Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Witte Huis noemt Twitter-aanval Musk op corona-expert gevaarlijk

Witte Huis noemt Twitter-aanval Musk op corona-expert gevaarlijk

WASHINGTON (ANP/AFP) - Het Witte Huis veroordeelt de persoonlijke aanvallen van Twitter-baas Elon Musk op de Amerikaanse coronadeskundige Anthony Fauci en noemt ze ongelooflijk gevaarlijk. De opmerkingen van de steenrijke Musk op zijn eigen platform zijn "weerzinwekkend en losgeslagen van de werkelijkheid", aldus de woordvoerder van de Amerikaanse regering.

De zegsvrouw reageert op de recente tweet van Musk waarin hij oproept Fauci, topadviseur van meerdere presidenten onder wie Joe Biden, te vervolgen voor diens handelen tijdens de coronapandemie. De opvattingen van Fauci over de bestrijding van corona leidden tot felle conflicten met voormalig president Donald Trump.

Meer uit Buitenland

EK-fanzones Noordrijn-Westfalen gesloten om noodweer

DÜSSELDORF (ANP) - In de West-Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn dinsdag fanzones voor het EK voetbal gesloten in verband met verwacht noodweer. Volgens de krant Rheinische Post waarschuwen de weerdiensten voor onweer en hagel en is er zelfs kans op tornado's is de regio die grenst aan Nederland.

4 minuten geleden
Filipijnse rechter veroordeelt agenten over 'oorlog tegen drugs'

MANILLA (ANP/AFP/RTR) - Een rechtbank in Manilla heeft vier politieagenten schuldig bevonden aan moord op een man en zijn zoon in de omstreden 'oorlog tegen drugs'. De vier namen in 2016 deel aan een antinarcoticaoperatie in een krottenwijk van de Filipijnse hoofdstad waarbij ze de twee om het leven brachten.

1 uur geleden
Thaise ex-premier Thaksin Shinawatra opnieuw aangeklaagd

BANGKOK (ANP/RTR) - De Thaise ex-premier Thaksin Shinawatra is opnieuw aangeklaagd, ditmaal voor belediging van de monarchie. Hij zou dat hebben gedaan in een interview in 2015, aldus een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Hij heeft een borgsom betaald, waardoor hij niet is vastgezet.

4 uur geleden
Poetin op zeer zeldzaam bezoek in Noord-Korea

PYONGYANG (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin brengt een zeer zeldzaam bezoek aan Noord-Korea. Hij was 24 jaar geleden voor het laatst in Pyongyang, tijdens het eerste jaar van zijn presidentschap.

6 uur geleden
Biden: legalisering van migranten die met Amerikanen huwen

WASHINGTON (ANP) - President Biden zal dinsdag aankondigen dat immigranten zonder papieren die met een Amerikaans staatsburger zijn getrouwd een verblijfsvergunning mogen aanvragen zonder de Verenigde Staten te moeten verlaten. Dat schrijft The Washington Post op gezag van anonieme bronnen die van de plannen op de hoogte zijn.

7 uur geleden
Braziliaanse Lula wil sneller actie tegen misdaad in Amazone

BRASILIA (RTR) - President Luiz Inácio Lula da Silva van Brazilië wil van zijn regering snellere actie in het Amazoneregenwoud om de georganiseerde misdaad te bestrijden. Die draagt bij aan de ontbossing van dit grootste tropische regenwoud van de wereld.

8 uur geleden
Rutte: Orbán hoeft geen excuses in ruil voor steun voor NAVO-baan

BRUSSEL (ANP) - De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft demissionair premier Mark Rutte niet om excuses gevraagd voor eerdere uitlatingen over Hongarije die volgens dat land onrespectvol waren. Wel is er afgesproken dat Rutte zijn Hongaarse collega een brief stuurt, waarin hij zal uitspreken dat hij beseft dat die verkeerd zijn gevallen. Rutte is "voorzichtig optimistisch" dat ook Hongarije hem zal steunen als nieuwe topman van de NAVO.

9 uur geleden