Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woede omdat Baudet minister 'sluipmoordenaar' noemt

Woede omdat Baudet minister 'sluipmoordenaar' noemt

DEN HAAG (ANP) - Fractieleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie heeft zich de woede van andere partijen op de hals gehaald nadat hij landbouwminister Carola Schouten "de sluipmoordenaar van de agrarische sector" had genoemd. Kamervoorzitter Khadija Arib vroeg Baudet zijn opmerking terug te nemen, en vrijwel alle partijen spraken zich uit tegen de uitlatingen van de FVD-voorman.

Die weigerde overigens zijn woorden terug te nemen. Hij besloot de zin wel aan te passen. "Er wordt een sluipmoord op de agrarische sector uitgevoerd", zei Baudet uiteindelijk.

Arib noemde het optreden van Baudet "schofferend in het parlement maar ook naar de minister". Kamerleden van zowel de oppositie als de coalitie verzetten zich tegen zijn uitlatingen en vroegen om het debat stil te leggen.

Aangepaste zin

Sommige partijen zagen daar niets in. "Een kind dat voortdurend om aandacht schreeuwt moet je niet belonen met die aandacht", zei SP-Kamerlid Frank Futselaar simpelweg. Uiteindelijk ging Baudet met een enigszins aangepaste eerste zin door met zijn inbreng.

"Ik vond het een trieste vertoning, dat mag u weten", zei Arib toen Baudet klaar was met zijn betoog. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren werd in 2018 al eens "de sluipmoordenaar van de democratie" genoemd door Baudet.

Meer uit Binnenland

Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

23 minuten geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

1 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

1 uur geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

2 uur geleden
Tweede verdachte (33) opgepakt voor explosie Rockanje

HELLEVOETSLUIS (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een explosie in Rockanje in de nacht van 29 op 30 april. De man van 33 jaar uit Hellevoetsluis is woensdag aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid. Dinsdag is een 53-jarige man uit Hellevoetsluis opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij de explosie. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

2 uur geleden
Landal waarschuwt voor mogelijk lek gegevens 12.000 klanten

ZWOLLE (ANP) - Gegevens van ongeveer 12.000 mensen die onlangs hebben geboekt bij vakantieparken van Landal GreenParks zijn mogelijk in verkeerde handen gekomen. Het bedrijf is slachtoffer geworden van een hack bij software van MOVEit voor het versturen van bestanden. Daardoor konden cybercriminelen toegang krijgen tot namen en contactgegevens van gasten.

3 uur geleden
A16 vanuit België naar Breda nog uren dicht na ongeluk

BREDA (ANP) - De A16 vanuit België naar Breda is donderdag bij Hazeldonk nog zeker tot 22.00 uur dicht nadat op de weg een vrachtwagen in brand had gestaan, meldt de ANWB. Eerder was ook de andere rijrichting afgesloten, deze is inmiddels weer open.

3 uur geleden