Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wolters Kluwer positief over herstel na coronacrisis

Wolters Kluwer positief over herstel na coronacrisis

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Dataleverancier Wolters Kluwer is iets positiever geworden over dit jaar. Het bedrijf merkt dat de meeste van zijn markten goed herstellen van de coronapandemie. Wolters Kluwer haalt zo'n 60 procent van zijn omzet uit de Verenigde Staten en nog eens 30 procent uit Europa.

In de eerste zes maanden van dit jaar daalde de omzet van Wolters Kluwer licht, maar dat was vooral te wijten aan de relatief dure euro ten opzichte van de dollar. Zonder dat effect was er een groei van 6 procent.

Wolters Kluwer levert onder meer informatiediensten over gezondheidszaken en op juridisch gebied, maar ook voor andere bedrijfsdiensten zoals belastingexpertise. Tijdens de coronapandemie leverde het bedrijf in de VS software waarmee bedrijven simpel de zogeheten PPP-leningen aan konden vragen waarmee de Amerikaanse overheid bedrijven ondersteunde zodat zij personeel in dienst konden houden. De omzet daarvan valt nu weg, maar Wolters Kluwer verwacht dat goed te maken doordat de afdeling die juridische diensten levert het drukker zal krijgen.

Extra kosten

Ook merkte het bedrijf dat klanten weer wat meer geld gingen uitgeven aan software. "Sommige bedrijven hebben dat tijdens de crisis wat uitgesteld", aldus financieel directeur Kevin Entricken. De belangrijkste groeimotor van Wolters Kluwer blijft echter de terugkerende omzet uit abonnementsdiensten. "Accountants hebben software nodig in goede en slechte tijden, artsen ook", weet Entricken.

Door de heropening van de economie krijgt Wolters Kluwer ook weer te maken met wat extra kosten. Zo zegt Wolters Kluwer weer meer uit te gaan geven aan promotie en investeringen in verdere groei. Ook wil het bedrijf weer voorzichtig mensen terug laten komen naar kantoor. Nu werkt nog 5 à 10 procent van het personeel op kantoor en de rest thuis. "We hebben geleerd dat we heel goed op afstand kunnen werken, maar in sommige gevallen gaat er niets boven het in dezelfde ruimte zijn als je collega's." Entricken voorziet dan ook dat de reiskosten weer stijgen als personeel van verschillende Wolters Kluwer-vestigingen weer gaan vliegen om elkaar te treffen.

Personeel

Voor Wolters Kluwer blijft de gezondheid van het personeel het belangrijkste. "In verschillende landen zullen we de terugkeer naar kantoor dus anders aanpakken", legt Entricken uit. Hij voorziet ook dat een hybride manier van werken, deels thuis en deels op kantoor, in veel gevallen de uiteindelijke oplossing wordt.

Wolters Kluwer zette al veel in op de ontwikkeling van clouddiensten en die hebben de klanten van de informatieleverancier geholpen tijdens de coronacrisis. Ook nu blijft de ontwikkeling van die diensten prioriteit.

In de eerste zes maanden van dit jaar boekte Wolters Kluwer een omzet van van 2,3 miljard euro. Onder de streep bleef daar 360 miljoen euro van over.

Meer uit Financieel

Oekraïne verscheept 'recordhoeveelheid' vracht via Zwarte Zee

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in februari een recordhoeveelheid vracht geëxporteerd via een corridor in de Zwarte Zee. Het land vervoerde 8 miljoen ton vracht, waarvan 5,2 miljoen ton landbouwproducten, zei vicepremier Oleksandr Koebrakov. Het land is een belangrijke graanexporteur.

12 minuten geleden
Bezorgbedrijf GLS vrijuit in Belgische zaak om sociale fraude

ANTWERPEN (ANP) - Logistiekbedrijf GLS gaat vrijuit in een Belgische rechtszaak waarbij de arbeidsinspectie het bedrijf beschuldigde van fraude rond de inzet van pakketbezorgers. Volgens een rechtbank in Antwerpen was niet het bezorgbedrijf schuldig aan de overtredingen, maar onderaannemers die de pakketten vanuit een distributiecentrum naar hun eindbestemming vervoerden. Deze onderaannemers krijgen nu boetes opgelegd.

28 minuten geleden
Inflatie eurozone neemt af tot 2,6 procent in februari

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in februari afgenomen tot 2,6 procent op jaarbasis, van 2,8 procent in januari. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De prijzen voor voeding, alcohol en tabak stegen vorige maand opnieuw, maar minder hard dan in januari. De energieprijzen daalden daarentegen in februari minder sterk dan in de voorgaande maand.

55 minuten geleden
Fietsenfabrikant Accell ruziet met bonden over reorganisatieplan

HEERENVEEN (ANP) - Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

1 uur geleden
Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Elon Musk klaagt OpenAI en topman Sam Altman aan. Volgens de topman van Tesla schenden zij contractueel vastgelegde afspraken uit de periode dat Musk betrokken was bij de oprichting van de ontwikkelaar achter AI-programma's als ChatGPT, staat in rechtbankdocumenten.

1 uur geleden
Grote drukte bij Belastingdienst op eerste dag aangifte

UTRECHT (ANP) - Het aantal mensen dat op de eerste dag van maart aangifte doet, is aanzienlijk hoger dan voorheen. Door de drukte was het soms onmogelijk in te loggen.

1 uur geleden
Topman Ryanair bevestigt schrappen vluchten deze zomer

DUBLIN (ANP) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair gaat deze zomer minder vaak vliegen tussen enkele van zijn bestemmingen, bevestigt topman Michael O'Leary. Eerder waarschuwde hij al dat de grootste luchtvaartmaatschappij van Europa tijdens de zomervakantie mogelijk vluchten zou moeten schrappen. Dat komt volgens Ryanair omdat het minder nieuwe toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing krijgt aangeleverd dan gehoopt.

1 uur geleden