Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wrakingskamer beslist over 'vooringenomenheid' tegen Viruswaanzin

Wrakingskamer beslist over 'vooringenomenheid' tegen Viruswaanzin

DEN HAAG (ANP) - Is de rechter in het kort geding dat actiegroep Viruswaanzin heeft aangespannen vooringenomen geweest? Over die vraag buigt de wrakingskamer van de rechtbank in Den Haag zich maandag. De uitspraak volgt pas later.

Viruswaanzin eiste in het kort geding tegen de staat dat de overheid stopt met de coronamaatregelen, waaronder de regel dat mensen 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Bij het officiële dodental door het coronavirus plaatste Viruswaanzin vraagtekens. Er zouden slechts tachtig mensen onbetwist uitsluitend aan het coronavirus zijn overleden, in plaats van de ruim 6100 overledenen die de overheid heeft geteld.

De actiegroep wraakte de rechter omdat die het officiële dodental al als feit zou hebben aanvaard en dus vooringenomen zou zijn. Drie andere rechters moeten nu oordelen of dat bezwaar terecht was.

Viruswaanzin wilde de afgelopen weken verschillende keren demonstreren op onder meer het Malieveld in Den Haag en de Dam in Amsterdam, maar burgemeesters verboden dat. De groepering spande vergeefs verschillende kort gedingen aan. Op het Malieveld verschenen ondanks het verbod twee weken geleden toch betogers op het Malieveld. Tijdens ongeregeldheden werden ongeveer vierhonderd mensen gearresteerd.

Meer uit Binnenland

Flinke files op wegen richting Duitsland om identiteitscontroles

DEN HAAG (ANP) - Op verschillende wegen richting Duitsland zijn vrijdagochtend files ontstaan omdat identiteitscontroles plaatsvinden bij de Duitse grens vanwege het EK voetbal. Op die manier proberen onze oosterburen supporters die bekendstaan als gewelddadig, te weren. Rond het middaguur is het druk op de wegen van Arnhem, Venlo en Roermond richting de Duitse grens.

6 minuten geleden
Ali B reageert op strafeis: ik heb zin in het pleidooi

HAARLEM (ANP) - Na het horen van de strafeis heeft Ali B vrijdag in de rechtbank in Haarlem direct de pers te woord gestaan. "Ik heb ongelooflijk veel zin in het pleidooi", reageerde de rapper.

31 minuten geleden
OM eist drie jaar cel in zedenzaak tegen Ali B

HAARLEM (ANP) - In de zedenzaak tegen Ali B heeft het Openbaar Ministerie vrijdag een celstraf van drie jaar tegen de rapper geëist. De 42-jarige artiest wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen, onder wie een ex-kandidaat van The Voice of Holland en zangeres Ellen ten Damme.

56 minuten geleden
OM: enige wat Jill Helena wil is dat Ali B zijn misstap erkent

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt geen reden te hebben om te twijfelen aan de verklaringen van zangeres Jill Helena, die aangifte van aanranding deed tegen rapper Ali B. Dit zou zijn gebeurd in mei 2018 op een bospad in Amsterdam na een verjaardagsfeest bij de dochter van Frank de Boer in Monnickendam, waar ze samen optraden.

1 uur geleden
OM: vier feiten in zedenzaak Ali B wettig en overtuigend bewezen

HAARLEM (ANP) - Het Openbaar Ministerie zegt wettig en overtuigend bewijs te hebben voor de vier feiten waarvoor Ali B terechtstaat. Dat zei de officier van justitie vrijdag bij aanvang van zijn betoog, waarmee de derde zittingsdag in de rechtbank in Haarlem begon.

2 uur geleden
Ali B bij aankomst rechtbank: verhaal heeft twee kanten

HAARLEM (ANP) - "Het verhaal heeft twee kanten." Dit verklaarde Ali B voorafgaande aan de derde zittingsdag van zijn zedenzaak. "Dit is de dag dat jullie voor het eerst mijn kant van het verhaal gaan horen."

2 uur geleden
Spoedeisende hulp steeds vaker gesloten door hoge druk

DEN HAAG (ANP) - Ziekenhuisposten voor spoedeisende hulp moeten steeds vaker en langer tijdelijk sluiten. De druk op de acute zorg is dan zo hoog dat de spoedeisende hulp niet meer alle patiënten kan opvangen. In het eerste kwartaal van dit jaar ging een spoedeisende hulp in Nederland gemiddeld 40 uur dicht, tegenover 35 uur een jaar eerder. Dit blijkt uit cijfers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) die het ANP heeft geanalyseerd.

5 uur geleden