Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WSJ: moederbedrijf Facebook gaat duizenden werknemers ontslaan

WSJ: moederbedrijf Facebook gaat duizenden werknemers ontslaan

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Meta, het moederbedrijf van Facebook, is volgens The Wall Street Journal van plan duizenden werknemers te ontslaan. Anonieme bronnen vertellen aan het Amerikaanse dagblad dat de enorme ontslagronde woensdag zal worden aangekondigd. Meta zelf wilde niet tegenover de krant reageren.

Meta worstelt met teleurstellende vooruitzichten als gevolg van de wereldwijd afnemende economische groei, de concurrentie van andere sociale media als TikTok, veranderingen in het privacybeleid van Apple en zorgen over de enorme uitgaven aan de metaverse. Dat is het droomproject van Meta-topman Mark Zuckerberg, dat bestaat uit een virtuele wereld waarin mensen allerlei zaken kunnen doen vanuit hun eigen huis.

Als gevolg van de problemen zijn de aandelen van Meta enorm in waarde gedaald. Dit jaar ging al voor meer dan 500 miljard euro aan beurswaarde verloren.

Ook veel andere techbedrijven uit het Amerikaanse Silicon Valley hebben stevig in hun personeelsbestanden gesneden de afgelopen tijd, of zijn dat binnenkort van plan. Zo schrapte Twitter vorige week 3700 banen. En ook taxi-app Lyft kondigde bijvoorbeeld een ingreep in het personeelsbeleid aan.

Meer uit Financieel

Vattenfall wint tender voor bouw windpark voor kust IJmuiden

AMSTERDAM (ANP) - De bouw van een windpark voor de Noord-Hollandse kust is gegund aan Zeevonk, een bedrijf van energieleverancier Vattenfall en de Deense investeringsmaatschappij Copenhagen Infrastructure Partners (CIP). Het park, IJmuiden Ver Beta, krijgt een vermogen van ongeveer 2 gigawatt en wordt naar verwachting in 2029 in gebruik genomen.

1 uur geleden
Pimco waarschuwt voor golf faillissementen regionale banken VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De grote Amerikaanse vermogensbeheerder Pimco verwacht meer faillissementen van regionale banken in de Verenigde Staten door een "zeer hoge" concentratie van problematische commerciƫle vastgoedleningen op hun balans.

1 uur geleden
Besi grote winnaar in licht lagere AEX

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf Besi was dinsdag bij het slot van de beurs de grote winnaar in de AEX-index. Het chipbedrijf werd door analisten van de investeringsbank Redburn op de kooplijst gezet en beleggers beloonden dat bij de opening al met een plus van 3 procent. Besi vergrootte die winst gedurende de dag verder en sloot de handelsdag af met een plus van 5 procent.

1 uur geleden
Wereldeconomie groeit harder, maar blijft onder pre-pandemieniveau

WASHINGTON (ANP) - De wereldeconomie groeit dit jaar iets harder dan eerder verwacht, gesteund door sterke prestaties van de Amerikaanse economie. De economische groei blijft tot 2027 echter ruim onder de niveaus van voor de coronapandemie, vier jaar geleden. Dat staat in een dinsdag verschenen rapport van de Wereldbank. Voor de pandemie lag de groei nog ruim boven de 3 procent.

2 uur geleden
Fabrikanten: personeelstekort in tuinbouw blijft, ondanks machines

AMSTERDAM (ANP) - Machines en andere soorten technologie kunnen het personeelstekort in de tuinbouw verminderen, maar niet helemaal oplossen. Dit zeggen ontwikkelaars van een aantal nieuwe machines voor die sector dinsdag tijdens de internationale vakbeurs GreenTech in de RAI in Amsterdam.

2 uur geleden
Kansspelautoriteit int dwangsommen bij twee illegale aanbieders

DEN HAAG (ANP) - Twee aanbieders van onlinegokspellen zijn doorgegaan met het illegaal aanbieden van kansspelen, ondanks dat de Kansspelautoriteit (Ksa) hen een last onder dwangsom had opgelegd. Daarom heeft de markttoezichthouder besloten deze dwangsommen te innen. Dat betekent dat L.C.S. Limited en Blue High House de Ksa nu respectievelijk 165.000 euro en 129.000 euro moeten betalen.

2 uur geleden
Apple toont herstel op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Apple vertoonde maandag herstel op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse techconcern onthulde op zijn jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars de nieuwste versie van het iPhone-besturingssysteem. Ook presenteerde het bedrijf nieuwe functies op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en kondigde het een samenwerking aan met AI-bedrijf OpenAI. Beleggers waren maandag niet onder de indruk van de plannen, maar het aandeel won dinsdag bij de opening 1,7 procent.

4 uur geleden