Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Witte Huis: regering Trump had geen distributieplan voor vaccins

Witte Huis: regering Trump had geen distributieplan voor vaccins

WASHINGTON (ANP/RTR) - De regering van president Donald Trump had geen plan liggen voor de distributie van coronavaccins ondanks de dodelijke gevolgen van het virus in de Verenigde Staten tijdens de laatste maanden, zei Ron Klain, de stafchef van de woensdag aangetreden president Joe Biden.

"Het proces om vaccins te verdelen, vooral buiten verzorgingstehuizen en ziekenhuizen, bestond niet echt toen wij in het Witte Huis kwamen", zei Klain zondag op nieuwszender NBC.

Trump heeft de gevaren van het virus bewust gebagatelliseerd en weigerde bijvoorbeeld mondkapjes te adviseren. Biden ontvouwde afgelopen week zijn plannen om de pandemie onder controle te krijgen. Vaccindistributie is daar onderdeel van. De bedoeling is om met staten en lokale overheden vaccinatiecentra op te zetten in conferentiehallen, stadions en sportzalen. De federale overheid gaat duizenden medewerkers inzetten van onder meer het leger en apotheken om het aantal vaccinaties op te krikken.

Cijfers

De VS registreerden tot dusver al 25 miljoen besmettingen, wat inhoudt dat ongeveer 8 procent van de bevolking is geïnfecteerd. Het dodental door Covid-19 ligt boven de 417.000. Biden heeft gewaarschuwd dat het virus wel 600.000 Amerikaanse levens kan hebben geëist voordat een groot deel van de bevolking na vaccinatie immuniteit heeft opgebouwd.

Ruim zes op de honderd Amerikanen hebben inmiddels een prik gehad. De doelstelling van Trumps regering om tegen eind vorig jaar 20 miljoen mensen te hebben ingeënt is bij lange na niet gehaald.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Frans39 1 maand geleden
En de rest van de wereld laten we gewoon letterlijk doodvallen Zeeuw65.
MarkJohan 1 maand geleden
Leugens.Fake-News. Trump zou het Leger inzetten Operation Warp-speed.Het is Biden zonder plan met Obama's Warhawks als generalen.De troepen zijn al in Syrie niet lang voordat er oorlog is met Iran.
Zeeuw65 1 maand geleden
Dan was Israel beter. Die heeft voor de gehele bevolking ruim voldoende ingekocht tegen de dubbele prijs dan Nederland. Gewoon veel geld geven op voorhand dan krijg je het wel snel. De helft van het land is al gevaccineerd. Nu de 2e spuit nog. Echter het was getest door de fabrikant en toen zei Israël het is oke. Hier heeft de EMA? nog een keer goed er naar gekeken voor de veiligheid. Daar is het gewoon de spuit er in rammen.

Meer uit Buitenland

Democraat sleept Trump voor de rechter om bestorming parlement

WASHINGTON (ANP) - Een Amerikaanse politicus die als aanklager betrokken was bij het mislukte impeachmentproces tegen Donald Trump, sleept de voormalige president nu voor de rechter. Afgevaardigde Eric Swalwell houdt Trump en anderen verantwoordelijk voor de gevolgen van de bestorming van het parlementsgebouw Capitool in Washington op 6 januari, berichten Amerikaanse media.

3 minuten geleden
Duitse rechter verbiedt verscherpt toezicht op AfD

KEULEN (ANP) - Een rechtbank in Keulen heeft het verscherpte toezicht op de Alternative für Deutschland (AfD), de grootste oppositiepartij van Duitsland, verboden. De binnenlandse veiligheidsdienst had volgens ingewijden de hele partij het label 'verdacht' gegeven. Daardoor kon het onder meer telefoongesprekken van leden gaan afluisteren.

2 uur geleden
Noord-Ierse premier: EU niet geïnteresseerd in vredesverdrag

BELFAST (ANP/RTR) - De Noord-Ierse premier Arlene Foster zegt dat de Europese Unie niet geïnteresseerd is in het vredesverdrag van Belfast, maar alleen in het beschermen van haar handelsblok. Ze noemt de aangekondigde juridische stappen van de EU tegen het verlengen van soepele controle- en inspectie-eisen aan de grens niet de juiste stap voor de vrede.

3 uur geleden
Litouwen weigert Tichanovskaja uit te leveren aan Wit-Rusland

MINSK (ANP/DPA/AFP) - Litouwen weigert om de Wit-Russische oppositieleider Svetlana Tichanovskaja uit te leveren na een verzoek van Wit-Rusland. Tichanovskaja zocht een veilig heenkomen in de EU-lidstaat na de omstreden verkiezingsoverwinning van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.

4 uur geleden
'Duitse krijgsmacht stelt coronavaccinatie verplicht'

BERLIJN (ANP) - De Duitse krijgsmacht verplicht medewerkers zich in te laten enten tegen het coronavirus, meldt de krant Bild. In december werd al bekendgemaakt dat legermedewerkers die een vaccinatie weigeren een straf boven het hoofd hangt.

4 uur geleden
Eerste Europese land ontvangt Covax-vaccins

CHISINAU (ANP) - Moldavië heeft als eerste Europese land coronavaccins ontvangen vanuit het Covax-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het land ontving in een eerste levering 14.400 doses, zegt president Maia Sandu op Twitter.

5 uur geleden
Junta Myanmar verliest strijd over VN-missie in New York

NEW YORK (ANP/RTR/DPA) - De ambassadeur van Myanmar bij de Verenigde Naties blijft voorlopig in functie. De diplomaat Kyaw Moe Tun had zich tegen de militairen gekeerd die de macht hebben gegrepen in zijn thuisland. Die probeerden hem vervolgens te ontslaan wegens "hoogverraad".

6 uur geleden