Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Witte Huis overweegt omkopen van buitenlanders legaal te maken

Witte Huis overweegt omkopen van buitenlanders legaal te maken

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse regering overweegt het legaal te maken voor bedrijven uit de Verenigde Staten om buitenlandse ambtenaren om te kopen. Dat heeft economisch adviseur van het Witte Huis Larry Kudlow bevestigd.

"Ik wil niets definitiefs zeggen over het beleid, maar we kijken ernaar", stelde de vertrouweling van president Donald Trump in antwoord op een vraag van een verslaggever over de zogeheten Foreign Corrupt Practices Act uit 1977.

Dat Kudlow hierover aan de tand gevoeld werd, komt door een nieuw boek van twee journalisten van The Washington Post. Daarin staat dat Trump heeft geklaagd over de genoemde wet en er eerder al op heeft aangedrongen het verbod te schrappen. "Het is gewoon zo oneerlijk dat Amerikaanse bedrijven geen steekpenningen mogen betalen om zaken in het buitenland te doen", zo wordt Trump in het boek geciteerd. "Dat gaan we veranderen."

De bewuste wet is bedoeld om te voorkomen dat particulieren en bedrijven in de VS geld betalen of geschenken aanbieden aan buitenlandse ambtenaren als een manier om buitenlandse klandizie binnen te halen. Critici van de wet klagen evenwel dat de regels Amerikaanse bedrijven op achterstand zetten in andere landen, waar steekpenningen soms gebruikelijk zijn.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Slachtoffer schietpartij Hanau was Roemeen

HANAU (ANP) - Een van de omgekomen slachtoffers van de schietpartij in het Duitse Hanau was een Roemeen. Dat heeft de Roemeense president Klaus Johannis bekendgemaakt op Twitter. Volgens Roemeense media gaat het om een 23-jarige man.

1 uur geleden
Eerste testen vaccin tegen coronavirus eind april

PEKING (ANP) - Een vaccin tegen het nieuwe coronavirus kan op zijn vroegst rond het einde van april worden getest. Dat zei de Chinese minister van Wetenschap en Technologie vrijdag op een persconferentie. Vorige week zei het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) dat het eerste vaccin over achttien maanden gereed kan zijn.

1 uur geleden
Trump koopt alle advertentieruimte YouTube op verkiezingsdag

WASHINGTON (ANP) - In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en op de verkiezingsdag plaatst YouTube slechts voor één kandidaat advertenties op de startpagina: Donald Trump.

2 uur geleden
Parlementsverkiezingen met weinig keuze in Iran

TEHERAN (ANP) - 58 miljoen stemgerechtigden kunnen vrijdag in Iran een nieuw parlement kiezen. Velen boycotten de stembusgang omdat deelname van kandidaten van de oppositie en zelfs van gematigde hervormers, onmogelijk is gemaakt door de repressief heersende sjiitische geestelijkheid. De bijna 7150 kandidaten die zich voor 290 parlementszetels hebben aangemeld, vormen slechts de helft van het totaal aantal mensen dat zich kandidaat wilde stellen, maar dat niet mocht.

2 uur geleden
Trump boos over Zuid-Koreaanse Oscarwinnaar

COLORADO SPRINGS (ANP) - De Amerikaanse president Donald Trump uitte kritiek op de Oscarwinst van de Zuid-Koreaanse film Parasite tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Colorado Springs donderdag. Amerikaanse media melden dat hij het niet eens is met het feit dat een Zuid-Koreaanse film de prijs in de belangrijkste categorie heeft gewonnen, beste film.

2 uur geleden
Dodental coronavirus China loopt weer op

PEKING (ANP/RTR) - In China zijn donderdag 118 mensen omgekomen door het nieuwe coronavirus. Dat zijn er vier meer dan een dag eerder en een stuk minder dan eerder deze week. Er zijn 1109 nieuwe besmettingen gemeld. Eerder was nog sprake van 889 nieuwe besmettingen, maar in de provincie Hubei zijn nog 220 nieuwe gevallen naar voren gekomen. Het gaat om besmettingen in een gevangenis.

2 uur geleden
Vietnam klaagt 7 mensen aan voor doden in Britse koelwagen

HANOI (ANP) - De politie in Vietnam heeft zeven mensen aangeklaagd die te maken zouden hebben met de vondst van 39 doden in een koelwagen in de buurt van Londen vorig jaar.

2 uur geleden