Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WSJ: Foxconn praat met Saudi-Arabië over fabriek voor chips

WSJ: Foxconn praat met Saudi-Arabië over fabriek voor chips

NEW YORK (ANP) - Foxconn praat met Saudi-Arabië over een fabriek waar onder meer computerchips en schermen gemaakt kunnen worden, meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het Taiwanese bedrijf, dat onder meer iPhones assembleert voor Apple, maar ook spelcomputers voor Nintendo en Sony, zou daar 9 miljard dollar in willen investeren. Omgerekend is dat zo'n 8,2 miljard euro.

Foxconn wil in ruil voor de investering in de fabriek, die in de nieuw te bouwen stad Neom zou moeten komen, onder meer financiering krijgen. Ook zou het bedrijf belastingvoordelen en subsidies voor het gebruik van stroom en water willen hebben. Saudi-Arabië eist op zijn beurt dat twee derde van de producten uit de fabrieken door Foxconn zelf wordt gebruikt zodat er gegarandeerd een afnemer is.

Een deal zou voor zowel Foxconn als Saudi-Arabië goed uitkomen. Foxconn wil minder afhankelijk worden van productie in China vanwege de spanningen tussen dat land en de Verenigde Staten de afgelopen jaren. Bovendien wil het meer gaan doen dan alleen assembleren van elektronica en heeft het zijn zinnen gezet op het bouwen van elektrische auto's. Saudi-Arabië probeert een techsector op te zetten om zo minder afhankelijk te zijn van olie.

Overigens heeft Foxconn nog andere opties als het niet tot een overeenkomst komt. Het bedrijf, dat officieel Hon Hai Precision Engineering heet, praat ook met de Verenigde Arabische Emiraten over een mogelijke fabriek in dat land.

Meer uit Financieel

Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

17 minuten geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

3 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

4 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

4 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

4 uur geleden
Branche verwacht lagere perenoogst door grillig voorjaarsweer

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse perenoogst valt dit jaar lager uit dan in 2023, verwachten GroentenFruit Huis en de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO). De brancheverenigingen schrijven dat toe aan grillig voorjaarsweer, waarbij warm weer werd afgewisseld met kou, regen en hagel. De hoeveelheid geoogste appels blijft naar verwachting vrijwel stabiel.

5 uur geleden
'Misleidende' Roombeter moet uit schappen, beslist rechter

UTRECHT (ANP) - Voedingsbedrijf Upfield mag de plantaardige roomboter van zijn merk Blue Band niet op de markt brengen onder de naam 'Roombeter'. Dat heeft de rechtbank in Utrecht dinsdag bepaald. Volgens de rechter handelt Upfield in strijd met Europese regelgeving. Die schrijft voor dat de benaming 'room' alleen mag worden gebruikt om zuivelproducten aan te duiden.

5 uur geleden