Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wolff keert terug als bondscoach Nederlandse baansprinters

Wolff keert terug als bondscoach Nederlandse baansprinters

APELDOORN (ANP) - René Wolff keert bij de Nederlandse wielerbond KNWU terug als bondscoach van de baansprinters. De 43-jarige Duitser volgt Hugo Haak op, die na de succesvol verlopen Olympische Spelen in Japan zijn vertrek aankondigde. Wolff neemt met ingang van 1 februari de taken over van de 30-jarige Haak, die afgelopen maand op het Sportgala voor de tweede keer werd benoemd tot Coach van het Jaar.

De Duitser werkte tussen 2010 en 2017 ook al bij de KNWU als bondscoach van de sprintploeg. Wolff vertrok omdat hij het beschikbare budget niet toereikend vond om optimaal naar de Spelen van Tokio toe te werken. Hij werd prestatiemanager bij sportkoepel NOC*NSF, maar keerde een jaar later als bondscoach van Nieuw-Zeeland terug op de wielerbaan. De Duitser gaat nu weer in Nederland aan de slag.

"Ik vind het een eer om het werk van Hugo voort te mogen zetten", zegt Wolff, die onder anderen de olympisch kampioenen Harrie Lavreysen en Shanne Braspennincx en de al jaren ongenaakbare teamsprinters onder zijn hoede krijgt. "Ik heb met bewondering gevolgd wat hij de afgelopen jaren heeft neergezet. Het is voor mij een enorme uitdaging om met deze succesvolle groep toe te werken naar de volgende Olympische Spelen van Parijs in 2024. Ik kijk ernaar uit om met de topsportgroep aan de slag te gaan en hen te helpen een volgende stap te maken."

Wolff sluit in februari op het trainingskamp van de sprinters in Portugal aan bij de ploeg. "Ik denk dat René de aangewezen persoon is om het baansprintprogramma de volgende impuls te geven en kijk met veel vertrouwen uit naar de samenwerking", aldus hoofdcoach Jan van Veen.

Meer uit Sport

Titelverdediger Van de Zandschulp en Griekspoor slaan NK over

AMSTELVEEN (ANP) - Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor ontbreken volgende week bij de nationale tenniskampioenschappen in Amstelveen. De twee finalisten van vorig jaar slaan de editie van dit jaar over en richten zich op 2024.

2 uur geleden
Sportbonden dringen aan op Russen onder neutrale vlag op Spelen

LAUSANNE (ANP/AFP) - Vertegenwoordigers van internationale sportbonden, de nationale olympische comité's en de atletencommissie van het IOC hebben een oproep gedaan om Russische en Belarussische atleten "zo snel mogelijk" onder een neutrale vlag toe te laten tot de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Dat staat in een persbericht dat is uitgegeven na de twaalfde Olympische Top.

6 uur geleden
Gio Lippens stopt als wielerverslaggever bij de NOS

HILVERSUM (ANP) - Gio Lippens gaat met pensioen. De 65-jarige wielercommentator stopt in februari na een dienstverband van 35 jaar bij de NOS. De wereldkampioenschappen veldrijden in het Tsjechische Tabor op 3 en 4 februari worden zijn laatste klus. Dat heeft de NOS dinsdag bekendgemaakt.

7 uur geleden
Eerste sprintrace van Formule 1-seizoen 2024 in China

SHANGHAI (ANP) - De eerste sprintrace van het komende Formule 1-seizoen wordt gehouden tijdens de Grote Prijs van China, in Shanghai. Het raceweekend in China staat voor 19 tot en met 21 april gepland.

10 uur geleden
Van de Zandschulp kiest voor Zweedse tenniscoach Örtegren

AMSTELVEEN (ANP) - Botic van de Zandschulp gaat samenwerken met de Zweedse tenniscoach Johan Örtegren. De 45-jarige Scandinaviër is verbonden aan de Good to Great Academy in Stockholm, waarvan oud-profspeler Magnus Norman een van de oprichters is. Norman had als coach een belangrijk aandeel in de successen van de Zwitser Stan Wawrinka, die drie grandslamtoernooien wist te winnen.

11 uur geleden
Schouten en Van Roon door, estafetteteams naar finale EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft zich op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemenië gekwalificeerd voor de halve finales op de 100 meter schoolslag. Valerie van Roon plaatste zich voor de halve eindstrijd op de 50 meter vrije slag.

12 uur geleden
Wielerploeg Q36.5 Pro Cycling haalt ervaren De la Cruz

ZÜRICH (ANP) - Wielerploeg Q36.5 Pro Cycling heeft de ervaren David de la Cruz vastgelegd voor het komend seizoen. De 34-jarige Spanjaard reed de laatste twee jaar voor Astana.

14 uur geleden