Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Winterstop van twee maanden in Bundesliga voor WK voetbal 2022

Winterstop van twee maanden in Bundesliga voor WK voetbal 2022

FRANKFURT (ANP) - De Duitse voetbalcompetitie krijgt volgend seizoen een winterstop van maar liefst twee maanden. Als eerste grote competitie in Europa maakte de organisatie van de Bundesliga bekend hoe het seizoen 2022-2023 er vanwege het winterse WK in Qatar uit komt te zien. De eerste seizoenshelft eindigt op 13 november 2022, de tweede helft van de competitie start op 21 januari 2023.

Het WK wordt normaal gesproken altijd in de zomer gespeeld, maar vanwege de enorm hoge temperaturen in de zomermaanden in Qatar heeft de mondiale voetbalfederatie FIFA het toernooi verplaatst naar de winter. Het WK is van 21 november tot en met 18 december 2021. Dat betekent dat de speelkalender van vrijwel alle Europese competities moet worden aangepast.

Zowel de eerste als tweede Bundesliga ligt vanwege het WK twee maanden stil in de winter. De competitie in de tweede klasse begint al op 15 juli 2022, de hoogste afdeling start op 5 augustus. De laatste speelronde van de Bundesliga's is op 27 en 28 mei 2023. Een week later (3 juni) wordt de bekerfinale gespeeld.

De KNVB heeft nog niet bekendgemaakt hoe de Nederlandse voetbalcompetitie er volgend seizoen uitziet. Ook de Eredivisie krijgt vanwege het WK een langere winterstop dan normaal.

Meer uit Voetbal

AZ begint met Amerikaan Mihailovic tegen Zrinjski Mostar

ALKMAAR (ANP) - AZ begint om 18.45 uur tegen Zrinjski Mostar met de Amerikaan Djordje Mihailovic in plaats van de geblesseerde Sven Mijnans, die door een knieblessure dit jaar niet meer in actie komt. Het is de enige wijziging die trainer Pascal Jansen doorvoert ten opzichte van het competitieduel met FC Volendam van afgelopen zondag.

1 uur geleden
Benatia en Papin krijgen functie bij Ajax-tegenstander Marseille

MARSEILLE (ANP) - Olympique Marseille heeft Medhi Benatia binnengehaald als technisch adviseur. De oud-prof van onder meer Bayern München en Juventus keert zodoende terug bij de club waar hij in de jeugd voetbalde.

2 uur geleden
Voorzitter Jan Smit accepteert ontslag bij FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Voorzitter Jan Smit verschijnt donderdagavond niet op een buitengewone vergadering van FC Volendam. "Het bestuur is zondag al ontslag aangezegd, wij hebben geen andere keuze dan het te accepteren", meldt de zanger via zijn sociale kanalen. "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."

3 uur geleden
Coach Grosso van Olympique Lyon ontslagen

LYON (ANP/AFP) - Olympique Lyon heeft coach Fabio Grosso ontslagen. De Italiaanse trainer moet vertrekken door de slechte resultaten.

3 uur geleden
Zakelijk directeur FC Volendam op non-actief

VOLENDAM (ANP) - Het bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. De verwachting is dat het bestuur van de club later deze dag wordt ontslagen door de raad van commissarissen. Volgens de woordvoerder van FC Volendam kan het bestuur tot die tijd beslissingen blijven nemen.

5 uur geleden
Aanvalster Hemp weet: Wembley gaat ons helpen in duel met Oranje

BURTON UPON TRENT (ANP) - Als ervaringsdeskundige weet aanvalster Lauren Hemp dat spelen op Wembley de Engelse voetbalsters "een boost" geeft. Dat zal de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman vrijdag nodig hebben, aangezien er gewonnen moet worden van Nederland om zich nog te kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar.

6 uur geleden
Wiegman denkt dat Oranjevrouwen druk op Wembley goed aankunnen

BURTON UPON TRENT (ANP) - De Engelse bondscoach Sarina Wiegman denkt niet dat de voetbalsters van Oranje al te veel onder de indruk zullen zijn van spelen in het iconische Wembley-stadion in Londen. Vrijdag zijn er in ieder geval zo'n 75.000 fans bij het cruciale Nations League-duel. De Oranjevrouwen speelden nog niet eerder voor zoveel toeschouwers.

6 uur geleden