Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WK-wedstrijden van Oranje te zien op grote schermen in ArenA

WK-wedstrijden van Oranje te zien op grote schermen in ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De wedstrijden van het Nederlands elftal op het WK in Qatar worden uitgezonden op grote schermen in de Johan Cruijff ArenA. Per wedstrijd kunnen 55.000 mensen het stadion in Amsterdam in. De openingswedstrijd van Oranje tegen Senegal op maandag 21 november wordt vanwege het vroege aanvangstijdstip (11.00 uur) vertoond in AFAS Live, de evenementenhal naast de ArenA. Dan kunnen slechts 4000 mensen naar binnen.

De tweede en derde groepswedstrijd van Oranje, tegen respectievelijk Ecuador (25 november, 17.00 uur) en gastland Qatar (29 november, 16.00 uur), zijn te zien in de Johan Cruijff ArenA. In het midden van het stadion komen grote schermen te hangen. Op het podium vinden voorafgaand en na de duels optredens plaats van artiesten. De eventuele wedstrijden van Oranje in de knock-outfase zijn ook te zien in het stadion van Ajax.

De animo van Nederlandse fans om eind dit jaar naar Qatar te gaan, is niet zo groot. Volgens de KNVB zijn vooralsnog zo'n 4000 kaarten per WK-wedstrijd van Oranje verkocht. Omdat de mondiale eindronde plaatsvindt in november en december en grote buitenfeesten in Nederland daardoor niet echt mogelijk zijn, heeft de KNVB besloten om de ArenA om te dopen tot 'Huis van Oranje'.

Voetbalfeest

"In Nederland halen we alles uit de kast voor een eindtoernooi van Oranje. Straten worden versierd, buren kijken buiten samen naar de tv en de wedstrijden worden zo gezamenlijk beleefd", zegt commercieel directeur Jean Paul Decossaux van de KNVB. "Dit jaar start het WK echter in november, dus het weer maakt dergelijke feestjes buiten onmogelijk. De meeste fans beleven het WK in eigen land, net zoals de meeste van onze partners. Daarom zorgen wij met het 'Huis van Oranje' voor het grootste voetbalfeest van Nederland."

Bondscoach Louis van Gaal hoopt dat de beelden uit de ArenA zijn spelers tijdens het WK een "extra boost" kunnen geven.

Meer uit Voetbal

Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde doelpunt

LEIPZIG (ANP) - Xavi Simons wil niet te lang stilstaan bij zijn afgekeurde treffer in het duel met Frankrijk (0-0) op het EK. Hij leek Oranje halverwege de tweede helft op voorsprong te schieten, maar de grensrechter en later de videoscheidsrechter vonden dat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan hinderde toen hij buitenspel stond.

1 uur geleden
Koeman is tevreden met gelijkspel van Oranje tegen Fransen

N i e u w bericht, meer informatie na 3e alinea

1 uur geleden
Bondscoach Koeman snapt niet dat doelpunt van Simons is afgekeurd

LEIPZIG (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal snapt niet waarom het doelpunt van Xavi Simons tegen Frankrijk werd afgekeurd. Eerst een grensrechter en later de videoscheidsrechter oordeelden dat Denzel Dumfries de Franse doelman Mike Maignan hinderde terwijl hij buitenspel stond.

2 uur geleden
Aanvoerder Van Dijk kan leven met punt tegen Frankrijk

LEIPZIG (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk zei in een eerste reactie na het doelpuntloos gelijkspel tegen Frankrijk dat hij kon leven met een punt. De verdediger van Oranje zag ook positieve punten en kijkt alweer vooruit.

2 uur geleden
Oranje besluit boeiend schouwspel met gelijkspel tegen Frankrijk

LEIPZIG (ANP) - Het Nederland elftal is dichtbij een plek in de achtste finales van het EK, na een gelijkspel tegen Frankrijk (0-0). Oranje leidt, met de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk van dinsdag voor de boeg, samen met de Fransen poule D van de Europese eindronde. De kans is groot dat het huidige puntentotaal van 4 voldoende is om in ieder geval als een van de vier beste nummers 3 verder te bekeren.

2 uur geleden
Oranje na 0-0 tegen Frankrijk dicht bij achtste finales EK

LEIPZIG (ANP) - Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet richting de achtste finales van het Europees kampioenschap in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde in Leipzig met 0-0 gelijk tegen WK-finalist Frankrijk.

2 uur geleden
België zonder Witsel in groepswedstrijd tegen Roemenië

KEULEN (ANP/BELGA) - Bondscoach Domenico Tedesco van België moet het in de tweede groepswedstrijd op het EK tegen Roemenië nog doen zonder Axel Witsel. De speler van Atlético Madrid heeft pijntjes en is niet meegereisd met het elftal naar Keulen.

2 uur geleden