Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wouter Bos wordt nieuwe topman zorgverzekeraar Menzis

Wouter Bos wordt nieuwe topman zorgverzekeraar Menzis

WAGENINGEN (ANP) - Wouter Bos wordt per 1 mei de nieuwe topman van zorgverzekeraar Menzis. De oud-minister geeft nu nog leiding aan het overheidsfonds Invest-NL dat zich richt op het financieren van projecten op het gebied van onder meer hernieuwbare energie en verduurzaming.

Bos neemt het stokje bij Menzis over van Ruben Wenselaar, die sinds 2015 Menzis heeft geleid. "Ik kijk uit naar mijn overstap naar Menzis. Voordat ik Invest-NL ging leiden, was ik ruim acht jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Dit is een prachtkans om terug te keren naar een wereld die mij toen heel dierbaar is geworden", zegt Bos in een verklaring. Volgens Peter van Lieshout, voorzitter van de raad van commissarissen van Menzis, neemt Bos veel ervaring en expertise mee.

Jan Nooitgedagt, voorzitter van de raad van commissarissen van Invest-NL, dankt Bos "voor zijn grote bijdrage aan de opzet en succesvolle start van Invest-NL". Over zijn opvolging zullen in een later stadium mededelingen worden gedaan.

Eerder was Bos bestuursvoorzitter van het VUmc en partner bij en voorzitter van KMPG gezondheidszorg. Daarvoor zat Bos namens de PvdA in de Tweede Kamer. Hij was van 2007 tot 2010 minister van Financiën.

Meer uit Financieel

OPEC-chef: in de grond houden van olie leidt tot 'energiechaos'

DUBAI (ANP/RTR) - Mensen die beweren dat het in de grond houden van olie goed is voor de energietransitie zitten ernaast, stelt secretaris-generaal Haitham Al Ghais van de OPEC. Dit zal eerder leiden tot "energiechaos", zei hij maandag tijdens een paneldiscussie op de klimaattop in Dubai.

4 minuten geleden
Spotify schiet omhoog op Wall Street na banenverlies

NEW YORK (ANP) - Muziekstreamingdienst Spotify stond maandag in de belangstelling van beleggers op de aandelenbeurzen in New York. Spotify kondigde aan nog eens honderden banen te schrappen om de kosten te drukken. Het aandeel ging in de vroege handel op Wall Street bijna 11 procent omhoog.

58 minuten geleden
Bezorgers: nagenoeg alle cadeaus op tijd binnen voor pakjesavond

DEN HAAG (ANP) - Zo goed als alle cadeautjes zijn dit jaar op tijd binnen voor pakjesavond. Pakketbezorgers PostNL en DHL zijn tevreden hoe de bezorging de afgelopen weken is gegaan. Marktleider PostNL lukte het in 4 procent van de gevallen niet om de bestelde producten binnen een dag te bezorgen, bij DHL gold dat voor een kleine 2 procent. Zo goed als alle pakjes kwamen een dag later alsnog bij de koper.

1 uur geleden
Qbuzz bestelt 140 Italiaanse elektrische bussen voor regio Leiden

TURIJN (ANP) - Openbaarvervoerbedrijf Qbuzz heeft 140 nieuwe elektrische bussen besteld bij de grote producent Iveco uit het Italiaanse Turijn. Deze voertuigen moeten vanaf eind 2024 gaan rijden in de Zuid-Hollandse regio rond Leiden en Gouda, meldt Iveco. Daar is Qbuzz vanaf volgend jaar verantwoordelijk voor het busvervoer, voor een periode van dertien jaar.

1 uur geleden
Spaans telecomconcern Telefónica wil 5100 banen schrappen

MADRID (ANP/AFP) - Het Spaanse telecombedrijf Telefónica wil tot 2026 bijna 5100 banen schrappen in eigen land, heeft een vakbondsbron gemeld aan persbureau AFP. Dat is ongeveer een derde van de functies in Spanje.

2 uur geleden
Van Oord rondt werk aan windpark Hollandse Kust Noord af

ROTTERDAM (ANP) - Maritiem dienstverlener Van Oord heeft alle installatiewerkzaamheden aan het nieuwe offshorewindpark Hollandse Kust Noord afgerond. Hollandse Kust Noord ligt 18,5 kilometer uit de kust ter hoogte van Egmond aan Zee en levert nu voldoende energie om meer dan een miljoen Nederlandse huishoudens van stroom te voorzien.

4 uur geleden
Roche mengt zich met miljardenovername op markt afslankmiddelen

BASEL (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Farmacieconcern Roche neemt het Amerikaanse Carmot Therapeutics over, een ontwikkelaar van middelen tegen obesitas. Het Zwitserse concern legt daar 2,7 miljard dollar voor neer, omgerekend bijna 2,5 miljard euro. Met die overname mengt Roche zich op de snel groeiende markt voor afslankmiddelen.

4 uur geleden