Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wrakingsverzoek zedenzaak Zeeland afgewezen

Wrakingsverzoek zedenzaak Zeeland afgewezen

MIDDELBURG (ANP) - De wrakingskamer van de rechtbank in Middelburg heeft het wrakingsverzoek van verdachte Tanja D. afgewezen. De 44-jarige D. is verdachte in een omvangrijke zedenzaak, waarin onder anderen haar twee dochters het slachtoffer zijn. Tegen D.’s partner Pascal P. (47) is op 18 november zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De beide dochters zouden vanaf jonge leeftijd stelselmatig ernstig zijn misbruikt. P. zou de meisjes ook door andere mannen hebben laten misbruiken, op parkeerplaatsen in Zeeland en in Belgische parenclubs. Volgens het Openbaar Ministerie is D. betrokken geweest bij het misbruik en heeft zij niets gedaan om haar dochters te beschermen.

D. werd tijdens een zitting in november onwel. Zij is volgens haar raadsvrouw Susan Koster ernstig ziek. De vrouw werd medisch onderzocht en was volgens artsen in staat om een paar dagen later opnieuw in de rechtszaal verschijnen. Koster had daar ernstige twijfels over en wilde een grondig onderzoek. De rechtbank zag daar na medisch advies de noodzaak niet van in, waarmee zij volgens Koster de schijn van partijdigheid heeft gewekt. Daags voor de nieuw geplande zitting mailde de raadsvrouw haar wrakingsverzoek naar de rechtbank.

Op 5 januari staat er een nieuwe zitting in de zaak tegen D. gepland. In de zaak tegen Pascal P. doet de rechtbank uitspraak op 14 december.

Meer uit Binnenland

Verkenner Plasterk ontvangt vier leiders in tweede gespreksronde

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk probeert de formatie in beweging te brengen in een tweede gespreksronde met in elk geval de fractieleiders van de VVD, NSC, PVV en BBB. Dit zijn de beoogde coalitiepartners van PVV-leider Geert Wilders. De twee eerstgenoemde partijen reageren evenwel terughoudend op zijn uitgestoken hand. De verkiezingsuitslag en de uiteenlopende posities van partijen maken het moeilijk voor de verkenner om een logische vervolgstap te bedenken.

6 uur geleden
Hof behandelt hoger beroep Mallorcazaak komende drie weken

LEEUWARDEN (ANP) - Het hoger beroep in de Mallorcazaak begint maandag. De zittingen zijn de komende drie weken in het gerechtshof in Leeuwarden. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling. De zaak met zeven verdachten gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca, waardoor Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen overleed.

6 uur geleden
Commando hoort wellicht of hij cel in moet om drugs en wapens

ARNHEM (ANP) - De militaire kamer in de rechtbank in Arnhem doet maandag mogelijk uitspraak in de zaak tegen commando Sil A. De 44-jarige militair van het Korps Commandotroepen wordt verdacht van drugssmokkel en wapenhandel. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand een gevangenisstraf van zes jaar.

6 uur geleden
Sneeuw begonnen in zuiden, komende uren op meer plaatsen wit

HOUTEN (ANP) - In het zuiden van het land is het aan het eind van de middag begonnen met sneeuwen. De afgelopen uren is het op steeds meer plaatsen wit en glad geworden, laat Weeronline weten. Het sneeuwgebied trekt noordoostwaarts over het land en zondagnacht is er vooral in het noorden nog een tijd sneeuwval.

16 uur geleden
Rode Kruis bezig met voorbereiding in Ter Apel

TER APEL (ANP) - Het Rode Kruis is zondag bezig met de voorbereiding van de opbouw van douchecabines op het terrein van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Ter Apel. Door de enorme drukte bij het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) moeten asielzoekers al bijna twee maanden 's nachts en nu ook overdag in wachtkamers van de IND verblijven, soms op stoelen en op de grond. Daarom is de hulp ingeroepen van het Rode Kruis.

16 uur geleden
Oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt (77) overleden

SAVIGNAC-DE-DURAS (ANP) - Journalist en oud-Rusland-correspondent Peter d'Hamecourt is zondag op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie aan het ANP gemeld. D'Hamecourt overleed aan een hartstilstand in Frankrijk, waar hij woonde.

19 uur geleden
ANWB en Rode Kruis hebben veel tips voor winters weer

DEN HAAG (ANP) - Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maken zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseren allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich kunnen voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

20 uur geleden