Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Woningtekort blijft toenemen ondanks langzamere prijsstijging'

'Woningtekort blijft toenemen ondanks langzamere prijsstijging'

UTRECHT (ANP) - Het woningtekort in Nederland blijft de komende jaren toenemen, voorspelt Rabobank in een kwartaalbericht over de woningmarkt. Rabobank verwacht dat de prijsstijgingen afvlakken maar dat dit niet snel gaat. Het tekort bedraagt momenteel zo'n 315.000 woningen.

De huizenprijzen stijgen dit jaar volgens de economen van Rabobank met 5,5 procent. De prijs van een gemiddeld koophuis valt volgend jaar daarmee 25.000 euro hoger uit dan in 2019. Huizen worden duurder door stijgende woningtekorten en minder vergunningen voor nieuwbouw in de komende periodes. De leencapaciteit van potentiële huizenkopers is groter door stijgende inkomens en een lage hypotheekrente.

Rabobank plaatst daarbij de kanttekening dat die verwachting mogelijk niet uitkomt als de economie sneller afzwakt dan nu gedacht. Ook houdt Rabobank er rekening mee dat de leencapaciteit klappen krijgt door een stijgende werkloosheid in de komende jaren. Verder kunnen beleidswijzigingen zorgen voor een minder snelle prijsstijging.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Prakties 2 jaar geleden
75 jaar na de oorlog en nog steeds een woningsnood. Schaamte. Het wordt moedwillig in stand gehouden Voor die verhoging hoef je niets te doen. Juist niets. Kassa .

Meer uit Financieel

Export Nederlandse spullen naar Verenigd Koninkrijk hoger

DEN HAAG (ANP) - De export van spullen van Nederlandse makelij naar het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar fors gestegen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers. Ook de export van diensten groeide. Wel daalde de uitvoer van eerder ingevoerde producten (wederuitvoer).

2 uur geleden
Economie groeit in alle regio's, Haarlemmermeer voorop

DEN HAAG (ANP) - De economie is in het eerste kwartaal van 2022 in alle regio’s gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. De regio’s Haarlemmermeer, Zeeuws-Vlaanderen en Amsterdam hebben de hoogste groeipercentages, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Onlinevergaderdienst Zoom sterk omhoog op Wall Street na cijfers

SAN JOSE (ANP/BLOOMBERG) - Onlinevergaderdienst Zoom Video Communications ging maandag in de handel nabeurs in New York sterk omhoog na de bekendmaking van meevallende kwartaalcijfers en vooruitzichten. In de handel na het officiële slot op Wall Street steeg de beurskoers van Zoom met wel 18 procent.

3 uur geleden
Flinke plussen op Wall Street, cloudbedrijf VMware uitblinker

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met flinke plussen gesloten. Opmerkingen van de Amerikaanse president Joe Biden over een mogelijke afschaffing van de importtarieven op Chinese goederen, die onder Donald Trump werden ingevoerd, zorgden voor optimisme. Met de stap zou Biden de inflatie willen drukken. Verder was cloudbedrijf VMware een sterke stijger door overnamegeruchten. Ook de bankensector op Wall Street zat in de lift.

3 uur geleden
Bronnen: Airbnb stopt met verhuur woningen in China

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - Woningverhuurplatform Airbnb gaat stoppen met het aanbieden van huurwoningen in China en gaat zich voortaan richten op Chinese toeristen die elders in de wereld een woning willen huren. Dat zeggen bronnen bij het Amerikaanse bedrijf tegen zakenzender CNBC.

4 uur geleden
VS kunnen nationale dieselreserves aanspreken tegen inflatie

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse regering overweegt de nationale dieselreserves aan te spreken om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan. Dat zei het Witte Huis. Vanwege de oorlog in Oekraïne is olie en ook diesel steeds duurder geworden waardoor de inflatie in de Verenigde Staten wordt aangejaagd.

5 uur geleden
Bundesbank: langdurige schade voor Russische economie

FRANKFURT (ANP/DPA) - De economie van Rusland zal langdurige schade oplopen vanwege de oorlog in Oekraïne en de harde westerse sancties tegen het land. Dat meldde de Duitse centrale bank. Volgens de Bundesbank zal Rusland een aanzienlijk deel van zijn welvaart op de lange termijn kwijtraken.

6 uur geleden