Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Witte Huis: VS praten niet met Venezuela over import olie

Witte Huis: VS praten niet met Venezuela over import olie

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Verenigde Staten zijn niet in gesprek met Venezuela over het importeren van ruwe olie uit het Zuid-Amerikaanse land. Dat zei het Witte Huis. Er wordt gespeculeerd dat de VS Venezolaanse olie kunnen gaan invoeren om zo de hoge brandstofprijzen tegen te gaan, ondanks de Amerikaanse handelssancties tegen Venezuela, een belangrijke bondgenoot van Rusland.

Volgens woordvoerster Jen Psaki van het Witte Huis zijn er op dit moment geen actieve gesprekken met de regering van president Nicolas Maduro over olie. Venezuela is een grote olieproducent, maar vanwege de sancties heeft het land enorme moeite om zijn olie aan het buitenland te verkopen. Vanwege de oorlog in Oekraïne zijn de olieprijzen hard gestegen en olie uit Venezuela zou kunnen helpen die prijzen te drukken.

De speculaties dat de VS olie uit Venezuela zouden kunnen importeren namen toe na de recente vrijlating van twee gevangengenomen Amerikaanse staatsburgers door het land. Ook zouden de VS geprobeerd hebben een deal met Maduro te sluiten die tot versoepeling van de sancties tegen Venezuela moet leiden, om het land zo los te weken van de alliantie met Rusland. Maduro heeft gezegd de economische betrekkingen met Rusland volledig overeind te houden.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

5 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

7 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

9 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

10 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

11 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

11 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

21 uur geleden