Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WK-zilver voor baanwielrenster Van der Duin op scratch

WK-zilver voor baanwielrenster Van der Duin op scratch

ROUBAIX (ANP) - Maike van der Duin heeft bij de WK baanwielrennen verrassend het zilver veroverd op het onderdeel scratch. Het goud was voor de Italiaanse Martina Fidanza, die ver voor de groep uit als eerste de finish passeerde. Van der Duin won de sprint om plaats twee voor de Amerikaanse Jennifer Valente.

Op de EK eindigde Van der Duin twee weken geleden al als vierde op het onderdeel waarbij de vrouwen veertig ronden (10 km) rijden waarna gesprint wordt om de medailles. Dat was haar eerste optreden op een titeltoernooi voor de eliterenners. Bij de beloften werd ze afgelopen zomer al Europees kampioen op de scratch. "Dat EK in Grenchen gaf me de bevestiging dat ik ook tussen de elite meekan", vertelde de 20-jarige renster uit Assen, die op de weg voor de Britse ploeg Drops uitkomt. Ze startte zelfs nog in Parijs-Roubaix. "Maar alleen om de ploeg te helpen, de baan staat in deze periode centraal. Ik heb 'm ook niet uitgereden."

Van der Duin was met een goed gevoel gearriveerd op de Vélodrome Jean Stablinski. "Ik wist: als ik me goed kan positioneren, kan ik mee. Scratch is echt mijn onderdeel." Achter de Italiaanse Fidanza leidde ze in de slotronden de achtervolging, maar bewaarde ze haar krachten voor de sprint. "Ik weet wat ik kan, het vertrouwen was er. Maar zilver, dat had ik niet verwacht."

Ambities heeft ze volop. Op de baan denkt ze aan de Spelen van Parijs 2024. Er valt een gat als Kirsten Wild stopt, met name op het omnium. "Maar er komt een supermooie lichting aan en ik ben zeker niet de enige die daarop aast." Op de weg droomt ze van een plaats in een WorldTourteam. "Ik wil de baan en de weg combineren en moet er een juiste balans in zien te vinden."

Meer uit Sport

Red Bull en Ferrari ontkennen klacht over Toto en Susie Wolff

LONDEN (ANP/RTR) - De grote renstallen in de Formule 1 ontkennen dat ze een klacht bij de internationale autosportfederatie FIA hebben ingediend over teambaas Toto Wolff van Mercedes en diens vrouw Susie Wolff, de baas van de F1 Academy.

1 uur geleden
Kamminga, Corbeau overtuigend naar EK-finale 100 meter schoolslag

OTOPENI (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben zich met goede tijden geplaatst voor de finale van de 100 meter schoolslag op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 28-jarige Kamminga was met 56,37 de snelste van alle halvefinalisten, Corbeau (22) zwom met 56,85 de derde tijd. De Turk Hüseyin Emre Sakçı (56,68) ging als tweede door naar de finale.

1 uur geleden
Topgolfers kunnen vanaf 2028 de bal minder ver slaan

LONDEN (ANP/RTR) - De regels in het golf ondergaan vanaf 2028 een ingrijpende verandering voor de profspelers. De golfbal wordt zodanig aangepast, dat er minder ver kan worden geslagen. De topspelers leveren zo'n 5 procent in van de maximale afstand die ze kunnen slaan. Dat is 13 tot en met 15 meter minder ver dan ze nu halen.

1 uur geleden
Van der Poel aast op recordaantal wereldtitels veldrijden

BRUSSEL (ANP) - Mathieu van der Poel aast op een recordaantal wereldtitels in het veldrijden. "Het is een van de redenen waarom ik blijf crossen. Voor de rest heb ik niet veel doelen in het veld", zegt de 28-jarige wielrenner tegen Sporza.

3 uur geleden
Zwemster Schouten pakt eerste Nederlandse medaille op EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de 100 meter schoolslag gezorgd voor de eerste Nederlandse medaille op de EK kortebaan in het Roemeense Otopeni. De 22-jarige Bodegraafse lag lang niet op koers voor een podiumplek, maar na een sterke slotfase tikte ze in een tijd van 1.04,04 net wat eerder aan dan nummer 4 Sophie Hansson uit Zweden (1.04,08).

3 uur geleden
Zwembond KNZB maakt selectie bekend voor WK langebaan in Doha

NIEUWEGEIN (ANP) - Zwembond KNZB heeft de selectie bekendgemaakt voor de wereldkampioenschappen langebaan in Doha. In totaal reizen tien vrouwen en acht mannen af naar Qatar, waar de WK van 11 tot en met 18 februari op het programma staat.

8 uur geleden
Vrouw van teammanager Mercedes ontkent belangenverstrengeling

LONDEN (ANP/RTR) - Susie Wolff ontkent dat ze betrokken is bij belangenverstrengeling in de Formule 1. "Het is teleurstellend dat mijn integriteit op deze manier in twijfel wordt getrokken. De beschuldigingen lijken gestoeld op mijn burgerlijke staat in plaats van mijn vaardigheden", zegt de vrouw van teammanager Toto Wolff van Mercedes.

10 uur geleden