Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wüst sluit carrière af met vierde plaats op 1500 meter

Wüst sluit carrière af met vierde plaats op 1500 meter

HEERENVEEN (ANP) - Schaatsster Ireen Wüst heeft bij de wereldbekerfinale in Heerenveen haar laatste race afgesloten met een vierde plaats. De 35-jarige Brabantse kwam in een vol Thialf op de 1500 meter tot 1.54,77. De zege ging naar de Japanse Miho Takagi in 1.53,32.

Het was de laatste wedstrijd voor de zesvoudig olympisch kampioene, de meest succesvolle Nederlandse schaatsster ooit. Onder luid applaus van het publiek in Thialf werd Wüst bij de start aangekondigd. Met nog meer applaus en een staande ovatie van het publiek reed ze na haar rit over het ijs. Later op de middag krijgt Wüst nog een officieel afscheid.

Op de Spelen in Beijing klopte Wüst Takagi in de strijd om het goud, net zoals ze dat vier jaar eerder deed op de Spelen van Pyeongchang. In Heerenveen was de Japanse Wüst te snel af na een razendsnelle start. Die voorsprong hield Takagi de hele race vol. Ze won daarmee ook het klassement van de wereldbeker op de 1500 meter.

Wereldbekerfinale

Bij de wereldbekerfinale in 2006 in Thialf won Wüst voor het eerst een wereldbekerrace over 1500 meter. Er volgden er nog 24 maar vooral werd ze vijf keer wereldkampioen op die afstand en won ze op vijf opeenvolgende Spelen een medaille op de schaatsmijl, waarvan drie keer goud.

Met het prolongeren van haar olympische titel op de 1500 meter in Beijing had Wüst haar schaatscarrière al van een gouden slot voorzien. In totaal veroverde ze dertien olympische medailles: zes keer goud, vijf keer zilver en twee keer brons. Ook werd ze zeven keer wereldkampioen allround en vijf keer Europees kampioen allround.

Antoinette de Jong kwam in haar laatste 1500 meter van het seizoen tot 1.54,33 en werd daarmee tweede. De Noorse Ragne Wiklund eindigde als derde.

Meer uit Sport

Verstappen betreurt vertrek topontwerper, maar blijft stoïcijns

MIAMI (ANP) - Max Verstappen denkt er niet aan te vertrekken bij Red Bull Racing, nadat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zijn afscheid heeft aangekondigd bij de Formule 1-renstal.

33 minuten geleden
Van Gerwen meteen uitgeschakeld in Premier League in Aberdeen

ABERDEEN (ANP) - Michael van Gerwen is tijdens de veertiende speelronde van de Premier League direct uitgeschakeld. De Nederlandse darter verloor in het Schotse Aberdeen met 6-5 van de Engelsman Rob Cross. Vorige week in Liverpool was Cross ook al te sterk voor Van Gerwen, toen in de halve finales (6-2).

34 minuten geleden
Turnster Lieke Wevers noemt rentree bij EK 'uitdagend'

RIMINI (ANP) - Turnster Lieke Wevers (32) heeft zich bij haar internationale rentree met Oranje geplaatst voor de EK-landenfinale. Wevers, die zich tijdens de kwalificaties in Nederland via de meerkamp plaatste voor de EK, kwam slechts in actie op brug en balk.

37 minuten geleden
Lehecka na opgave Medvedev naar halve finales in Madrid

MADRID (ANP) - De Tsjechische tennisser Jiri Lehecka is doorgedrongen tot de halve finales van het masterstoernooi van Madrid. Tegenstander Daniil Medvedev gaf na het verlies van de eerste set (6-4) op met een liesblessure.

5 uur geleden
Turnsters als zesde naar teamfinale bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - De Nederlandse turnsters hebben zich bij de EK in het Italiaanse Rimini geplaatst voor de teamfinale. Elze Geurts, Lieke Wevers, Vera van Pol, Tisha Volleman en Floor Slooff kwamen in de kwalificatie tot 153,995 punten, goed voor de zesde plek. Gastland Italië plaatste zich met 165,296 als eerste voor de finale waarin de beste acht landenteams in actie komen.

6 uur geleden
Voormalig kunstrijdster Dijkstra (82) overleden

SOMEREN (ANP) - Voormalig kunstrijdster Sjoukje Dijkstra is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter Katja Kossmayer gemeld. Dijkstra, geboren in het Friese Akkrum, werd in 1964 in Innsbruck olympisch kampioene. Ook veroverde ze drie wereldtitels en werd ze zesmaal gekozen tot sportvrouw van het jaar in Nederland.

8 uur geleden
Vollering neemt leiding in Vuelta over van Vos na ritzege

JACA (ANP) - Demi Vollering heeft de vijfde etappe van de Vuelta Femenina gewonnen. Het was een rit van Huesca naar Jaca met een aankomst bovenop de Alto del Fuerte Rapitán, een klim van de tweede categorie. De kopvrouw van SD Worx-Protime nam meteen ook de leiderstrui over van haar landgenote Marianne Vos.

9 uur geleden