Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterweer blijft voorlopig uit

Winterweer blijft voorlopig uit

AMSTERDAM (ANP) - Ook dit weekend blijft het zacht. De winter laat zich volgens Weeronline voorlopig nog niet zien. Sterker: na het weekend komt de temperatuur ruim in de dubbele cijfers en lijkt de winter verder weg dan ooit.

Het geduld van winterliefhebbers wordt op de proef gesteld. Zuidwestenwinden blazen ook dit weekend zachte lucht naar ons land, maar zo zacht als afgelopen dagen is het niet meer. Zaterdag wordt het een graad of 8, terwijl het normaal rond de 6 graden is. Het weerbeeld laat dikke sluierwolken zien en daar schijnt een waterig zonnetje doorheen. Het blijft droog en dat maakt het prima weer voor een stevige winterwandeling. Het waait matig tot vrij krachtig. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.).

Zondag loopt de temperatuur een graadje op. Bewolking overheerst en vooral in de noordwestelijke helft kan af en toe wat regen vallen. In de tweede helft van de middag breekt juist vanuit het noordwesten de zon door en wordt het op een aantal buien na droog. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en neemt in de loop van de middag af.

Ook na het weekend is de winter ver te zoeken. Halverwege de week komt de temperatuur weer ruim in de dubbele cijfers met in het zuiden lokaal zelfs 12 graden. Ook in de nachten ligt het kwik boven het vriespunt met minima van 5 tot 8 graden. Dat is warmer dan het normaal overdag is in januari.

Meer uit Binnenland

Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

5 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

5 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

6 uur geleden
Militair met wapen opgepakt in winkelcentrum Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Een militair is vrijdag aangehouden in winkelcentrum Hatert in Nijmegen omdat hij een wapen bij zich had, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee na berichtgeving van Omroep Gelderland. De actief dienende militair liep daar ook rond in zijn uniform.

6 uur geleden
Arubaanse stichting noemt huwelijk zelfde geslacht 'grote stap'

DEN HAAG (ANP) - Dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht per direct is toegestaan op Aruba en Curaçao is "een grote stap, het begin voor gelijkheid", aldus Egmar Irausquin, secretaris van stichting Fundacion Orguyo Aruba, na afloop van de uitspraak van de Hoge Raad. Tot op heden was dit niet toegestaan in de twee landen.

7 uur geleden
Scholieren oplettender en socialer zonder mobieltje

DEN HAAG (ANP) - Zonder smartphone onder handbereik zijn middelbare scholieren oplettender in de les en socialer met elkaar. Dat maakt het onderwijsministerie op uit een representatief onderzoek dat het liet doen onder leraren en schoolleiders van bijna zeshonderd scholen voor voortgezet onderwijs.

7 uur geleden
Halsema: geen verbod op dragen vlag Israël bij Pride Walk

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema meldt dat er geen sprake is van een verbod op het dragen van de Israëlische vlag tijdens de door Stichting Queer Amsterdam georganiseerde Pride Walk op 20 juli. "De Pride Walk is een manifestatie die onder het demonstratierecht valt. Vrijheid van demonstreren geeft echter geen recht op het opleggen van censuur aan demonstranten. Een organisatie mag mensen die willen meelopen dus niet verbieden om zich te uiten. Het is onacceptabel dat mensen die een vlag willen meedragen, dat niet zouden mogen", aldus de burgemeester.

7 uur geleden