Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woordvoerder: Baudet blijft aan als partijvoorzitter FVD

Woordvoerder: Baudet blijft aan als partijvoorzitter FVD

DEN HAAG (ANP) - Thierry Baudet wordt geen lijsttrekker bij Forum voor Democratie (FVD) maar blijft wel partijvoorzitter. Dat laat zijn woordvoerder weten na diens aankondiging op Twitter dat hij zijn positie als nummer één op de kandidatenlijst opgeeft.

De terugtrekking van Baudet is "in goed overleg met de achterban" genomen, laat hij weten. Volgens hem heeft het partijbestuur de hele dag overlegd over de perikelen met mensen uit alle geledingen van de partij, van senatoren, Tweede Kamerleden, statenleden en Europarlementariërs. "Het doel was om in goede harmonie verder te kunnen", zegt hij.

Maandagavond gaat het overleg nog verder, op het partijkantoor in Amsterdam. Aanleiding zijn antisemitische en homofobe uitlatingen die leden van de jongerenorganisatie hebben gedaan in appgroepen. In het voorjaar was dat ook al gebeurd.

Of Baudet zelf het besluit heeft genomen of dat onder druk van de kopstukken van de partij heeft gedaan, kan de woordvoerder niet zeggen. Het is hem ook nog niet duidelijk of Freek Jansen, de voorzitter van de jongerenclub van FVD, op de kandidatenlijst blijft staan. Hij heeft plek zeven. Ook weet hij niet of er nog andere wijzigingen worden doorgevoerd en wie er lijsttrekker zal worden bij de landelijke verkiezingen in maart.

Naar verluidt stelden politieke kopstukken een ultimatum aan Baudet om Jansen van de lijst te schrappen en de jongerenorganisatie te ontbinden. Jansen is een vertrouweling van Baudet.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 86 4 maanden geleden
beter dat ze op de pvv gaan stemmen. door een stelletje tuig is het forum kapot gemaakt.
j van der reijden 4 maanden geleden
jammer, maar deze partij heft zichzelf nu op,heel vervelend voor dhr.Hiddema(top functionaris!)
Kwek 4 maanden geleden
Zichzelf alvast indekken, haha...FVD is al lang verloren.

Meer uit Politiek

Ministers: open onderwijs volledig direct na meivakantie

DEN HAAG (ANP) - Leerlingen in het voortgezet onderwijs zouden na de meivakantie weer volledig naar school moeten kunnen. Dat hebben de ministers Wouter Koolmees (Sociale Zaken), Wopke Hoekstra (Financiën) en Bas van 't Wout (Economische Zaken) zondag ingebracht in het Catshuisoverleg, zo blijkt uit vrijgegeven vergaderstukken.

18 uur geleden
Segers: geen rol voor CU in formatie, wil wel meepraten

DEN HAAG (ANP) - ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers blijft erbij dat hij voor zijn partij geen rol ziet in de vorming van een nieuwe coalitie, zo gaf hij dinsdag aan na zijn gesprek met informateur Herman Tjeenk Willink. Maar Segers zegt dat hij wel altijd "op de inhoud wil meepraten". Vertrouwen in samenwerking begint volgens hem met de inhoud.

22 uur geleden
Dassen: Rutte moet beter reflecteren op rol in bestuurscultuur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink heeft met Volt-leider Laurens Dassen uitgebreid gesproken over "vertrouwen in bredere zin". Het ging over het vertrouwen in instituties, de Tweede Kamer en de regering, maar ook over het vertrouwen dat Dassen zelf heeft in VVD-leider Mark Rutte. Die zal beter moeten "reflecteren" op zijn rol in de huidige Nederlandse bestuurscultuur, waar het parlement graag vanaf wil, vindt Dassen. Maar de demissionair premier is wat hem betreft nog niet afgeschreven.

1 dag geleden
Van der Staaij: kans pakken om politieke cultuur te verbeteren

DEN HAAG (ANP) - SGP-leider Kees van der Staaij denkt dat dit een goed moment is om de bestuurscultuur te vernieuwen. Veel partijen willen de geklapte verkenning aangrijpen om die cultuuromslag te maken. "Ik geloof dat er wel momentum is, dat er wel kansen liggen om verbeteringen te krijgen", zegt Van der Staaij, die het langstzittende Tweede Kamerlid is.

1 dag geleden
Azarkan (DENK) zet vraagtekens bij 'spel' van de informateur

DEN HAAG (ANP) - DENK-leider Farid Azarkan heeft vraagtekens bij het "spel" van informateur Herman Tjeenk Willink en de manier waarop die het formatieproces aanvliegt. "Ik heb het gevoel dat ik ergens in getrokken ben waarvan ik denk: welke kant gaat dit op", zei Azarkan voorafgaand aan zijn gesprek met de informateur. Die zorgen werden na afloop deels weggenomen, maar DENK wil wel duidelijkheid van Tjeenk Willink en van de andere fractievoorzitters over hoe het nu verder moet in de formatie.

1 dag geleden
D66 dient wet in om bedenktijd bij abortus te schrappen

DEN HAAG (ANP) - D66 wil snel werk maken van een wetsvoorstel om de verplichte bedenktijd van vijf dagen voordat een vrouw een abortus mag ondergaan, te schrappen. Tweede Kamerlid Rob Jetten, de nieuwe woordvoerder van de partij over medisch-ethische kwesties, rekent op steun van een ruime Kamermeerderheid.

1 dag geleden
Fractieleiders kleine partijen opnieuw langs bij informateur

DEN HAAG (ANP) - Informateur Herman Tjeenk Willink ontvangt vanaf dinsdagochtend opnieuw de fractievoorzitters van alle partijen in de Tweede Kamer. Het is de tweede keer dat hij alle partijleiders uitnodigt voor een gesprek. Net als in de eerste ronde komen eerst de kleine partijen aan bod.

1 dag geleden