Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wyoming eerste staat met verbod op abortuspil

Wyoming eerste staat met verbod op abortuspil

CHEYENNE (ANP/RTR) - Wyoming is vrijdag de eerste Amerikaanse staat geworden waar het gebruik van abortuspillen verboden is. Het verbod geeft een impuls aan de groeiende druk van conservatieve staten en anti-abortusgroepen om abortus door middel van medicijnen aan te pakken. Bij de meeste zwangerschapsafbrekingen in Amerika wordt deze methode momenteel gebruikt, schrijft The New York Times.

De Republikeinse gouverneur Mark Gordon van Wyoming ondertekende het verbod op abortuspillen in die staat. De kern van de twee pagina's tellende wet in Wyoming is een bepaling die het onwettig maakt drugs "voor te schrijven, af te leveren, te distribueren, te verkopen of te gebruiken met als doel het verkrijgen of uitvoeren van een abortus". Morning-afterpillen, voorgeschreven anticonceptiemiddelen die worden gebruikt na de seks maar voordat een zwangerschap kan worden bevestigd, zijn vrijgesteld van het verbod.

Ook vrijgesteld zijn behandelingen die nodig zijn om het leven of de gezondheid van een ​​vrouw te beschermen, evenals de behandeling van een "natuurlijke miskraam volgens de momenteel aanvaarde medische richtlijnen". Overtreding van het verbod kan bestraft worden met een gevangenisstraf van maximaal zes maanden en een boete van maximaal 9000 dollar.

In verschillende Amerikaanse staten is dit jaar wetgeving geïntroduceerd om abortus door medicatie te verbieden of er beperkingen aan toe te voegen. Daaronder is een wetsvoorstel in Texas dat niet alleen abortuspillen wil verbieden, maar internetproviders ook wil gaan verplichten stappen te ondernemen om websites over zwangerschapsafbreking met medicijnen te blokkeren, zodat inwoners van Texas die niet kunnen bezoeken.

Meer uit Buitenland

Duitse minister verbiedt uiterst rechts medium Compact

BERLIJN (ANP/DPA) - De sociaaldemocratische Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft het blad Compact verboden omdat het extreemrechts zou zijn. Er zijn invallen gedaan in kantoren van het blad en woningen van eigenaren en uitgevers in vier deelstaten. Volgens Faeser is het in 2010 opgerichte medium "een cruciale spreekbuis voor de extreemrechtse scene" in Duitsland.

8 minuten geleden
Media: schutter Trump half uur voor aanslag gespot op dak gebouw

BUTLER (ANP) - Thomas Crooks, de man die zaterdag in de Amerikaanse staat Pennsylvania een aanslag pleegde op oud-president Donald Trump, werd ongeveer een half uur voor hij schoten loste door agenten gespot op een dak. Dat meldt de lokale nieuwszender Channel 11 op basis van politiebronnen. Trump raakte bij de aanslag lichtgewond, maar een omstander en later ook de schutter zelf werden gedood.

2 uur geleden
Biden: niemand heeft meer voor de Palestijnen gedaan dan ik

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft gezegd dat hij "de Palestijnen zeer steunt" en "meer voor de Palestijnse gemeenschap heeft gedaan dan wie dan ook". Dat zei Biden in een interview waarin hij zichzelf ook een "zionist" noemde.

3 uur geleden
Trump arriveert op Republikeins partijcongres met oor in verband

MILWAUKEE (ANP) - De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is maandagavond lokale tijd gearriveerd op het Republikeinse partijcongres in Milwaukee, in de staat Wisconsin. De oud-president had een verband over zijn oor, waaraan hij zaterdag gewond was geraakt toen hij tijdens een campagnebijeenkomst in Pennsylvania werd beschoten.

3 uur geleden
Biden bereid in september opnieuw in debat te gaan met Trump

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft bevestigd dat hij in september opnieuw in debat wil gaan met de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. In het eerste debat van de huidige campagne voor de verkiezingen, vorige maand, oogde Biden regelmatig verward en fragiel.

4 uur geleden
Nieuw, rechtser Europarlement buigt zich meteen over de posten

STRAATSBURG (ANP) - Een nieuw, rechtser Europees Parlement treedt dinsdag aan. Nog maar nauwelijks geïnstalleerd moeten de nieuwe Europarlementariërs deze week meteen belangrijke beslissingen nemen over posten en taakverdeling. Ze kiezen bijvoorbeeld een nieuwe voorzitter voor henzelf, én een voor de Europese Commissie.

4 uur geleden
WSJ: Musk wil 45 miljoen dollar per maand uitgeven voor Trump

WASHINGTON (ANP) - Miljardair Elon Musk heeft gezegd dat hij van plan is ongeveer 45 miljoen dollar per maand te geven aan een nieuwe pro-Trump super PAC, meldt The Wall Street Journal. Een 'super PAC' is een politiek actiecomité dat onbeperkt geld mag spenderen ten gunste van politieke kandidaten, in dit geval de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump.

5 uur geleden