Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterweer blijft voorlopig uit

Winterweer blijft voorlopig uit

AMSTERDAM (ANP) - Ook dit weekend blijft het zacht. De winter laat zich volgens Weeronline voorlopig nog niet zien. Sterker: na het weekend komt de temperatuur ruim in de dubbele cijfers en lijkt de winter verder weg dan ooit.

Het geduld van winterliefhebbers wordt op de proef gesteld. Zuidwestenwinden blazen ook dit weekend zachte lucht naar ons land, maar zo zacht als afgelopen dagen is het niet meer. Zaterdag wordt het een graad of 8, terwijl het normaal rond de 6 graden is. Het weerbeeld laat dikke sluierwolken zien en daar schijnt een waterig zonnetje doorheen. Het blijft droog en dat maakt het prima weer voor een stevige winterwandeling. Het waait matig tot vrij krachtig. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.).

Zondag loopt de temperatuur een graadje op. Bewolking overheerst en vooral in de noordwestelijke helft kan af en toe wat regen vallen. In de tweede helft van de middag breekt juist vanuit het noordwesten de zon door en wordt het op een aantal buien na droog. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en neemt in de loop van de middag af.

Ook na het weekend is de winter ver te zoeken. Halverwege de week komt de temperatuur weer ruim in de dubbele cijfers met in het zuiden lokaal zelfs 12 graden. Ook in de nachten ligt het kwik boven het vriespunt met minima van 5 tot 8 graden. Dat is warmer dan het normaal overdag is in januari.

Meer uit Binnenland

Brand op vrachtschip in Dordrecht

DORDRECHT (ANP) - Op een aangemeerd vrachtschip in Dordrecht is vrijdagavond brand uitgebroken. De brand is ontstaan tijdens het laden van schroot, en woedt zowel op de kade als op het schip, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

2 uur geleden
Grote bosbrand in Oisterwijk onder controle

OISTERWIJK (ANP) - In een bosgebied in Oisterwijk heeft vrijdagavond een grote brand gewoed. De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft de rook niet voor overlast gezorgd op het Intents festival, dat in de buurt aan de gang is.

3 uur geleden
GroenLinks evalueert kandidaatstelling na stemrel in Zuid-Holland

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks in Zuid-Holland laat een externe evaluatie uitvoeren naar de manier waarop de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen is samengesteld. De partij wil hier "lessen uit trekken voor de toekomst", schrijven fractievoorzitter Sinan Özkaya en voorzitter Esther Punte van GroenLinks Zuid-Holland vrijdag in een mail aan hun leden. Aanleiding hiervoor is de rel die dinsdag ontstond rond Debora Fernald.

3 uur geleden
Rover: ProRail laat reizigers Amsterdam - Londen in de kou staan

DEN HAAG (ANP) - Rover heeft er geen enkel begrip voor dat door werkzaamheden op station Amsterdam Centraal vanaf juni volgend jaar maandenlang geen treinen rijden tussen Amsterdam en Londen. Reizigers tussen beide steden komen volgens de reizigersorganisatie "maanden in de kou te staan" en zij roept ProRail en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur) op de plannen zo aan te passen dat de verbinding in stand blijft.

4 uur geleden
Adviescollege betreurt dat VWS niet sneller informatie openbaart

DEN HAAG (ANP) - Het besluit van zorgminister Ernst Kuipers om niet alle aanbevelingen op te volgen om meer en sneller opgevraagde overheidsinformatie te openbaren, valt slecht bij het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding (ACOI). Het college adviseerde het ministerie van VWS onlangs om "ruimhartiger en effectiever" documenten vrij te geven over de corona-pandemie.

5 uur geleden
Activist die undercover ging bij slachterij zelf verdachte

DEN HAAG (ANP) - Dierenactivist Roel Binnendijk, die undercover ging bij slachterij Gosschalk in Epe en daar ernstige misstanden vaststelde, wordt zelf verdacht van dierenmishandeling. Dat zegt hij in een interview in NRC en zijn deze week verschenen boek Onder de Beesten. Volgens Binnendijk is hij als verdachte verhoord op basis van de beelden die hij had ingeleverd bij de NVWA.

5 uur geleden
Hoekstra naar Suriname voor herdenking afschaffing slavernij

DEN HAAG (ANP) - Minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) woont op 1 juli in Paramaribo de herdenking bij van de afschaffing van de slavernij. Hij doet dat op uitnodiging van de Surinaamse regering. Het is dit jaar precies 150 jaar geleden dat de slavernij werd afgeschaft in de toenmalige Nederlandse koloniën.

6 uur geleden