Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woontoren Zalmhaven bereikt 215 meter, hoogste complex in Benelux

Woontoren Zalmhaven bereikt 215 meter, hoogste complex in Benelux

ROTTERDAM (ANP) - De bouwers van de woontoren aan de Zalmhaven in Rotterdam bereiken donderdag op 215 meter boven de grond het hoogste punt. Daarmee wordt het meteen ook het hoogste woongebouw in de Benelux.

Het gebouw telt twee torens van 70 meter hoog en een van 215 meter die met elkaar verbonden zijn. In totaal telt het complex ruim 450 huur- en koopwoningen. Op de bovenverdieping van de hoogste toren komt een restaurant en een publiek toegankelijk panoramisch uitkijkpunt op 185 meter hoogte.

De eerste bewoners van een van de twee lagere gebouwen hebben inmiddels hun intrek genomen. Vanaf januari 2022 worden de woningen in de hoogste toren opgeleverd. Van de ruim 250 koopwoningen zijn nog slechts drie huizen beschikbaar. Wel zijn nog tientallen woningen beschikbaar voor potentiƫle huurders. "De verkoop verloopt boven verwachting goed," zegt projectontwikkelaar Michelle Corbeau van bureau AM.

165 betonnen palen

De bouw van het complex begon in 2018, de ontwikkeling ervan al in 2013. Voor de fundering van de hoogste toren zijn 165 betonnen palen met een lengte van 63 meter de grond in geboord. "De Zalmhaventoren ook is het hoogste prefab-gebouw ter wereld. Alle onderdelen van het gebouw, met uitzondering van het gestorte beton, zijn elders in elkaar gezet, vervoerd naar de Zalmhaven en daar geassembleerd", vertelt Edwin van Leeuwen, ontwikkelingsmanager van Amvest.

Rotterdammers kunnen het bereiken van het hoogste punt meebeleven via een lichtshow met de toren als middelpunt. Het is op donderdag- en vrijdagavond tussen 20.00 en 23.00 uur vanuit veel plekken in de stad te zien.

Meer uit Binnenland

Politie: enkele arrestaties bij boerenprotest Zwolle

ZWOLLE (ANP) - Zeker twee mensen zijn opgepakt bij het begin van een demonstratie van boeren voor het provinciehuis van Overijssel in Zwolle. Volgens de politie belemmerden ze agenten om hun werk te doen en luisterden ze niet naar opdrachten van de agenten.

18 minuten geleden
Twee mannen gepakt voor rellen in Amsterdam na WK-zege Marokko

AMSTERDAM (ANP) - Twee mannen zijn in Amsterdam aangehouden voor betrokkenheid bij de rellen op het Mercatorplein na de zege van Marokko afgelopen zondag op het WK-voetbal. De twee Amsterdammers van 20 en 41 jaar worden verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging, meldt de politie.

23 minuten geleden
Vluchtauto voor ontsnapte tbs'er stond klaar

NIJMEGEN (ANP) - De 31-jarige tbs'er uit de Pompekliniek in Nijmegen, die er woensdag vandoor ging tijdens een begeleid verlof, had geregeld dat er een vluchtauto klaarstond. De man nam in een winkel in de stad de benen. Zijn begeleider rende nog achter hem aan, maar de tbs'er sprong bij iemand in een klaarstaande auto en verdween, zegt een woordvoerster van de Pompestichting, waar de Pompekliniek bij hoort. Donderdagmiddag is er overleg met het ministerie van Justitie over het incident.

29 minuten geleden
LAKS wil ook volgend jaar extra herkansing eindexamenleerlingen

UTRECHT (ANP) - Leerlingen in het voortgezet onderwijs hebben nog steeds te maken met veel lesuitval, stelt het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS). Daarom wil de actiegroep dat ook de leerlingen die in 2023 eindexamen doen een extra herkansing krijgen en hun examens gespreid kunnen maken.

45 minuten geleden
Politie rijdt vanaf 2025 deels elektrisch

DEN HAAG (ANP) - De politie gaat het wagenpark vernieuwen en een deel van de voertuigen zal elektrisch zijn. Op deze manier wil de politie verduurzamen en de CO2-uitstoot verminderen, is donderdag bekendgemaakt.

47 minuten geleden
Politie grijpt in bij boerenprotest voor provinciehuis Zwolle

ZWOLLE (ANP) - De politie is donderdag rond het middaguur bezig de weg voor het provinciehuis in Zwolle vrij te maken bij een demonstratie van boeren. Op livebeelden is te zien dat een shovel tractoren aan de kant dringt. Een man die dat probeerde te voorkomen door ervoor te gaan staan, is opgepakt.

1 uur geleden
Boerenprotest bij provinciehuis Zwolle tegen dwangsommen

ZWOLLE (ANP) - Boeren gaan donderdag demonstreren bij het provinciehuis van Overijssel in Zwolle, meldt de gemeente. "We gaan ervan uit dat zij zich ook vandaag aan de aanwijzingen houden en de dag ordelijk verloopt", schrijft de gemeente op Twitter. De boeren dreigden eerder al met acties als de provincie niet stopt met het opleggen van omstreden dwangsommen.

2 uur geleden