Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

WK Fortnite afgelast vanwege coronavirus

WK Fortnite afgelast vanwege coronavirus

NEW YORK (ANP) - Door alle beperkingen tegen het coronavirus is gamen een uitlaatklep geworden voor de thuisblijvers, maar de topgamers voelen nu ook de gevolgen van de uitbraak. Het wereldkampioenschap voor de populaire game Fortnite is dit jaar afgelast. Het is technisch niet mogelijk om spelers van over de hele wereld online om de wereldtitel te laten strijden, zegt de ontwikkelaar van de game.

Het WK Fortnite werd vorig jaar gehouden in een uitverkocht Arthur Ashe-tennisstadion in New York, een paar weken voordat daar de US Open werd gehouden. Duizenden mensen op de tribunes en miljoenen mensen online zagen hoe de toen 16-jarige Amerikaanse professionele gamer Kyle 'Bugha' Giersdorf wereldkampioen werd. Hij won 3 miljoen dollar prijzengeld. Dat is bijna evenveel als Rafael Nadal een paar weken later verdiende met de winst van de US Open. De Nederlander Dave Jong werd tweede in het WK Fortnite voor duo's en won ongeveer een miljoen dollar.

Fortnite is een van de populairste games ooit. Het spel kende vorig jaar ongeveer 200 miljoen geregistreerde spelers, van wie er bijna 80 miljoen geregeld spelen. Fortnite is in principe gratis, maar gamers kunnen er allerlei extra's voor aanschaffen. Ook bestaan er uitgaven van het spel waarvoor wel moet worden betaald. De bekendste versie is Battle Royale: honderd gamers belanden samen op een eiland en moeten tegen elkaar vechten. Ze kunnen dat alleen doen of teams vormen. Om zichzelf te verdedigen moeten ze wapens vinden en gebouwen uit de grond stampen. Wie het langst in leven blijft, wint.

Dota 2

Ook een groot toernooi voor de populaire teamgame Dota 2 gaat niet door. Het evenement The International zou in augustus in Zweden worden gehouden, maar is verplaatst naar volgend jaar. Het team dat vorig jaar The International won, verdiende 15,6 miljoen dollar. Team Liquid uit Utrecht verloor de finale en moest genoegen nemen met bijna 4,5 miljoen dollar.

Games zijn een grote markt. De topspelers zijn professionals, die worden begeleid door een complete technische staf. Ze streamen hun wedstrijden, die veel kijkers trekken. Bij de Aziatische Spelen in 2018 was gamen een demonstratiesport. Rond de Olympische Spelen van 2024 in Parijs is gamen misschien ook te zien.

Meer uit Buitenland

Krant: werk aan tijdelijke haven Gaza dit weekend van start

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse strijdkrachten beginnen mogelijk dit weekend aan de bouw van een drijvende haven voor de kust van de Gazastrook. Dat zeggen ingewijden tegen zakenkrant The Wall Street Journal.

38 minuten geleden
Macron ziet

PARIJS (ANP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft in een toespraak over Europa op de Sorbonne, de Universiteit van Parijs, gezegd dat Europa er op het internationale toneel zwak voorstaat. Hij vreest dat in het komende decennium die zwakheid erger kan worden "en we gedegradeerd kunnen worden, ons Europa is sterfelijk en kan sterven" aldus Macron.

46 minuten geleden
Belarus meldt aanwezigheid tientallen Russische kernwapens

MOSKOU (ANP/RTR) - Rusland heeft "enkele tientallen" tactische kernwapens gestationeerd in het Oost-Europese Belarus. Dat meldt de Belarussische leider Aleksandr Loekasjenko volgens het Russische persbureau TASS.

1 uur geleden
EU-hof: wie Turk wordt mag niet zomaar EU-nationaliteit verliezen

LUXEMBURG (ANP) - Wie als EU-burger de Turkse of een andere nationaliteit aanneemt, mag daarmee niet automatisch de nationaliteit verliezen van Nederland, Duitsland of een ander EU-land. Het EU-hof heeft dat in een Duitse zaak geoordeeld.

1 uur geleden
President Belarus ziet impasse aan front en wil vredesoverleg

MOSKOU/MINSK (ANP/RTR) - De president van Belarus, Aleksandr Loekasjenko, vindt dat het tijd is voor Oekraïne en Rusland om vredesgesprekken aan te gaan omdat het front is gestagneerd. Hij zei dat de vredesgesprekken uit 2022 die in Istanbul werden gehouden, als basis kunnen dienen voor een nieuwe poging.

2 uur geleden
Duizenden toegangsbewijzen verkocht voor Venetië

VENETIË (ANP/AFP/RTR) - Toeristen in Venetië moesten donderdag voor het eerst over een toegangsbewijs beschikken voor een bezoek aan de stad. De plaatselijke autoriteiten zeggen dat om 08.30 uur al zo'n 10.000 tickets waren verkocht.

2 uur geleden
Opnieuw arrestatie in corruptiezaak Russische onderminister

MOSKOU (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Russische autoriteiten hebben een derde arrestatie verricht in de corruptiezaak rond onderminister van Defensie Timoer Ivanov. Het gaat om de medeoprichter van een bouwbedrijf. De man wordt verdacht van omkoping. Er zouden "diensten" zijn verleend aan de onderminister en andere personen.

4 uur geleden