Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woensdag stille tocht in Kerkrade voor 9-jarige Gino

Woensdag stille tocht in Kerkrade voor 9-jarige Gino

KERKRADE (ANP) - Woensdag wordt in Kerkrade een stille tocht gelopen ter nagedachtenis aan de 9-jarige Gino. Dat de tocht doorgaat is zeker, vertelt een van de initiatiefnemers, Ramona Nyqvist. "We hebben hierover nog overleg met de politie en de gemeente", zegt ze. "We moeten nog afspreken hoe laat we vertrekken en wat de route is."

Goede afspraken over de route zijn belangrijk, weet ze. "Er rijden enkele getunede auto's mee, die laag op de weg liggen. Drempels kunnen dan een probleem zijn. Of er moeten voorzieningen worden getroffen zodat ze toch over de drempels kunnen."

Het jongetje werd zaterdagochtend dood gevonden achter een woning in Geleen. De politie arresteerde vlak daarvoor de 22-jarige Donny M. in zijn woning, niet ver van de vindplaats van het lichaam van de jongen. De verdachte wees vervolgens aan waar het lichaam lag.

Overleg

Volgens Nyqvist zou er zondagmiddag overleg zijn met politie, handhaving en gemeente over route en tijdstip van de stille tocht. Een woordvoerster van de politie zei daar niets van te weten. Bij de gemeente was zondag niemand bereikbaar. Ramona verwacht dat maandag meer duidelijkheid kan worden gegeven over route en tijdstip van vertrek.

Op haar Facebookpagina schrijft ze: "We gaan zorgen dat jij het allermooiste afscheid krijgt. Lieve jongen, hopelijk mag je voor altijd spelen in de allermooiste hemelse speeltuin. We zullen je nooit vergeten! Rust zacht kleine mooie engel."

Meer uit Binnenland

Drie vrouwen in beeld in zaak juwelenroof Maastricht

MAASTRICHT (ANP) - De politie heeft drie nieuwe mensen in beeld die mogelijk een rol hebben gespeeld bij de juwelenroof op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht van twee jaar geleden. Het gaat om drie vrouwen. Een van hen wordt gelinkt aan de roof zelf en de twee anderen zijn bij de politie op de radar gekomen toen zij een huurauto terugbrachten die als vluchtwagen werd gebruikt.

34 minuten geleden
Eis 18 maanden cel voor relschopper die ME met Cobra bekogelde

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist achttien maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk, tegen Louay B., de man die op 6 december 2022 ME'ers met illegaal vuurwerk bekogelde tijdens rellen na de overwinning van Marokko op het WK. Vijf agenten liepen die avond gehoorschade op. "Geweld tegen de politie is altijd onacceptabel", zei de officier van justitie woensdag in de rechtbank in Amsterdam.

1 uur geleden
Commissie: meer oog voor omgeving nodig bij uitbreiding Defensie

DEN HAAG (ANP) - Defensie moet bij zijn uitbreidingsplannen meer rekening houden met de gevolgen voor milieu en leefomgeving. Het is ook maar de vraag of alle ambities kunnen worden waargemaakt, aangezien de komende decennia ook veel ruimte nodig is voor bijvoorbeeld nieuwe woonwijken, duurzame energie en wateropslag. Dat schrijft de Commissie voor de milieueffectrapportage (mer) in een advies.

3 uur geleden
Flitspalen voor handhaving 30 kilometer per uur in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Vanaf zaterdag wordt in Amsterdam de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur met flitspalen gehandhaafd. Dat meldt het Openbaar Ministerie woensdag. Het gaat om een proef; het is volgens het OM voor het eerst dat flitspalen worden ingezet voor de handhaving van de snelheid van 30 kilometer per uur.

4 uur geleden
Amsterdam neemt afscheid van Wallen-ondernemer Jan Otten

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt woensdag en donderdag afscheid genomen van Wallen-ondernemer Jan Otten, die afgelopen donderdag op 82-jarige leeftijd overleed. Een deel van het afscheid is openbaar. Otten was eigenaar van het Amsterdamse sekstheater Casa Rosso en ook van de Bananenbar, de Hospitalbar, Sexy Loo, het Erotisch Museum en de Sex Palace Peepshow in de hoofdstad.

8 uur geleden
Deels Nederlandse klimaatsatelliet EarthCare gelanceerd

VANDENBERG (ANP) - De deels Nederlandse satelliet EarthCARE is in de nacht van dinsdag op woensdag gelanceerd vanaf de ruimtebasis Vandenberg in de Amerikaanse staat Californië. De sonde moet de komende jaren vanuit de ruimte de verandering van het klimaat in de gaten houden.

11 uur geleden
Klaver roept Schoof op tot vrijwillige hoorzitting in Kamer

HILVERSUM (ANP) - Tweede Kamerlid Jesse Klaver van GroenLinks-PvdA roept kandidaat-premier Dick Schoof op vrijwillig mee te doen aan een hoorzitting in de Tweede Kamer. Hij deed dat bij Op1. Ministerskandidaten zullen zich verplicht moeten verantwoorden tijdens een hoorzitting voordat ze worden geïnstalleerd. Dat gebeurt dit keer voor het eerst, zo had de Kamer vorig jaar bepaald.

11 uur geleden