Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WSJ: beurswaakhond VS onderzoekt Musk over belang Twitter

WSJ: beurswaakhond VS onderzoekt Musk over belang Twitter

WASHINGTON (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) doet onderzoek naar de melding van Tesla-topman Elon Musk over zijn grote belang in Twitter in april. Volgens The Wall Street Journal bekijkt de SEC of Musk te laat melding heeft gemaakt van die deelneming. Inmiddels heeft Musk al een overname van Twitter beklonken ter waarde van 44 miljard dollar (42 miljard euro).

Musk maakte op 4 april melding van een belang van meer dan 9 procent in Twitter. Dat is een week later dan de regels toestaan. Als een investeerder een belang van meer dan 5 procent heeft moet dat binnen tien dagen worden gemeld aan de SEC, maar Musk was daar te laat mee, aldus de krant. Die melding is nodig zodat andere aandeelhouders weten dat een grote aandeelhouder mogelijk de controle bij een bedrijf kan nemen.

Bovendien zou Musk die deelneming hebben gemeld via een formulier voor passieve beleggingen. Dat betekent dat het niet de bedoeling is dat een bedrijf wordt overgenomen of dat een aandeelhouder invloed wil uitoefenen op het bestuur van een onderneming.

Eerdere aanvaringen

Een woordvoerder van de SEC wilde geen commentaar geven tegen The Wall Street Journal en een advocaat van Musk was niet onmiddellijk bereikbaar voor vragen. Overigens betekent een onderzoek van de SEC niet gelijk dat er actie wordt ondernomen.

Musk heeft al vaker aanvaringen gehad met de SEC, onder meer over zijn tweets over financiering voor het van de beurs halen van Tesla. Hij moet daarom van de SEC Twitterberichten die de beurskoers van Tesla kunnen beïnvloeden vooraf laten controleren door juristen. Daarover ligt Musk dan ook met de SEC in de clinch. Hij vindt dat de waakhond hem beperkt in zijn vrijheid van meningsuiting.

Meer uit Financieel

Makelaars: 55.000 woningzoekers op Open Huizen Dag

NIEUWEGEIN (ANP) - Ongeveer 55.000 geïnteresseerde woningzoekers hebben zaterdag meegedaan aan de Open Huizen Dag. Dat laat makelaarsorganisatie NVM weten. In totaal konden ongeveer 9000 deelnemende huizen tussen 11.00 en 15.00 uur bezichtigd worden zonder een afspraak te maken.

3 uur geleden
Maandenlange staking truckers langs Duitse snelweg voorbij

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een maandenlange staking van voornamelijk vrachtwagenchauffeurs uit Georgië en Oezbekistan op een parkeerterrein langs een Duitse snelweg is voorbij. De truckers hadden ruim twee maanden geleden het werk neergelegd op een parkeerterrein van een pompstation bij Gräfenhausen ten zuiden van Frankfurt, omdat ze niet kregen uitbetaald door hun Poolse werkgever.

7 uur geleden
Oliebedrijf BP ziet in korte tijd opnieuw topbestuurder opstappen

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Het grote Britse olie- en gasconcern BP ziet binnen enkele weken opnieuw een topbestuurder vertrekken. Nu gaat het om het hoofd van de Amerikaanse activiteiten van BP die weggaat. Eerder deze maand stapte al topman Bernard Looney onverwacht op vanwege relaties met collega's bij BP in het verleden.

8 uur geleden
Turkse minister reist naar Europa voor buitenlandse investeringen

ANKARA (ANP/BLOOMBERG) - De Turkse minister van Financiën Mehmet Simsek gaat naar Europa om te praten met internationale investeerders over meer buitenlandse investeringen in Turkije. Hij zal komende week een bijeenkomst in Londen bijwonen die wordt georganiseerd door de grote banken Citigroup en Bank of America en later in de maand dan praten met investeerders in Parijs.

9 uur geleden
Lobbygroep Italiaans bedrijfsleven somber over economie

ROME (ANP/BLOOMBERG) - De grootste bedrijfslobbygroep van Italië is somber gesteld over de economie voor de rest van dit jaar. Volgens Confindustria is er zwakte in de industrie en dienstensector en zorgen de renteverhogingen door de Europese Centrale Bank (ECB) en stijgende energiekosten voor tegenwind.

9 uur geleden
Topbestuurders Ford en GM boos over uitbreiding autostaking

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De hoogste bestuurders van de Amerikaanse autobedrijven Ford Motor en General Motors (GM) zijn boos op autovakbond UAW nu een grote staking is uitgebreid. Vrijdag werd bekend dat nog meer werknemers van autofabrieken van Ford en GM in de Verenigde Staten het werk neerleggen. De staking is inmiddels de derde week ingegaan en er lijkt geen einde in zicht.

10 uur geleden
Minister Yellen: shutdown ondermijnt groei economie VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een shutdown van de Amerikaanse overheid zal de groei van de economie van de Verenigde Staten ondermijnen omdat belangrijke overheidsprogramma's voor bedrijven geraakt worden en grote infrastructuurprojecten vertraging oplopen. Dat zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen.

11 uur geleden