Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WK-wedstrijden vrijdag niet in top 3 kijkcijfers

WK-wedstrijden vrijdag niet in top 3 kijkcijfers

HILVERSUM (ANP) - De WK-wedstrijden die vrijdag gespeeld werden in Qatar hebben de hoogste regionen van de top 25 van best bekeken programma's niet gehaald, meldt Stichting KijkOnderzoek (SKO). Geen van de vier wedstrijden is in de top 3 beland.

De best bekeken wedstrijd was die tussen Servië en Zwitserland, die door dat laatste land werd gewonnen met 3-2. Daarmee is Zwitserland doorgedrongen tot de achtste finales van het WK en is Servië uitgeschakeld. Zo'n 1,3 miljoen mensen bekeken de wedstrijd op NPO 1, goed voor een vijfde plek in de kijkcijferlijst. Daarna volgt de wedstrijd tussen Ghana en Uruguay, die Uruguay met 2-0 wist te winnen. Ondanks de winst is Uruguay net als Ghana uitgeschakeld. De wedstrijd werd door 1,2 miljoen mensen bekeken op NPO 1 en komt daarmee op plek 7.

De wedstrijd tussen Brazilië en Kameroen heeft nog net de top 25 weten te halen. Zo'n 476.000 kijkers zagen hoe Kameroen Brazilië met 1-0 versloeg. Toch is Kameroen ondanks de winst een plek in de volgende ronde misgelopen. De wedstrijd tussen Portugal en Zuid-Korea, door Zuid-Korea met 2-1 gewonnen, valt buiten de top 25 van best bekeken programma's. De wedstrijd werd door 396.000 mensen bekeken op NPO 2. Beide landen gaan door op het WK.

Meer uit Binnenland

Agractie vindt stikstofbeleid van regering 'heilloze weg'

DEN HAAG (ANP) - Het huidige stikstofbeleid van de Nederlandse regering is een "heilloze weg gebaseerd op de verkeerde fundamenten". Dat zegt bestuurder Erik Luiten van boerenactiegroep Agractie in een reactie op een onderzoek van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Daarin wordt gesteld dat de plannen die provincies en het Rijk hebben opgesteld om de uitstoot van stikstof door de landbouw in de komende tien jaar flink terug te dringen niet ver genoeg gaan.

12 minuten geleden
NS trekt ruim 150 miljoen euro uit voor tien nieuwe intercity's

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Spoorwegen (NS) bestellen nog tien extra Intercity's Nieuwe Generatie (ICNG), bovenop de 99 al eerder bestelde treinen. Daarmee is ruim 150 miljoen euro gemoeid, bevestigt een woordvoerder van de spoorvervoerder na berichtgeving in het AD.

14 minuten geleden
Cultuurfonds gaat meer geld steken in natuur

AMSTERDAM (ANP) - Het Cultuurfonds gaat extra geld steken in de natuur. Het fonds steunde jaarlijks al bijna driehonderd natuurprojecten met 1,5 miljoen euro, daar komt nu 2 miljoen euro bovenop. De reden is volgens het fonds de noodzaak om klimaatbestendige natuur te realiseren. Het bedrag wordt gedoneerd aan de provinciale landschappen.

1 uur geleden
Putters hoopt formatie weer op gang te brengen in marathonsessie

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters hoopt de formatie weer in beweging te krijgen door in een marathonsessie van twee dagen gesprekken te voeren met bijna alle politiek leiders. Maandag spreekt hij de fractieleiders van de zes grootste fracties PVV, BBB, GroenLinks-PvdA, NSC, D66 en VVD. Dinsdag komen de andere partijleiders op bezoek, behalve Stephan van Baarle van DENK, die heeft bedankt voor de uitnodiging.

4 uur geleden
Kort geding over komst 250 asielzoekers in hotel in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Bij de rechtbank in Den Bosch dient maandag een kort geding over een tijdelijk asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in de stad. De gemeente wil vanaf dinsdag maximaal 250 asielzoekers opvangen in het hotel aan het Pettelaarpark, niet ver van de A2 en het provinciehuis van Noord-Brabant.

4 uur geleden
Grootste kas Hortus Botanicus Amsterdam dicht voor renovatie

AMSTERDAM (ANP) - De grootste kas van de Hortus Botanicus Amsterdam gaat vanaf maandag langer dan een jaar dicht voor een verbouwing. De zogeheten Drieklimatenkas, die in 1993 is gebouwd, moet vernieuwd en verduurzaamd worden. De rest van de Hortus blijft geopend voor publiek.

4 uur geleden
Twaalf dagen minder treinen naar Schiphol om werkzaamheden

SCHIPHOL (ANP) - Vanaf maandag rijden er bijna twee weken minder treinen van, naar en via Schiphol vanwege werkzaamheden. Tot en met vrijdag 8 maart moeten reizigers die via de luchthaven reizen rekening houden met een aangepaste dienstregeling.

4 uur geleden