Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wolters Kluwer zal meer geld kwijt zijn aan promotie en personeel

Wolters Kluwer zal meer geld kwijt zijn aan promotie en personeel

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Data- en informatieleverancier Wolters Kluwer rekent er de komende maanden op meer geld kwijt te zijn aan het werven van personeel en aan promotieactiviteiten. In een handelsupdate over de eerste negen maanden van dit jaar meldt het bedrijf dat tijdens de pandemie vorig jaar op bepaalde onderdelen, zoals het plaatsen van advertenties en reiskosten, werd bespaard. Nu de situatie meer en meer normaliseert zal Wolters Kluwer hiervoor weer meer kosten maken. Daarnaast zal meer moeite moeten worden gedaan om personeel te vinden om de groei te ondersteunen.

Over de eerste negen maanden van het jaar boekte Wolters Kluwer op eigen kracht een omzetgroei van 6 procent. De opbrengsten uit print, zoals vakliteratuur en boeken, steeg op jaarbasis met 5 procent. De inkomsten uit boeken alleen stegen in de meetperiode met 20 procent. Deze stijging is opvallend, omdat voor de crisis de printdivisie jaar op jaar een krimp vertoonde. Maar een zegsman van Wolters Kluwer benadrukt dat de opleving vooral te maken heeft met de matige verkopen een jaar eerder, waardoor de vergelijkingsbasis gunstig is. Wolters Kluwer denkt ook niet dat de opleving in print blijvend zal zijn.

Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een vertraging of mogelijk al een negatieve omslag bij gedrukte media. Ook de inkomsten uit eenmalige diensten en producten die tijdens de crisis een boost kregen, zullen de huidige stijgende lijn naar verwachting niet weten vast te houden, aldus het bedrijf.

Wolters Kluwer levert onder meer informatiediensten over gezondheidszaken en op juridisch gebied, maar ook voor andere bedrijfsdiensten zoals belastingexpertise. Bij vrijwel alle divisies van het bedrijf vielen de marges hoger uit. Dat was niet het geval bij Tax & Accounting, waar meer investeringen werden gedaan. Verder verwacht Wolters Kluwer voor het hele jaar een iets hogere winst dan waar het eerder op rekende. Dat komt mede door herstructureringskosten die lager uitvallen dan geraamd.

Wolters Kluwer is ondertussen ook druk met plannen om personeel weer geleidelijk naar kantoor te laten terugkeren. Momenteel werkt zo'n 15 procent van de werknemers op kantoor. Wolters Kluwer benadrukt dat de terugkeer naar kantoor alleen kan als de omstandigheden dat toelaten.

Meer uit Financieel

FNV: vaste banen en hoger loon nodig tegen criminaliteit Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - Lage lonen en tijdelijke contracten voor werknemers op Schiphol vergroten de risico's voor criminele ondermijning op de luchthaven. Dat stelt vakbond FNV in een reactie op de arrestatie van een luchthavenmedewerker op verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel. De bond vindt dat nu actie moet worden ondernomen en dat werknemers op Schiphol vaste contracten en hogere lonen moeten krijgen.

2 uur geleden
Minister wil actie van banken om discriminatie tegen te gaan

DEN HAAG (ANP) - Een op de tien mensen in Nederland ervaart discriminatie in het contact met banken en betaalinstellingen. Vooral jongeren en mensen met een niet-westerse migratieachtergrond vinden dat zij met "overmatige" controle te maken krijgen. Dat is de uitkomst van onderzoek van KPMG en Ipsos I&O in opdracht van het ministerie van Financiën.

2 uur geleden
Rusland wil Taliban uitnodigen op economisch topforum, aldus TASS

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland is van plan de Taliban uit Afghanistan uit te nodigen voor een belangrijk economische forum in Sint-Petersburg in juni. Dat meldt het Russische staatspersbureau TASS op basis van informatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

3 uur geleden
Banken moeten van DNB klantendiscriminatie gerichter tegengaan

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse banken moeten meer doen om het discrimineren van klanten tegen te gaan. Dat concludeert De Nederlandsche Bank (DNB) na onderzoek. Veel banken hebben al maatregelen genomen, maar deze zijn veelal gericht op de eigen werkvloer en niet op het klantcontact.

4 uur geleden
ACM akkoord met overname smeerkaasproducent ERU

AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) geeft toestemming voor de overname van Koninklijke ERU, bekend van Goudkuipje-smeerkaas, door de Belgische kaasproducent St. Paul. Die overname werd in april aangekondigd. Volgens de ACM wordt de concurrentie door de overname niet verstoord.

4 uur geleden
Duits ondernemersvertrouwen stagneert na recente stijging

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in mei onveranderd gebleven ten opzichte van een maand eerder, meldt het Duitse economische onderzoeksinstituut Ifo. Het ondernemersklimaat in de grootste economie van Europa en de belangrijkste handelspartner van Nederland lijkt daarmee te stagneren na een verbetering in de voorgaande drie maanden.

4 uur geleden
AEX-index begint afwachtend aan belangrijke inflatieweek

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is maandag licht lager begonnen. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van het nieuwe inflatiecijfer van de eurozone, dat op vrijdag verschijnt. Op die dag wordt ook het favoriete inflatiecijfer van de Amerikaanse Federal Reserve bekendgemaakt.

6 uur geleden