Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woods herstelt zich en haalt de 'cut' op tweede dag Masters

Woods herstelt zich en haalt de 'cut' op tweede dag Masters

AUGUSTA (ANP) - Golfer Tiger Woods heeft de tweede dag van The Masters afgesloten met 74 slagen. De vijfvoudig kampioen ging op de baan van Augusta rond in twee slagen boven het baangemiddelde, nadat hij donderdag was begonnen met een ronde van 71 slagen. Met een totaal van 145 slagen staat hij in de subtop, maar in ieder geval aan de goede kant van de 'cut'. Hij staat gedeeld negentiende met 1 slag boven het baangemiddelde.

De 46-jarige Woods begon ronduit slecht aan de tweede dag van zijn 24e deelname aan The Masters. Op de eerste vijf holes sloeg hij vier bogeys. Pas met een birdie op baan acht herstelde hij zich een beetje. Hij sloeg in totaal zes bogeys, maar ook vier birdies.

Woods liep op de 'back nine' af en toe moeizaam, maar zijn spel werd beter in het tweede deel van de baan. De golfer had ruim dertien maanden geleden een zwaar auto-ongeluk en liep daarbij ernstig letsel aan zijn rechterbeen op.

Scottie Scheffler gaat na twee dagen aan de leiding. De Amerikaan die de wereldranglijst aanvoert ging rond in 67 slagen, de beste score van de dag die hij deelde met Justin Thomas. Hij staat met een totaal van 136 slagen, op acht slagen onder het baangemiddelde en heeft daarmee een voorsprong van vijf slagen op een grote groep concurrenten.

Meer uit Sport

Rusland: criteria toelating atleten zijn onaanvaardbaar

MOSKOU (ANP/AFP/RTR) - De criteria die het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft geformuleerd voor de deelname van individuele atleten uit Rusland en Belarus aan internationale wedstrijden zijn onaanvaardbaar. Dat zegt Stanizlav Pozdniakov, de voorzitter van het Russisch olympisch comité.

1 uur geleden
Mulier Instituut: bijna helft vechtsporters gebruikt doping

UTRECHT (ANP) - Bijna de helft van de sporters die met regelmaat aan vechtsport doen gebruikt doping, zo heeft het Mulier Instituut geconcludeerd. Naar schatting gaat het om een percentage van 47 procent.

1 uur geleden
IOC verhoogt steun aan Oekraïense sport naar 7 miljoen euro

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft de financiële steun aan Oekraïne verdrievoudigd. Het zogeheten solidariteitsfonds waar Oekraïense sporters uit kunnen putten, bestaat nu uit 7,5 miljoen dollar (omgerekend bijna 7 miljoen euro). Volgens het IOC hebben in de afgelopen twaalf maanden zo'n 3000 atleten en andere leden van de olympische gemeenschap in Oekraïne daarvan geprofiteerd.

2 uur geleden
IOC roept sportbonden op om Russen en Belarussen toe te laten

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) roept sportbonden op om Russen en Belarussen weer te laten meedoen aan internationale competities. Het gaat dan alleen om individuele sporten. In teamsporten zijn Rusland en Belarus sowieso niet welkom.

3 uur geleden
Wielrenner Van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen

ROESELARE (ANP/BELGA) - Dylan van Baarle mist woensdag Dwars door Vlaanderen. De 30-jarige renner is door zijn team Jumbo-Visma niet in de ploeg opgenomen na zijn valpartij vorige week in de E3 Saxo Classic. Het team zegt met Van Baarle geen risico te willen nemen met het oog op de Ronde van Vlaanderen, die zondag op het programma staat.

4 uur geleden
IOC schuift besluit over deelname Russen aan Spelen voor zich uit

LAUSANNE (ANP) - Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schuift een beslissing over de deelname van sporters uit Rusland en Belarus aan de Olympische Spelen voor zich uit. Voorzitter Thomas Bach zei na een bestuursvergadering van het IOC in Lausanne dat de sancties tegen beide landen voorlopig van kracht blijven.

4 uur geleden
IOC-baas Bach ziet geen probleem in Russische sportdeelname

LAUSANNE (ANP) - Volgens de hoogste sportbaas Thomas Bach levert deelname van sporters uit Rusland en Belarus geen problemen op. "Het werkt", zei de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité bij het begin van een driedaagse vergadersessie van het IOC in Lausanne waar het heikele onderwerp op de agenda staat.

6 uur geleden