Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WSJ: Meta heeft werknemers ontslagen vanwege hulp aan hackers

WSJ: Meta heeft werknemers ontslagen vanwege hulp aan hackers

MENLO PARK (ANP/BLOOMBERG) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, heeft in het afgelopen jaar meer dan 24 werknemers en freelancers ontslagen vanwege het onrechtmatig overnemen van accounts van gebruikers van het socialemediaplatform. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden en documenten van het onderzoek naar de frauduleuze praktijken.

Sommige werknemers werden daarbij beschuldigd van het aannemen van duizenden dollars in steekpenningen in ruil voor het geven van toegang aan hackers tot de gebruikersaccounts. Een woordvoerder van Meta verklaarde tegen de krant dat het bedrijf "door zal gaan met het nemen van passende maatregelen" tegen mensen die onrechtmatig toegang tot accounts en gegevens van gebruikers doorverkopen aan hackers.

In sommige gevallen kregen freelancers die als beveiliger werkten toegang tot een Facebook-tool genaamd "Oops", en afkorting voor 'Online Operations', waarmee medewerkers gebruikers kunnen helpen die hun wachtwoord zijn vergeten of waarvan hun account is overgenomen door hackers. Ook werden volgens de krant door derde partijen met hulp van Facebook-medewerkers diensten aangeboden waarbij gebruikers moesten betalen voor het resetten van hun accounts. Volgens de Meta-woordvoerder is het kopen of verkopen van accounts of het betalen voor accountherstel in strijd met de servicevoorwaarden van het bedrijf.

Meer uit Financieel

Komst eerste nieuwe Airbus voor Transavia vertraagd door schade

SCHIPHOL (ANP) - De komst van de eerste Airbus van Transavia heeft vertraging opgelopen. De luchtvaartmaatschappij meldt dat het nieuwe toestel door een nog onbekende oorzaak beschadigd is geraakt. Transavia zou de Airbus A321neo, die al gereed was voor gebruik, begin december ophalen uit Hamburg.

40 minuten geleden
Amazon mengt zich in AI-chatbotstrijd met werkhulp Q

SEATTLE (ANP) - Amazon introduceert zijn eigen chatbot die werkt met geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI). Het AI-programma, dat Q heet, is vooral bedoeld voor hulp op het werk en kan volgens Amazon bijvoorbeeld helpen bij programmeren en het schrijven van teksten. Hiermee gaat het tech- en webwinkelbedrijf een concurrentiestrijd aan met Microsoft en Google, die al eigen zoek- en chatfuncties hebben met geavanceerde AI.

1 uur geleden
Beleggers op het Damrak terughoudend, DSM-Firmenich weer omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De beleggers op het Damrak deden het dinsdag voorzichtiger aan, nadat er maandag een einde kwam aan de aandelenrally van vier weken op Wall Street. De stijgende lijn werd dinsdag echter weer hervat in New York en dat bood steun aan de beurshandel in Europa.

3 uur geleden
G-Star moet Vietnamese fabriek 2,5 miljoen betalen om plotse exit

AMSTERDAM (ANP) - Kledingmerk G-Star moet een Vietnamese fabriek 2,5 miljoen dollar (2,3 miljoen euro) betalen als schadevergoeding voor het plotseling stopzetten van de samenwerking. De textielfabriek moest de deuren sluiten na het plotse vertrek van de Nederlandse denimspecialist. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat het miljoenenbedrag gelijk aan de schade die de fabriek daardoor leed.

3 uur geleden
Britse overheid 1,4 miljard kwijt aan fraude bij coronaleningen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse overheid heeft banken 1,4 miljard pond (1,6 miljard euro) uitgekeerd omdat er mogelijk is gefraudeerd met coronaleningen door mkb'ers. Het gaat om leningen waarvoor de overheid volledig garant stond.

3 uur geleden
Groep autodealers VS: geen dwangmaatregelen elektrische auto's

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Een groep Amerikaanse autodealers roept de regering Biden op om terug te komen op regelgeving die voorschrijft dat in 2032 twee op de drie auto's die in de Verenigde Staten worden verkocht elektrisch moeten zijn. De autodealers schrijven in een brief aan president Joe Biden dat de meeste autokopers in de VS nu niet geïnteresseerd zijn in het kopen van elektrische auto's. Ook niet met stimuleringsmaatregelen van de overheid.

4 uur geleden
DHL heeft drukste bezorgdag ooit in Nederland

DEN HAAG (ANP) - Pakketbedrijf DHL heeft dinsdag ruim 2 miljoen pakketten verwerkt in Nederland en daarmee is het de drukste dag voor het bedrijf ooit. Het record stond op de dinsdag na Black Friday vorig jaar, met 1,6 miljoen pakketten. Ook op de 4300 servicepunten van DHL werd dinsdag een recordaantal van meer dan 300.000 pakketten bezorgd.

4 uur geleden