Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

World Economic Forum heeft nieuwe datum voor top in Davos

World Economic Forum heeft nieuwe datum voor top in Davos

DAVOS (ANP/RTR/AFP) - De organisatoren van het World Economic Forum (WEF) hebben een nieuwe datum vastgesteld voor de internationale top. Die wordt nu van 22 tot 26 mei gehouden in het Zwitserse skidorp Davos, als dat tegen die tijd veilig kan.

De afgelopen twee jaar zijn de bijeenkomsten via internet gehouden vanwege de coronapandemie. Het WEF stond aanvankelijk wel gepland voor deze maand, maar eind december werd bekend dat de top opnieuw zou worden uitgesteld vanwege corona.

Doorgaans komen regeringsleiders en andere politici, maar ook topbestuurders uit het bedrijfsleven aan het begin van het jaar in Davos bijeen om te bespreken wat de wereld nodig heeft. Bij de komende top wordt onder meer gesproken over het herstel van de coronacrisis en de aanpak van klimaatverandering.

Het evenement vond al decennia vrijwel ieder jaar plaats in Davos. Het Zwitserse skioord werd iedere winter een week overgenomen door de mondiale politieke en bedrijfselite. Alleen in 2002, in de nasleep van de terroristische aanslagen in New York, verhuisde de bijeenkomst uit solidariteit voor een keer naar die Amerikaanse miljoenenstad.

Meer uit Financieel

Woonbond: senaat kiest met aannemen huurwet terecht voor huurder

AMSTERDAM (ANP) - De Eerste Kamer stelt het belang van huurders en woningzoekenden terecht boven dat van verhuurders door de wet aan te nemen die de huren in de middensector en de sociale huursector omlaag moet brengen. Dit vindt de Woonbond, de belangenbehartiger voor huurders.

12 minuten geleden
LTO: problemen spinazieteelt voorlopig niet verholpen

DEN HAAG (ANP) - De problemen met de spinazieteelt in Nederland zijn voorlopig niet opgelost, waardoor veel spinazieschappen in de supermarkten leeg blijven. "We hebben een paar dagen mooi weer, maar binnenkort staat er gewoon weer elke dag regen op de planning. Dus onze verwachting is dat de problemen de komende tijd nog zeker niet voorbij zijn", zegt Evelien Drenth, sectorspecialist akkerbouw bij LTO Nederland.

23 minuten geleden
AI-chipbedrijf Nvidia herstelt op Wall Street na koersval

NEW YORK (ANP) - De beurskoers van Nvidia wist zich dinsdag wat te herstellen op de aandelenbeurzen in New York. De verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) kelderde in de laatste drie handelsdagen zo'n 13 procent en zag daarmee ongeveer 430 miljard dollar (ruim 400 miljard euro) aan marktwaarde verdampen. Vorige week was Nvidia nog kortstondig het waardevolste bedrijf ter wereld door de hoge verwachtingen rond de toekomst van AI.

31 minuten geleden
Ford roept ruim half miljoen F-150 pick-uptrucks terug in VS

NEW YORK (ANP/DPA) - Autoproducent Ford Motor roept in de Verenigde Staten meer dan een half miljoen F-150 pick-uptrucks terug vanwege een computerprobleem. Door dit euvel kan de auto onverwacht uit zichzelf terugschakelen naar de eerste versnelling. Dit kan ertoe leiden dat een bestuurder de controle over het voertuig verliest, met mogelijk een ongeluk als gevolg, waarschuwt de National Highway Traffic Safety Administration.

33 minuten geleden
Van Weyenberg: snel na zomer besluit over TenneT

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister Steven van Weyenberg (Financiën) verwacht "snel na de zomer" een besluit over de financiering van TenneT, nu de verkoop van de Duitse tak van de stroomnetbeheerder is afgeketst. Dat is althans de planning op het ministerie, zei hij tijdens het Vragenuur in de Tweede Kamer. Het is aan het nieuwe kabinet om een oplossing te kiezen.

1 uur geleden
Novo Nordisk steekt miljarden in uitbreiding medicijnproductie

BAGSVAERD (ANP/BLOOMBERG) - De Deense medicijnfabrikant Novo Nordisk steekt meer dan 4 miljard dollar in een nieuwe fabriek in de Verenigde Staten. De uitbreiding moet helpen om nog meer van zijn diabetes- en obesitasmedicijnen Wegovy en Ozempic te kunnen maken.

1 uur geleden
EU zegt Microsoft de wacht aan om koppelverkoop Teams

BRUSSEL (ANP) - Microsoft misbruikt zijn dominante positie om de chat- en videovergaderingssoftware Teams te slijten. Daarmee schendt het Amerikaanse bedrijf Europese regels, is de voorlopige conclusie van de Europese Commissie. Als Microsoft de bezwaren niet kan wegnemen, dreigen hoge boetes.

2 uur geleden