Zuid-Afrika

KAAPSTAD (ANP/BLOOMBERG) - Shell is van plan om zich terug te trekken uit Zuid-Afrika, waar het olie- en gasconcern ongeveer zeshonderd tankstations heeft en sinds 1902 actief is. Het concern heeft daar ook transport- en raffinaderijactiviteiten. Shell nam het besluit na een evaluatie van de zogeheten downstream-activiteiten daar, bevestigde het bedrijf. Dat is het deel dat zich bezighoudt met raffinage, verkoop en transport.

4 uur geleden
Filmstudio Paramount stijgt op Wall Street na stuklopen deal

NEW YORK (ANP) - Paramount Global hoorde bij de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De exclusieve onderhandelingen die de Hollywoodstudio voerde over een fusie met branchegenoot Skydance hebben geen deal opgeleverd. Voor Paramount is de weg daarmee vrij om andere biedingen te overwegen. Het aandeel steeg ruim 4 procent.

5 uur geleden
Grootste Nederlandse uitgever VBK komt in Amerikaanse handen

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse uitgeverijgroep Simon & Schuster (S&S) neemt Nederlands grootste uitgeverij Veen Bosch & Keuning (VBK) over. Op die manier wil VBK internationaal groeien, volgens het bedrijf een "langgekoesterde ambitie". VBK wordt de eerste niet-Engelstalige uitgever van S&S.

5 uur geleden