Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woning in Rotterdam beschoten, explosief veiliggesteld

Woning in Rotterdam beschoten, explosief veiliggesteld

ROTTERDAM (ANP) - Een woning aan de Hellevoetstraat in de Rotterdamse wijk Charlois is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.40 uur meerdere malen beschoten, meldt een politiewoordvoerster. Ook is er een explosief ontdekt aan het pand. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief opgeruimd. De bewoners van het pand en mensen die in de nabijheid van het pand wonen werden tijdelijk in een opvanglocatie ondergebracht en konden rond 08.30 uur terug naar hun woning.

Eerder in de nacht was er een schietincident op de Vuurplaat in de wijk Feijenoord. Tijdens het onderzoek naar dat incident heeft een agent een waarschuwingsschot gelost op de Ellewoutsdijkstraat. Daarbij is niemand aangehouden. Wel zijn twee mensen aangehouden op de kruising van de Vuurplaat en Laan Op Zuid. Wat hun rol is wordt nog onderzocht.

Meerdere beschietingen

De afgelopen nachten zijn er meerdere woningen in Rotterdam beschoten. Het was in de nacht van maandag op dinsdag raak aan de Teilingerstraat in de wijk Noord en er was een beschieting en een explosie aan de Hoge Boezem in de wijk Kralingen-Crooswijk. Een pand aan de Voetjesstraat (Charlois) is toen mogelijk ook beschoten. Ook is een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel onder vuur genomen. Niemand is gewond geraakt.

In de nacht van zondag op maandag werd een woning aan de Nieuwehaven in het centrum van Rotterdam al onder vuur genomen. Ook was er afgelopen weekeinde een ontploffing bij de voordeur van een woning aan de Zuidhoek in de wijk Charlois. Niemand raakte gewond.

Voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs zegt dat de politie zijn handen vol heeft aan de vele beschietingen in Rotterdam. "De impact is enorm", zegt hij. "Agenten krijgen veel vragen van ongeruste burgers. Je zou er maar wonen." De politie zet volgens Struijs alle zeilen bij. "Het is echt volle bak voor de politie. Deze beschietingen zijn vaak drugsgerelateerd. Het is tegenwoordig een verdienmodel in de onderwereld om door intimidatie en bedreigingen gelijk te krijgen."

Meer uit Binnenland

Opnieuw spontane betoging bij 'asielhotel' Albergen

TUBBERGEN (ANP) - Bij het hotel in Albergen in de gemeente Tubbergen waar mogelijk asielzoekers worden gehuisvest, hebben zich woensdag opnieuw veel mensen verzameld die een spontane tegenactie houden. Het verloopt rustig, er wordt een aangerukte bittergarnituur geconsumeerd en op het pand zijn bordjes geplakt met protestteksten zoals Albergen zegt nee tegen AZC, Wat doe je ons mooie dorpje aan en Straks 10 procent allochtonen, kunnen wij hier straks veilig wonen?

4 uur geleden
COA denkt dat alle asielzoekers Ter Apel vannacht onderdak hebben

TER APEL (ANP) - Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel lijkt komende nacht voor iedereen onderdak te zijn. Een woordvoerster van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zegt dat er in principe geen mensen buiten zouden hoeven slapen.

5 uur geleden
La Fuente en Kris Kross Amsterdam treden op rondom GP Zandvoort

ZANDVOORT (ANP) - La Fuente, Xander de Buisonjé en Kris Kross Amsterdam treden tijdens het Formule 1-weekend begin september op in Zandvoort, maakte de organisatie van de Dutch GP woensdag bekend. Zij voegen zich bij Antoon, Emma Heesters en Floor Jansen, van wie eerder al gemeld werd dat zij rondom het race-evenement op zullen treden.

7 uur geleden
Gemeentebestuur Tubbergen: zo ga je niet met mensen om

TUBBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen is boos over de stap van de staatssecretaris om de gemeente te passeren bij het aanwijzen van een opvanglocatie voor asielzoekers. "Waarom wordt dit van hogerhand opgelegd?" zei burgemeester Wilmien Haverkamp woensdag op een ingelaste persconferentie. "Zo ga je niet met mensen om."

9 uur geleden
Landelijke hittegolf weer voorbij

HOUTEN (ANP) - De landelijke hittegolf is na acht dagen voorbij. Volgens Weeronline werd het woensdag niet meer zomers warm in De Bilt. De hittegolf begon op 9 augustus en duurde tot en met 16 augustus.

10 uur geleden
Tubbergen praat inwoners bij over asielopvang, zelf ook vragen

ALBERGEN (ANP) - De gemeente Tubbergen gaat inwoners woensdag bijpraten over het besluit van het kabinet om een vergunning te verlenen voor de opvang van asielzoekers. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, dat valt onder Tubbergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. Een woordvoerder van Tubbergen legt uit dat de vragen van inwoners beantwoord zullen worden, maar dat de gemeente zelf ook nog duidelijk wil hebben wat precies de bedoeling is. "We zijn verrast door de gang van zaken."

13 uur geleden
Doorgang naar Twentekanaal voor scheepvaart beperkt

UTRECHT (ANP) - Rijkswaterstaat beperkt de doorgang naar de Twentekanalen voor de scheepvaart. Bij de grote sluis in Eefde (Gelderland) wordt vanaf woensdag alleen nog maar geschut op aanvraag. Dat is nodig, omdat er door de droogte te weinig water is. Rijkswaterstaat sluit niet dat het scheepvaartverkeer helemaal wordt gestremd, als er niet voldoende regen valt.

13 uur geleden