Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Wolf breidt zijn leefgebied op de Veluwe uit

Wolf breidt zijn leefgebied op de Veluwe uit

's GRAVELAND (ANP) - De wolven op de Veluwe breiden hun leefgebied uit. Mogelijk is er ook een nieuwe wolf uit Duitsland naar de Veluwe gekomen. Voor het eerst is aan de zuidrand van het natuurgebied een wolf op camerabeelden vastgelegd, aldus boswachter André ten Hoedt van Natuurmonumenten vrijdag.

De wolf in de Veluwezoom staat bij een gedood edelhert. Het kan zijn dat het de wolvin is die zich al langer op de Midden-Veluwe heeft gevestigd. Omdat jonge wolven in deze tijd van het jaar rondzwerven op zoek naar een eigen territorium kan het ook voor Nederland een nieuwe wolf zijn. Er zijn DNA-monsters van het dode edelhert genomen waaruit moet blijken om welke wolf het gaat.

Ook de wolvenroedel op de Noord-Veluwe zwerft steeds verder rond. Er zijn wolven gezien bij Emst en bij Heerde. Boswachters verwachten dat het wolvenpaar daar dit jaar nieuwe jongen zal krijgen. Eén van de welpen van vorig jaar is kortgeleden doodgereden. Het is niet bekend hoeveel van de vier overgebleven welpen nog leven.

In het noorden van Nederland loopt al maanden een wolf rond, die zich waarschijnlijk heeft gevestigd in Drenthe. Ook vanuit Noord-Brabant komen meldingen van schapen die door een wolf zijn aangevallen. Vorige week dook een wolf op in een boomgaard in de Betuwe.

Meer uit Binnenland

Gom van Strien: fraudeverdenking bewust niet gemeld aan Wilders

DEN HAAG (ANP) - PVV-senator Gom van Strien, die na de verkiezingen werd aangewezen als verkenner, heeft bewust de fraudebeschuldigingen die tegen hem zijn geuit niet gemeld bij PVV-fractieleider Geert Wilders. Hij zou dat in overleg hebben gedaan met PVV-senaatsvoorzitter Marjolein Faber, zegt Van Strien in een interview met De Telegraaf.

1 uur geleden
Verkeer moet opletten, het kan glad zijn op de weg

DE BILT (ANP) - Verkeer in vooral het oosten van het land moet dinsdagavond rekening houden met plaatselijke gladheid door sneeuw, zo meldt het KNMI. En in het noorden van Zuid-Holland en Utrecht is het door hagelbuien plaatselijk kortdurend glad, aldus het weerinstituut dat code geel heeft afgegeven voor een aantal provincies. Dinsdagavond rond 22.00 uur geldt die waarschuwing voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland.

4 uur geleden
Ministers in Brussel bedolven onder zorgen om ruk naar rechts

BRUSSEL (ANP) - Collega's uit andere EU-landen bestoken Nederlandse ministers met vragen over de verkiezingswinst van de PVV en de mogelijke gevolgen voor de Europese samenwerking. "Je proeft de bezorgdheid en ik kan me die bezorgdheid voorstellen", zei minister van Sociale Zaken Karien van Gennip na overleg in Brussel. Ook haar buitenlandcollega Bruins Slot moet "heel veel uitleggen".

5 uur geleden
Bruins Slot wijst op militaire prestatie Oekraïne nu twijfel groeit

BRUSSEL (ANP) - Demissionair minister van Buitenlandse Zaken Hanke Bruins Slot heeft dinsdag in Brussel de krijgskunst van Oekraïne geprezen. "Het is buitengewoon knap dat de Oekraïners onder deze omstandigheden in staat zijn om zoveel weerstand te bieden", zei ze na afloop van de eerste dag van een meerdaagse NAVO-vergadering.

5 uur geleden
Nederlandse versie Brits royaltyboek per direct uit de handel

HAARLEM (ANP) - Eindstrijd, de Nederlandse versie van het nieuwe boek van de Britse schrijver Omid Scobie over het Britse koningshuis, wordt tijdelijk uit de handel gehaald. Dat bevestigt een zegsvrouw van Xander Uitgevers na berichtgeving van royaltyverslaggever Rick Evers.

6 uur geleden
Bliksembezoek Wilders aan Kijkduin voor steun tegen 'asielstroom'

KIJKDUIN (ANP) - PVV-leider Geert Wilders bracht dinsdagavond een kort bezoek aan bewoners van de badplaats Kijkduin, in het zuiden van Den Haag, om hen "een hart onder de riem te steken". Volgens hem worden plaatsen zoals Kijkduin "overspoeld met asielzoekers" zonder dat zij daarmee hebben ingestemd. In een hotel aan de boulevard van Kijkduin worden sinds dit weekend ruim 100 asielzoekers opgevangen, tot grote onvrede van omwonenden.

7 uur geleden
Voor 1,7 miljoen euro aan iPhones gestolen bij bedrijf Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de diefstal van een lading nieuwe iPhones ter waarde van 1,7 miljoen euro bij een vrachtbedrijf op Schiphol. Ook zaten er anderhalf miljoen diodes in de gestolen lading. Dat zijn onderdelen die worden gebruikt bij de fabricage van printplaten. De telefoons zijn iPhones 15 Pro Max, in verschillende kleuren.

7 uur geleden