Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woning in Rotterdam beschoten, explosief veiliggesteld

Woning in Rotterdam beschoten, explosief veiliggesteld

ROTTERDAM (ANP) - Een woning aan de Hellevoetstraat in de Rotterdamse wijk Charlois is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.40 uur meerdere malen beschoten, meldt een politiewoordvoerster. Ook is er een explosief ontdekt aan het pand. Er zijn geen gewonden gevallen.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief opgeruimd. De bewoners van het pand en mensen die in de nabijheid van het pand wonen werden tijdelijk in een opvanglocatie ondergebracht en konden rond 08.30 uur terug naar hun woning.

Eerder in de nacht was er een schietincident op de Vuurplaat in de wijk Feijenoord. Tijdens het onderzoek naar dat incident heeft een agent een waarschuwingsschot gelost op de Ellewoutsdijkstraat. Daarbij is niemand aangehouden. Wel zijn twee mensen aangehouden op de kruising van de Vuurplaat en Laan Op Zuid. Wat hun rol is wordt nog onderzocht.

Meerdere beschietingen

De afgelopen nachten zijn er meerdere woningen in Rotterdam beschoten. Het was in de nacht van maandag op dinsdag raak aan de Teilingerstraat in de wijk Noord en er was een beschieting en een explosie aan de Hoge Boezem in de wijk Kralingen-Crooswijk. Een pand aan de Voetjesstraat (Charlois) is toen mogelijk ook beschoten. Ook is een woning aan de Acacia in Krimpen aan den IJssel onder vuur genomen. Niemand is gewond geraakt.

In de nacht van zondag op maandag werd een woning aan de Nieuwehaven in het centrum van Rotterdam al onder vuur genomen. Ook was er afgelopen weekeinde een ontploffing bij de voordeur van een woning aan de Zuidhoek in de wijk Charlois. Niemand raakte gewond.

Voorzitter van de Nederlandse Politiebond (NPB) Jan Struijs zegt dat de politie zijn handen vol heeft aan de vele beschietingen in Rotterdam. "De impact is enorm", zegt hij. "Agenten krijgen veel vragen van ongeruste burgers. Je zou er maar wonen." De politie zet volgens Struijs alle zeilen bij. "Het is echt volle bak voor de politie. Deze beschietingen zijn vaak drugsgerelateerd. Het is tegenwoordig een verdienmodel in de onderwereld om door intimidatie en bedreigingen gelijk te krijgen."

Meer uit Binnenland

Nog altijd meer sterfte dan verwacht, maar aandeel corona kleiner

DEN HAAG (ANP) - Nog altijd gaan er meer mensen in Nederland dood dan verwacht. Maar het coronavirus speelt een steeds kleinere rol in die zogeheten oversterfte.

1 minuut geleden
CBS: Deel duurzame energie in vier jaar tijd 6 procent gestegen

DEN HAAG (ANP) - De afgelopen vier jaar is het aandeel van duurzame bronnen in het totale Nederlandse energieverbruik gestegen met 6 procentpunt. In 2019 was 9 procent afkomstig uit hernieuwbare bronnen zoals biomassa, zon en wind, in 2022 was dit percentage 15 procent. Het grootste deel hiervan was afkomstig uit biomassa, gevolgd door wind- en zonne-energie. Warmtepompen leverden ruim 1 procent van de groene energie, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek op maandag.

3 minuten geleden
CBS: bijna een op de vijf jongeren slachtoffer huiselijk geweld

DEN HAAG (ANP) - Bijna een op de vijf jongeren tussen 16 en 25 jaar krijgt te maken met huiselijk geweld. Dat zijn ruim 350.000 jongeren. Vooral minderjarige vrouwen (16 tot 18 jaar) werden met 29 procent vaak slachtoffer, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

4 minuten geleden
Amalia bedankt iedereen voor felicitaties 20e verjaardag

DEN HAAG (ANP) - Prinses Amalia bedankt iedereen die haar heeft gefeliciteerd met haar 20e verjaardag. De prinses van Oranje deelt haar dankwoord via het officiële Instagram-account van het Nederlandse koninklijk huis.

10 uur geleden
Honderden in Den Haag eisen staakt-het-vuren Israël en Gaza

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen voeren zondag actie in Den Haag tegen "de onhoudbare situatie in Palestina en de genocide op de Palestijnse bevolking". Ze eisen onder meer een onmiddellijk staakt-het-vuren en directe toegang voor humanitaire hulp waar die nodig is.

10 uur geleden
De Hoop Scheffer: Rutte maakt hele goede kans als topman NAVO

AMSTERDAM (ANP) - Voormalig NAVO-topman Jaap de Hoop Scheffer schat de kansen voor premier Mark Rutte hoog in om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden, zei De Hoop Scheffer in het tv-programma Buitenhof. "Ik denk dat onze demissionair premier een hele goede kans maakt."

11 uur geleden
Voetganger overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang

ZUIDHORN (ANP) - Een voetganger is zondagochtend omgekomen door een aanrijding met een trein op een spoorwegovergang in het Groningse Zuidhorn. De politie gaat uit van een ongeluk en doet nog nader onderzoek naar hoe het precies heeft kunnen gebeuren.

11 uur geleden