Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Woede na besluit officier van justitie in zaak Breonna Taylor

Woede na besluit officier van justitie in zaak Breonna Taylor

WASHINGTON (ANP) - Meerdere Democratische politici hebben boos gereageerd op het besluit van de officier van justitie in de Amerikaanse staat Kentucky om maar één agent te vervolgen in de zaak rond het doodschieten van de zwarte vrouw Breonna Taylor. Onder meer de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi uitte haar woede op televisie bij MSNBC.

"Breonna Taylor, Breonna Taylor, Breonna Taylor, zeg haar naam!", onderbrak Pelosi een live-uitzending van MSNBC waar zij sprak. Chuck Schumer, de leider van de Democraten in de Senaat, noemt het besluit "onrechtvaardig". "Dit is verkeerd, haar leven deed er toe. Onrechtvaardige wetten zorgen voor onrechtvaardige uitspraken. Dit moet stoppen", aldus Schumer.

De agent wordt vervolgd vanwege het in gevaar brengen van de buren tijdens de schietpartij, niet vanwege de dood van de 26-jarige ongewapende vrouw. Hij werd eerder al ontslagen. Twee andere betrokken agenten worden niet vervolgd.

Presidentskandidaat Joe Biden en zijn running mate Kamala Harris reageerden minder fel dan Pelosi en Schumer. Ze zeiden allebei dat ze het besluit nog moeten lezen. "Maar een ding is zeker, en dat is dat Breonna Taylor en haar familie gerechtigheid verdienen", aldus Harris tegen Amerikaanse media.

Meer uit Buitenland

Nog steeds sneeuwoverlast Duitsland, doden bij verkeersongelukken

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) - Duitsland heeft dinsdag opnieuw te maken met overlast door sneeuwval. Door de winterse omstandigheden zijn twee automobilisten om het leven gekomen bij verkeersongelukken.

2 minuten geleden
Weduwe van seriemoordenaar Fourniret voor de rechter in Frankrijk

NANTERRE (ANP/AFP/BELGA) - In Frankrijk is een nieuw proces begonnen tegen Monique Olivier, de weduwe van de overleden seriemoordenaar Michel Fourniret. Ze wordt vervolgd voor haar betrokkenheid bij drie zaken die tientallen jaren geleden speelden.

7 minuten geleden
Marokko pakt verdachte bommeldingenbombardement België op

BRUSSEL (ANP) - Marokko heeft een man opgepakt die verdacht wordt van de valse bommeldingen die Belgische scholen de laatste weken ontvingen. Tientallen scholen besloten uit voorzorg te sluiten en duizenden leerlingen moesten thuisblijven.

13 minuten geleden
Frans oorlogsschip in Egypte voor behandeling zieke kinderen Gaza

PARIJS (ANP/RTR) - Een Frans oorlogsschip is aangekomen in Egypte en kan mogelijk deze week al gewonde kinderen uit Gaza behandelen. Dat meldde minister van Defensie Sébastien Lecornu, die op de radio stelde dat helikoptercarrier Dixmude beschikt over twee operatiezalen en veertig bedden.

1 uur geleden
President Iran brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - De Iraanse president Ebrahim Raisi brengt woensdag toch geen bezoek aan Turkije, meldt het kantoor van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Het Iraanse persbureau Tasnim zegt dat het bezoek is uitgesteld, maar meldt geen nieuwe datum. Het is niet duidelijk waarom Raisi niet naar Turkije gaat.

1 uur geleden
Frankrijk wil drie extreemrechtse groepen verbieden na onrust

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse autoriteiten willen drie extreemrechtse groepen verbieden na gewelddadige demonstraties van afgelopen weekend. Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zegt dat het onder meer gaat om de groep Division Martel. De andere twee noemde hij niet bij naam.

1 uur geleden
Yonhap: Noord-Koreaanse militairen in grensdorp bewapend

SEOUL (ANP) - Noord-Koreaanse militairen in het bekende grensdorp Panmunjom zijn weer bewapend, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen. Zij zouden vuurwapens dragen sinds Pyongyang vorige week een militair akkoord opschortte over het verminderen van de spanningen tussen de twee Korea's.

1 uur geleden